BTK’nın Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Yemeksepeti firmasına düzenlenen siber saldırının kaynağı hakkında inceleme başlattı. İnceleme sonucunda USOM, saldırıyı düzenleyen faillerin IP adreslerini ele geçirdi. IP adresi bilgilerini gerekli ülkelerle paylaşam USOM, saldırıyı planlayanları ortaya çıkarmak istiyor.

Yemeksepeti hacklendi! Hangi bilgiler tehlikede?

Yemeksepeti hacklendi! Hangi bilgiler tehlikede?

İnternet üzerinden yemek siparişi verilmesi fikriyle 2001 yılında kurulan Yemeksepeti, resmi Twitter hesabı üzerinden siber saldırıya uğradığını duyurdu. Peki hangi bilgiler tehlikede?

Yemeksepeti firmasına düzenlenen siber saldırının kaynağı ortaya çıktı

Popüler yemek dağıtım firması Yemeksepeti, 25 Mart’ta siber saldırıya uğradı. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, pek çok kullanıcının bilgileri ele geçirildi. Ancak, geçirilen bu bilgiler arasında kredi kartı bilgileri yer almadı. Yaşanan bu saldırı üzerine KVVK hemen harekete geçti. KVVK’nın ardından harekete geçen bir diğer kurum ise BTK oldu. BTK’ya bağlı USOM, saldırıyı düzenleyenlerin IP adreslerini ele geçirmeyi başardı.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), siber saldırının yurt dışı kaynaklı olduğunu tespit etti. Yemeksepeti firmasına düzenlenen siber saldırının kaynağı hakkında çalışmalar devam ediyor. USOM, tespit edilen IP adreslerini ilgili ülkelerin siber olaylara müdahale ekipleriyle de paylaştı.

USOM, saldırının başlangıç noktası belirleyerek benzer tehditlerin diğer şirket ve kurumlarda da oluşmaması için çalışmalar gerçekleştirdi. BTK, ilgili kuruluşlardaki siber olaylara müdahale ekiplerine gerekli uyarıları yaparak önlemlerin artırılmasını istedi. Güvenliğin nasıl artırılabileceğine dair bilgiler veren BTK, ulusal çapta benzer bir saldırı ile tekrar karşılaşmak istemiyor.

Yemeksepeti yaptığı açıklamada, kullanıcıların ad ve soyadı, mail adresleri, telefon numaraları ve adres bilgilerinin çalındığını belirtmişti.