Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırsa da, bazen olmadık zamanda biten pilleri ile sinirlerimizi bozabiliyorlar. Bu durum geliştirilen yeni nesil pil teknolojisi sayesinde çok yakında sona erebilir.

Stanford Üniversitesinde bir grup araştırmacı günümüzde kullanılan Lityum İyon pillerin iyon bölümünü çıkartarak daha fazla enerji tasarrufu sağlayan lityum bataryaları geliştirmeyi başardı. Normal şartlar altında lityum bataryaların tehlikeli olduğunu ancak nanoteknoloji yardımı bu kimyasalı stabil hale getirdiklerini açıklayan araştırmacılar, cihazların yaşam süresini uzatmak için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Üçe katlayabilir

Bu yeni teknolojinin akıllı telefonlarda kullanılması için en azından bir kaç sene daha geçmesi gerekiyor. Bu süre sonunda araştırma tam olarak bittiğinde akıllı telefonların batarya ömrü ikiye hatta üçe katlanabilecek. Teknoloji akıllı telefonlarda kullanıldıktan sonra üreticiler bu teknolojiyi kendileri de geliştirdiklerinde bu süre bir haftaya hatta daha fazlasına kadar uzayabilir.

Arabalarda da kullanılacak

Yeni nesil bataryaların tek kullanım alanı akıllı telefonlar olmayacak. Doğa dostu elektrikli ya da hibrit arabalarda da kullanılacak olan yeni bataryalar, bu araçların menzilini de arttıracak.

:: Akıllı telefonlarda batarya teknolojisinin yenilenmesi gerektiğiniz düşünüyor musunuz?