Yeni MacBook Air 2020 kutu açılışı videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda geçen ay düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında tanıtılan yeni MacBook Air modelini kutusundan çıkarıyoruz ve Yeni MacBook Air özellikleri ile ilgili detaylara yakından bakıyoruz. MacBook ürün grubunun en yeni üyesi kullanıcısına neler vaat ediyor?
iPad kutu açılışı
Yeni MacBook Air 2020 kutu açılışı
Kısa süre önce 11 inçlik yeni iPad Pro modelini kutusundan çıkarmıştık. Şimdi ise sıra aynı etkinlikte tanıtılan yeni MacBook Air’a geldi.
Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri kutu açılışı videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…
Yeni MacBook Air 2020 özellikleri
Yeni MacBook Air 2020 özellikleri ile ilgili detaylara baktığımızda yeni nesil modelin tasarım açısından büyük bir değişiklik göstermediğini söyleyebiliriz. Önceki modeldeki tasarım varlığını sürdürüyor. Tek elle açılıp kapanabiliyor olması da bu dizüstü bilgisayar için önemli bir avantaj.
Magic Keyboard tasarımına sahip MacBook Air modeli 1,29 kilogram ağırlığında.
Üç farklı renk seçeneğine sahip dizüstü bilgisayar 13.3 inç büyüklüğünde bir ekran ile geliyor. Bu ekran 227 ppi yoğunluğa ve 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca ekranın True Tone teknolojisini desteklediğini de belirtelim.
Donanım tarafına baktığımızda ise bizi 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Core i7‘ye kadar uzanan 10. nesil Intel Ice Lake işlemciler karşılıyor. Bu da 2 kat daha fazla performans anlamına geliyor. Intel Iris Plus Graphics sayesinde ise grafik performansı yüzde 80 oranında artıyor.
özellikleri
Yeni MacBook’un başlangıç modelinde 1.1 GHz hızında çalışan ve 3.2 GHz’e çıkabilen 10. nesil Intel Core i3 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 8 GB 3733 MHz LPDDR4X bellek ve 256 GB SSD depolama alanı eşlik ediyor.
Depolama alanı tarafında da önemli bir artış var. Yeni modelin depolama seçeneği 256 GB’dan başlıyor ve 2 TB’a kadar uzanıyor. RAM ise 16 GB’a kadar artırılabiliyor.
MacBook Air kutudan 30W USB-C güç adaptörü ile çıkıyor. Wireless bağlantı ile 11 saate kadar internette gezinme sunduğu söylenen bilgisayar, 30 güne kadar da bekleme süresi vaat ediyor.
Dizüstü bilgisayarın güvenliğini yine Touch ID sistemi üstleniyor.
Bağlantı tarafına baktığımızda ise karşımıza iki adet Thunderbolt 3 çıkıyor. Bu bağlantı noktası DisplayPort, 40 Gbps’ye kadar Thunderbolt ve 2. nesil USB 3.1 destekliyor. Bluetooth 5.0 wireless teknolojisi de bir diğer önemli özellik.
Ses tarafında da bizi Dolby Atmos desteği karşılıyor. 3.5 mm kulaklık jakı da dizüstü bilgisayarın üzerindeki bir diğer giriş.
MacBook Air ailesinin yeni üyesinin fiyatı ülkemizde 7.999 TL’den başlıyor, 10.399 TL’ye kadar çıkıyor.
Super ya
Mac book air mi ipad pro mu fiyat olarak birbirine yakın cihazlar
Air
Bunu bu fiyata alacağıma gider son nesil iPad Pro 12.9 inç alır bir de klavyeli kılıf alır takarım daha iyi buna beş çeker bence.Fiyat olarak çok mantıksız olmuş
Yurtdışındaki bazı youtuberlar i5 işlemcideki ısınma sorunundan bahsediyorlar. Bu konuda net bir bilgi var mı?
epsi aynı bok bir işe yaramıyor Apple insanlarla alayediyor normal bir lebtop yeterli sakın almayın
Meraba hakkı bey geçmiş olsun nasılsınız herşey geçti artık değil mi
2015 macbook pro kullanıyorum; hala canavar gibi, sorunsuz çalışıyor; hafif ve taşıması çok kolay. Performans bakımından, mükemmel.
8000 tl ye 10.nesil i3. inanilmaz ucuz
sanal olarak win10 kurulduğunda ki performansı
2017 air kullanıyorum. Hala pili 8 saat gidiyor. Canavar gibi çalışıyor. Tahminim de en az 2 3 sene daha rahatlıkla işimi görür. Niyetiniz varsa bence mükemmel cihazalar. Apple telefonlara bi şey diyemem ama bilgisayarda üstüne yok. Yıllarca windows kullandıktan sonra çok iyi bir cihaz olduğunu anladım. Tabi oyun oynayacaklar için bir alternatif değil.
2017 air var bendede apple bizimle dalga geciyor diyenlere gülüyorum. asıl windows senle dalga geçiyor.
oyuna gelince bütün oyunlar var firmaların orijinal sitelerinden ücretsiz/ücretli indirebilirsiniz ben istediğim oyunu alarak oynuyorum sıkıntı yok.
ama win alıştırmış bizi virüslerler trojanlarla ugraştırmaya, yok bilgileri çalındı ağlamalarına, cracklemeli oyunlara ve kalın kalın masaüstü/dizüstü kasalara normal bu görüşünüz kullanmadan yorumlarınızı bence bi nebze düşünüp yazın
not. bir çok program kullandım nerdeyse hiç fanı duymadım sadece oyunda fanı duyuyorsunuz öyle aşırı bir ısınma yok abartı