Yemeksepeti CEO’suna tepkileri sorduk!

7

2001 yılından bu yana hayatımızda olan Yemeksepeti, alışkanlıklarımızı değiştirmeye devam ediyor. Zaman içerisinde sunduğu hizmetlerin sayısını ve çeşidini artıran şirket, yemeğe ek olarak Banabi isimli servisiyle market alışverişi imkanı sunuyor. Yemeksepeti CEO’su Mert Baki ile platformun yeniliklerini, komisyon oranlarını, KVKK durumu gibi birçok soruyu konuştuk!

Yemeksepeti CEO’suna tepkileri sorduk

Yemeksepeti CEO'suna sorduk! - Yemeksepeti arayüze gelen tepkilere cevap ne?

Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, Yemeksepeti’nin 21 yıldır kullandığı teknolojik altyapısının değiştiğini, pek çok insanın bu değişime zamanla alışacağını belirtti. Yeni geçilen altyapı çoğu ülkede test edilmiş ve iyi bir AR-GE yapılmış bir arayüz.

Diğer ülkelerde aynı altyapıyı kullanan yerlerde kullanılan yenilikler ve altyapı geliştirmeleri, yakında Yemeksepeti’nde de kullanılmaya başlanacak. Sosyala medyada bazı kişilerin “yüzde 30 komisyon alınıyor” iddiasını hatırlattığımızda Baki, dünyada en düşük ortalama olan yüzde 10’dan daha düşük bir komisyon oranına sahip olduklarını belirtti. Eğer restoranın lojistik hizmetini de şirket karşıladığında, oranların bu şekilde güncellendiğini de sözlerine ekledi.

KVKK konusunda geçmişte yaşanan sorundan sonra ortaya atılan iddialara da değinen Baki, tüm güvenlik altyapılarının iyileştirildiğini ve bağımsız denetçiler tarafından bir sorun bulunmadığını sözlerine ekledi.

7 YORUMLAR

  1. Arayüzle duygusal bir bağ falan yok, yeni arayüz gayet kötü. Ne UI olarak ne de UX olarak başarılı. Rakiplerine göre tamamlanmamış hissiyatı yüksek ve hiyerarşi olarak gerçekten kullanılamayacak durumda. Altyapı iyidir kötüdür bunu tartışmıyorum, gerçekten kullanıcı deneyimi açısından vasatın altı.

  2. Kullanicilarin gorusunu yok sayip “alisirlar” demek felaketin ham maddesidir. Oyun sektoru dahil bir suru sektordede ornekleri vardir bunun. Savunulacak tek bir tarafi olmayan bir arayuz ve belli ki inat ile devam etmek istiyorlar. Etsinler gorsunler, cevremde ben dahil kac kisi var arayuz sebebiyle uygulama degistiren

  3. birinci hata global firmanın yerel alışkanlıkları değiştirmeye zorlaması, ikinci hata kötü tasarım… iyi bir tasarım her türlü çalışır. insanlar yabancılık çekebilir, tepki gösterebilir ancak kullanmaya devam eder ve kısa sürede alışırlar. burada kullanılamazlık sorunu var. her açıdan yanlış tasarlanmış bir kullanıcı deneyimi var. ve işin daha da kötüsü artık yemeksepeti alanında tek değil. berbat bir app ile boğuşmak yerine hemen yanındaki app’i açmak ve sipariş vermek 15 saniye sürüyor. bu durumu göz ardı eden ve “kurumsal körlük” yaşayan bir yönetim var demek ki. bu duruma ancak “hayırlısı olsun” denir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version