Reklam

Yapay zekalı virüs geliştirildi!

10
yapay zekalı virüs
Reklam

Teknoloji, hızlı gelişimi sayesinde insanlığın hemen hemen her alanda insanlığın hayatını kolaylaştırmayı başarıyor. Fakat maalesef, teknolojinin gelişiminin etkileri her zaman pozitif olarak olmuyor. Bu durumun son örneği ise geçtiğimiz günlerde geliştirilen bir virüs oldu. Yapay zekalı virüs adeta, yapay zekanın negatif yönlerini açığa çıkartıyor!

Yapay zekalı virüs, yüz ve ses tanıma algoritmalarını da kullanıyor!

yapay zekalı virüs sdn

IBM bünyesinde çalışan güvenlik araştırmacıları tarafından geliştirilen bu yeni nesil virüs, yapay zekanın gücünü arkasına alıyor. Yapay zekanın da desteğiyle birlikte, gizli kalma konusunda oldukça şaşırtıcı işler çıkartabilen bu virüsün adı ise DeepLocker.

Reklam

Hedeflediği kişiyle alakalı yüz ve ses tanıma algoritmalarını kullanarak özelleştirilmiş saldırılar gerçekleştirebilen virüs, yapay zekanın limitlerini zorlayan türden yeteneklere sahip.

Örneğin bu virüs, hedeflenen kişinin bilgisayar başına geldiğini yüz tanıma algoritması sayesinde kesinleştirmeden, fidye virüsünü sisteme bulaştırmıyor. Ayrıca ses tanıma algoritmasını kullanarak ortam sesini dinleyen virüs, kişinin konuştuğu konular üzerinden bir oltalama saldırısı da planlayarak, inandırıcılığı çok üst bir noktaya taşıyabiliyor.

Üstelik ses ve yüz tanıma algoritmaları için sosyal medyadan paylaştığın kısa bir video veya bir fotoğrafınız yeterli olabiliyor.

 

10 Yorum

  1. Geliştirilen firma IBM hakkında daha fazla bilgi verirseniz konu hakkında daha tedaycı bilgi olur. Herşeyi üstü kapalı kısa makaleler yazıyorsunuz.

  2. Yapay zeka efsanesi hortlamis yine. Virus denilen yazilima alternatif hamleleri belirtirseniz, belirtilen hamle sayisi kadar atak yapar. Kisaca durum bundan ibaret.

  3. IBM in neyini anlatacak ki anlamadım zaten bilen biliyor “IBM ne laaa” diye soranın burada ne işi var, ne güzel yazmış adam teşekkürler kendisine.

  4. o zaman antivirüsler yıllardır yapay zeka kullanıyor, heuristic yani buluşsal, bizim anlayacağımız dilde ise, davranışları kontrol eden ona göre karar veren yapay zekaya sahipler zaten. imza tabanında olmasa bile, zararlıların davranışını gösteren bir işlem, yapı, davranış tespit ettiğinde bu olası zararlıdır virüstür diye uyarı veriyorlar.

  5. La yuruyun gidin la. Zekanizi yapay olmayan seylere neden veriyorsunuz? Su insan yapimi cihazlari kendinizden daha akilli neden saniyorsunuz. Gerci bazi kisilerden akilli oldugu asikar, yani surekli dusunme yetisini cihazlara verip duran kesim gibi. Arkadas dogru durust birsey bulsun TDK, siz de o zamana kadar ogretilebilir teknoloji deyin.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version