İstemci, bir sunucu içeriğine HTTP kullanarak ulaşmaya çalıştığında sunucu buna karşılık verilen cevabın durumunu belirten bir sayısal kod gönderir. Bu numaralı kodlar, Web tarayıcı programları tarafından otomatik olarak işlenerek anlaşılır bir mesaja çevrilir. Örneğin “404” koduna hepimiz aşinayızdır. Sayfa bulunamadığı takdirde karşımıza bu kod çıkar.
:: Dünyanın ilk web sitesi!
Hepimizin bildiği gibi devletler tarafından bazı web siteleri sansürlenebiliyor. Bu sansürlemede karşımıza hiçbir şey çıkmadığında ne olduğunu anlamak zorlaşıyor ve süreç uzuyor. Bunun için Internet Engineering Task Force (IETF) kanuni sebeplerle bir sayfa bloke edildiğinde kullanılmak için bir standart oluşturdu. Yani yeni durum kodu olan Hata 451, sayfanın engellenmesi için yasal bir talep aldığını bize gösterecek.Bunun yanında IETF HTTP çalışma grubunun başkanı Mark Nottingham Github, Twitter, Facebook gibi sitelerin bazı ülkelerde içeriği sansürlemek zorunda kaldığını belirterek bu gibi durumlarda bu kodun daha fazla kullanılacağını söyledi.
Bu standart ile birlikte internet dünyasında sansürün kodu “Hata 451” olmuş olacak.
Tayyib bunu sevdi..
WOOW 😀
Tayyo bunu Like'ladı.
Bizim ülkede engellenen bir site olursa artık hata 451 ve yanında hata 452,453,454,455,456,457,458,459,460,461,462,463,464,465 kodlu alt yönetmelikler de olur :))))
Woow güzel olmuş bu…