Genellikle bir akıllı telefon satın almak istediğimizde o modelin kaç yıl yazılım güncellemesi alacağını göz önünde bulunduruyoruz. Hatta bazı şirketler, teknik özellik ve tasarım itibariyle kaliteli modeller üretse de yazılım desteği konusunda sınıfta kaldıkları için kullanıcılar tarafından tercih edilmeyebiliyor.

Bu nedenle bir cihazın en az iki veya üç yıl yazılım desteği alması, güncel kalması ve kullanım ömrünün biraz daha uzaması için önemli. Kısa süre önce bu konu ile ilgili oldukça şaşırtan bir gelişme yaşandı. İlk olarak 2015’te çıkış yapan yedi yıllık bir akıllı telefona Android güncellemesi geldi.

Android kullanıcıları mutlu: Depolama sorunu kökünden çözülecek

Android kullanıcıları mutlu: Depolama sorunu kökünden çözülecek

Google'ın yeni özelliği sayesinde Android telefonlarda depolama yetmediğinde uygulama silmeye artık gerek kalmayacak.

Yedi yıllık Fairphone 2, Android 10 güncellemesi aldı

Çevresel ve sosyal anlamda olumsuz etkileri en aza indiren akıllı telefonları üretme sloganı ile 2013’de faaliyetlerine başlayan Fairphone, 2015’te piyasaya sürdüğü Fairphone 2 için bir süre önce Android 10 güncellemesi yayınladı.

İlk çıktığı dönemde Android 5.1 Lollipop sürümünü çalıştıran akıllı telefon, donanım açısından günümüz standartlarının gerisinde kalsa da yazılım tarafında her zaman güncelliğini korumayı başardı. Son olarak geçtiğimiz yıllarda Android 9 sürümünü de alan Fairphone 2, son güncelleme ile beşinci büyük Android güncellemesini deneyimlemeye başladı.

Cihazın sürekli güncel kalmasının bazı nedenleri bulunuyor. Zira Fairphone, sektörde Samsung, Xiaomi ve Apple gibi şirketlerin aksine fazla aktif olan bir üretici değil. Bu noktada şirketin bu dokuz yıllık süreçte piyasaya sürdüğü modellerin sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Böylelikle sürekli yeni bir model çıkış yapmadı ve mevcut cihazlar da sürekli güncel kaldı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanmış olduğunuz akıllı telefon, kaç yıl yazılım desteği aldı? Peki cihazınızın bugüne dek aldığı güncellemelerden memnun kaldınız mı? Yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.