Yazıcı nasıl seçilir? Hangi yazıcı size göre? – Kısayol #59

6

Kısayol 59. bölüm ile karşınızdayız. Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz durum nedeniyle sosyal izolasyona dikkat ediyoruz. Tıpkı geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yeni bölümde sizi evimizde ağırlıyoruz. HepsiTV üzerinden yayınlanan teknoloji programımızda bu hafta ana konumuz yazıcı seçerken dikkat edilmesi gerekenler. Peki sahiden, yazıcı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Kısayol #58

Yazıcı seçerken dikkat edilmesi gerekenler – Kısayol #59

Her hafta farklı bir konu ile karşınıza çıktığımız teknoloji programımızda bu hafta da doğru yazıcıyı nasıl seçeceğinizi sizlere aktarıyoruz. Ayrıca yine kutu açılışları da sizleri bekliyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Hepsiburada YouTube kanalı HepsiTV’de yayınlanan teknoloji programımız ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Yazıcı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yazıcı ihtiyacınızı karşılamak istediğinizde karşınızda birçok farklı seçenek çıkabiliyor. Bunlar arasında lazer yazıcıların, mürekkep püskürtmeli yazıcıların ve tanklı yazıcıların öne çıktığını söyleyebiliriz. Tanklı yazıcılar özellikle son yıllarda daha da popüler hale gelmiş durumda. Peki, bunlardan hangisine ihtiyacınız var? Bunun için bazı soruları yanıtlamak gerekiyor. Örneğin, ne kadar çok baskıya ihtiyacımız var? Ne kadar hıza ihtiyacımız var?

Evde bir yazıcı olsun istiyorsunuz ama çok fazla çıktıya da ihtiyacınız olmuyorsa mürekkep püskürtmeli yazıcıları tercih edebilirsiniz. Bu yazıcılar kartuşlarla çalışıyor. Böylece 1.000 ila 3.000 arasında çıktı alabiliyorsunuz.

Tanklı yazıcılar ise adından da anlaşılacağı gibi kartuşa olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu ise çok fazla çıktı almak isteyen kullanıcılar için oldukça ideal. Biz de videomuzda iki adet tanklı yazıcıyı kutusundan çıkarıyoruz ve deneyimliyoruz.

6 YORUMLAR

  1. Evde çokta fazla çıktı almıyorsanız mürekkep püskürtmeli yazıcı tavsiyenize katılmıyorum. Özellikle az çıktı alınıyorsa mürekkep püskürtmeliler sorun oluyor. Kartuşun ince kanalları dönüyor ve her seyrek çıktı alımında yazıcı kanalları açmak ve randımanlı yazı yazmak için bir miktar mürekkebi boşa akıtıyor ve bu boşa akıtılan mürekkep için yazıcının kafasının bekleme istasyonu altındaki dandik kaba akıtıyor. Zaman içinde bu kap doluyor ve yazıcının altından mürekkep akıntısına maruz kalınıyor. Boşa harcanan mürekkep ve etrafa sızan mürekkep sebebiyle ekonomik değil. Paraya kayıp lazer yazıcı tercih edilmeli. Ayda bir çıktı alsam da takar takmaz hiç sorunsuz çıktı veriyor. 15 yıldır da kullanıyorum. Üreticiler bu boşa akan mürekkeplerin sayesinde müşteriyi kandırıyorlar.

  2. Evde eğer sıkça yazıcı kullanıyorsanız mürekkep püskürtmeli alabilirsiniz. Ama benim gibi seyrek kullanıyorsanız bilin ki 3-5 ayda bir elinizi her attığınızda donmuş mürekkep yüzünden hem işiniz aksayacak hem de size düşündüğünüzden pahalıya mal olacak. Renksiz olsun ama her lazım olduğunda sorunsuz kullanayım diyorsanız başta paraya kıyıp lazer yazıcı almalısınız.

  3. Hp yazıcının wi-fi direct özelliği çok kötü. İnternet olmayan bir ortamda telefon yada diz üstü bilgisayar ile eşleştirmek istediğinde bir şifre istiyor ve bu şifre ne dökümanlarda ne internette yer almıyor. Denemediğim şey kalmadı ama internet olmayan ortamda wi-fi direct malesef ile bağlayamadım. Bu sinir bozucu birşey daha önceki modellerinde de aynı durum söz konusuydu. Bunun bir çözümü varsa lütfen yardımcı olum çünkü ben çok araştırmama rağmen bulamadım. Videoda Hakkı Bey de telefon uygulamasından wi-fi direct bağlayacağım diyor ama ev ağından bağlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version