Hollanda’da yapay et üretmek üzere kurulan bir girişim, yapay etin maliyetini son zamanlarda oldukça düşürmeye başladı. Bunun yanı sıra Mosa Meat girişimi, yapay et dünyasında elde ettiği başarıları sayesinde de kısa bir süre önce 7.5 milyon euro yatırım aldı.
Yapay meteor yağmuru için hazırlıklar başladı
Mosa Meat, ilk yapay etini 2013 yılında bütün halk için satışa sunmuştu. Yapay et ile yapılan ilk hamburgerin fiyatı 2013 yılında 250 bin euro olarak belirlenmişti. Tabi bu rakam oldukça yüksek olduğundan dolayı Mosa Meat, maliyeti düşürmek için çalışmalara başladı.
Uygun fiyatlı yapay et satışı ne zaman başlayacak?
En sonunda ortaya çıkan haberlere göre 2021 yılında yapay etten yapılan hamburgeri 9 euro fiyat etiketiyle restoranlarda satacağı söylenen Mosa Meat’in ondan sonraki 7 yılda da maliyeti olabildiğince düşürmeye çalışacağı söyleniyor.
Mosa Meat’e yatırım yapan, İsviçre’deki lider et üreticisi olan Bell Food Group’un CEO‘su konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
Ete olan talep hızla artıyor ve gelecekte sadece hayvan yetiştirerek bu ihtiyacı karşılamak mümkün olmayacak. Biz bu teknolojinin çevresel koşullara duyarlı tüketiciler için gerçek bir alternatif olabileceğine inanıyoruz ve et endüstrisindeki bilgi birikimimizi Mosa Meat ile yaptığımız stratejik ortaklığa taşımaktan mutluluk duyuyoruz.
Mosa Meat’in çalışmaları yolunda gittiği takdirde 2021 yılından sonra, etin kısıtlı olması gibi bir sorun olmayacak. Ayrıca ilerleyen yıllarda yapay etin oldukça ucuzlayacağı söyleniyor. Tabi, doğal ete göre içindeki besin miktarının ne kadar olacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.
Yemek için elbette faydasız fakat yapay organ yapımında faydalı olabilir.
Pek sıcak bakmıyorum. Sağlığa olan zararları da yakında ortaya çıkar diye düşünüyorum. [Mahmut Kereste – Şaft]
Kardesim tc kimlik no nuda yazsaydın sonuna az olmus
Kıtlık ekonomisinde mucize bir iş
Türkiyede kilosu 80 lira olur merak etmeyin
İnsan yaşamını kötü etkileyecektir
Veganlar bunu da yemezse akıllarından şüphe ederim
Aceba hangi maddeden üretiliyor?
yediğimiz etlerin hangisi ne kadar sağlıklı onu bile bilmiyoruz. GDO lu yem, hormonlar, ilaçlar vs… üstelik yediğimiz etlerin bir kısmı ithal. Bu durumda yapay et daha standart bir ürün olarak sofraya gelebilir ve iyi olabilir. Sonuçta o da gerçek etin kendi kendine büyümesi sonucu olan bir ürün.
Hastalığı üretir insanları hasta Edip biraz süründürdükten sonra birde ilacını icat Edip satar .
bu et çıktıktan sonra hayvan öldürüp yemek yasaklanmalı
Etlerin %80 i artık GDO lu ve bırakın tadını, proteinini faydasını aksine bünyeye çok ciddi zararları bulunmakta. Bu zararlar bakteriler veya tazeliği ile ilgili değil.Hayvanların beslenme ve büyüme şekilleriyle ilgili. Yapay et üretimi maliyeti açısından çok düşük olacağından bu besine hormon veya gdo / yabancı maddelerin koyulması gerekliliği hiçbirşekilde bulunmuyor. Ayrıca bı gıda bileşeninin içeriğine kolay bir şekilde protein aminoasit B vitamini E vitamini gibi vitaminler tadını değiştirmeden en iyi oranda eklenebilecek şekilde alternatif yollar açılıyor. Ancak dikkat. Bu tür yeniliklerin farklı labaratuarlarda ciddi testlerden geçmesi önemli. Kaynak avrupadan çıktığından,avrupa da bu konuda dünyada en hassaas ve gelişmiş birlik olduğundan güvenebiliriz. Türkiyeye yönlendirilen ürünlerle avrupaya dağıtılan ürünlerin aynı standartlarda olup olmadığını anlamak için Sağlık bakanlığına güvenmemeli, tüketicilerin bu iki aynı ürünü alıp labaratuarlarda test ettirerek doğruluğunu sosyal medyada paylaşması toplum bilinci açısından iyi olacaktır.
Allahın doğal olarak bize verdikleri dışında kalan insan eli ile genetiği değiştirilmiş hiçbir gıda insanoğluna fayda sağlamıyor bunun binlerce örneğini gördük uzun vadede mutlaka ya kansorojen yada farklı hastalıklara sebeb oluyor,yapayla uğraşıp milyar dolar yatırım yapacaklarına yeşil alan ve hayvancılığa büyük yatırımlar yapılsa daha faydalı olur.