Ducato’nun kayıp ikiz kardeşi Peugeot tarafından ortaya çıkarıldı. Markanın hafif ticari segmentindeki yeni temsilcisi Peugeot Boxer otomatik şanzıman seven kullanıcıları için gerçekten rekabetçi bir fiyat etiketiyle sunulacak. İşte yeni Peugeot Boxer özellikleri ve detayları…
Yeni Peugeot Boxer özellikleri ve fiyatı!
Fransız otomobil markası Peugeot, hafif ticari sınıfına hızlı bir giriş yapıyor. Markanın uzun zamandır beklenen yeni minibüs modeli Türkiye’ye giriş yaptı. Üstelik otomatik vites seven kullanıcılar için piyasa şartlarının en rekabetçi fiyatlarından biriyle geliyor.
4,04 metre aks mesafesine sahip yeni Boxer, 2 farklı gövde tipine sahip. Müşteri ihtiyaçlarına göre tercih edilebilecek 15 ve 17 m3 yükleme hacmine sahip seçenekler ile satışa sunulacak olan model 2 farklı motor hacmi seçeneğine de sahip.
Manuel şanzıman ile satın almak isteyen müşteriler için 2.2 BlueHDi 140 ve 180 Hp güç üreten dizel motor seçeneğine sahip olan model otomatik vitesli versiyonunda ise sadece 180 Hp güç üreten versiyonunu kullanıcılara sunuyor. Araç pek çok Citroen ve Peugeot modelinde sunulan AT8 otomatik şanzımanına sahip.
Bir minibüs için aerodinamiğe haddinden fazla önem verilmiş diyebiliriz. Araç yüksek yapısına rağmen yakıt tüketimi açısından aynalar, tampon, ızgara vb. alanlarda maksimum verimlilik ile tasarlanmış. Ayrıca geri görüş kamerası, 10 inç multimedya ekranı, kabin ve kapı üzeri geniş saklama alanları gibi kullanıcı dostu detaylara da sahip.
Bunun yanında cruise control, aktif şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi ekstra güvenlik donanımlarını da araca ekleyebiliyorsunuz.
Yeni Peugeot Boxer fiyat listesi!
Yeni Boxer Van L4H2 2.2 BlueHDi 180hp MT6 S&S (15 m3) | 1.345.000 TL |
Yeni Boxer Van L4H3 2.2 BlueHDi 180hp MT6 S&S (17 m3) | 1.363.000 TL |
Yeni Boxer Van L4H2 2.2 BlueHDi 140hp MT6 S&S (15 m3) 4,2Ton | 1.270.000 TL |
Yeni Boxer Van L4H2 2.2 BlueHDi 180hp EAT8 S&S (15 m3) | 1.435.000 TL |
2022 Kasım çıkışlı makyajsız kasa 2.2 bluehdi 17m3 araç almıştım şirkete. İlk defa uzun yola (Kayseri – Malatya) gidilecekti, ben gideceğim dedim. 2012 Transitten sonra önce artılarını yazayım izninizle:
– İnanılmaz sessiz( 2012 transite nazaran),
– körüklü şoför koltuğu konfor sağlıyor ama direksiyon ile bağınız fazlaca kopuyor bozuk yollarda. Haricen Travego sürüyor hissiyatı veriyor,
– yakıt güzel, 1 ton idi yükü, dolu git boş gel 9.2 lt ortalama ile gitti, pompadan da teyit ettim.
– Görüş gayet ideal, panel van araçta keşke geri görüş kamerasını sürekli aktif edecek tuş olsaydı dedim.
– virajları güzel, boşken de hiç güvensizlik vermedi.
Gelelim eksilerine;
– şoförün bardaklığı, yandaki yolcunun sağ dizinin ucunda! Transit şoförün ihitaçları konusunda ciddi başarılıymış yaşına rağmen…
– çekmiyor abicim, çek-mi-yor! yüküm 1 ton, ortalama bayır görünce 110’lardan 80’e kadar mecbur düşüyorsunuz, 4. vites 2500 devirde ancak topluyor.
– 6. vitese hiç gerek yokmuş. 6’da 2000 devirde giden araç 5 e çekince 2100 diyor.
– Araç 15 bin km de idi, 1 ton varken ve yokken biraz daha fark etmesi gerekir bence çekişte, dönüş yolunda da beğenmedim hızlanmasını – toparlamasını.
– hız sabitleyici koluna alışmak zor, sinyal kolu zannettiğim ya da HS kolunu sinyal zannettiğim oldu. Direksiyon üstünde tuşlar olsa daha makul olurdu diye düşünüyorum.
En büyük “-“: Araçtaki fan açma sorunu… Kullanıma engel değil ama yol yapsa da yapmasa da fanın sanki hararet yapmış gibi çalışması ileride başımızı ağrıtacak… Garanti boyunca her bakımda söyledim, “aaağbi normal bu” diyorlar. Bilginize…
Günlük olarak Transit Connect kullanıcısıyım, yorumlarım “ticari araç” için verimli gelmeyebilir belki. Yukarıda karşılaştırdığım araç 2012 Transit kasalı idi, onu netleştireyim kafalar karışmasın.