Otomobil

    Yeni Ferrari Testarossa beygir rekoru kıracak

    Yeni Ferrari Testarossa, resmen karşımıza çıktı. Araç, performans tarafında büyük bir fark yaratabilir.

    Ferrari, SF90’ın halefi olarak yepyeni bir modeli, 849 Testarossa’yı, otomobil dünyasına sundu. Markanın şimdiye kadar ürettiği en güçlü seri üretim modeli olma unvanını taşıyan bu hibrit hiper otomobil, köklü Testarossa ismini yeniden canlandırıyor.

    Yeni Ferrari Testarossa, gümbür gümbür geliyor

    Yeni Testarossa’nın kalbinde, Ferrari’nin F154 V8 motorunun geliştirilmiş bir versiyonu bulunuyor. Daha güçlü iç parçalar ve daha büyük turboşarjlarla donatılan motor, tek başına 818 beygir güç üretiyor. Buna ek olarak, önde iki ve arkada bir olmak üzere toplam üç elektrik motoru 216 beygir daha güç katıyor. Bu sayede, toplam güç 1035 beygire ulaşıyor.

    Dört tekerlekten çekiş ve tork yönlendirme bu sistemle standart olarak geliyor. Araç, 6,5 kWsa bataryası sayesinde sadece elektrik gücüyle 26 kilometre menzil sunarken, 130 km/s hıza kadar elektrikli sürüşe imkan tanıyor.

    Performans rakamları etkileyici. Yeni Testarossa, 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,3 saniyede ulaşıyor ve maksimum hızı saatte 330 km’nin üzerinde. Aerodinamik yapısı da performansı desteklemek için özel olarak tasarlandı.

    Otomobilde bir saniyeden kısa sürede açılıp kapanabilen aktif arka spoyler ve arka tamponla bütünleşen “çift kuyruk” kanatlar yer alıyor. Bu sayede, 250 km/s hızda 415 kg yere basma kuvveti elde ediliyor. Bu rakam, SF90’dan 25 kg daha fazla. Ayrıca, opsiyonel Assetto Fiorano paketi, standart modele göre 30 kg ağırlık tasarrufu sağlıyor ve aracın kuru ağırlığını 1.570 kg seviyesine indiriyor.

    Tasarım olarak, yeni Testarossa orijinal modele tam olarak benzemese de bazı klasik detaylara göndermeler yapıyor. Özellikle ön farları birleştiren parlak siyah şerit ve ön tamponun açılı formu, geçmişteki Testarossa’ya selam gönderiyor.

    Otomobil, coupe ve Spider olmak üzere iki farklı gövde tipiyle satışa sunuluyor. Spider versiyonunda, 45 km/s hıza kadar 14 saniyede açılıp kapanabilen katlanır bir tavan bulunuyor. Bu mekanizma, araca yaklaşık 90 kg ek yük getiriyor.

    İç mekanda ise sürücü odaklı bir tasarım benimsendi. Direksiyon üzerindeki dokunmatik kontrollerin yerini geleneksel düğmeler alırken, dijital ekran Apple CarPlay, Android Auto ve MyFerrari Connect gibi bağlantı özelliklerini destekliyor. Ayrıca, kablosuz şarj özelliği de standart olarak sunuluyor.

    Ferrari, yeni 849 Testarossa için ön siparişleri almaya başladı. Avrupa’da coupe versiyonun fiyatı 460.000 eurodan başlarken, Spider versiyonu 500.000 eurodan başlıyor. Otomobilin üretimi önümüzdeki yıl başlıyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. 𝓑𝓤𝓡𝓐𝓚

      Testarossa, F40, F50, Enzo, LaFerrari, SF90 Stradale’den ne geldi koskoca Ferrari

    2. Emre

      Efsanevi Testarossa’yı dünyanın en çirkin aracı yapmışlar

    3. Mehmet

      Bir markanın batışını izliyoruz

    4. burhan

      bu ferrariyi teslim alacak adamın enzonun ölmüşüne sövmüş olması gerek amk

    5. Kaan

      Güzel araç ama testarossa ismini taşıyabilecek bir araç değil bence

    6. Sinyor

      Ferrari’nin adına, tarihine, kalitesine ve marka imajına yakışmayan bir model olmuş. Testarossa yerine başka bir isim daha uygun olabilirdi Testarossa ismini kirletmelerine gerek yoktu

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network