İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Yeni Savaş Alanı: iPhone

Her geçen gün iPhone için çıkan oyunların sayısı artıyor. iPhone’un böylece yavaş yavaş bir nevi el konsolu haline geldiğini söyleyebiliriz. iPhone’daki oyunların kullanıcılar tarafından ilgi görmesi, büyük oyun şirketlerinin dikkatinden kaçmıyor.

Shiftdelete.net

okunma

Yeni Savaş Alanı: iPhone

Her geçen gün iPhone için çıkan oyunların sayısı artıyor. iPhone’un böylece yavaş yavaş bir nevi el konsolu haline geldiğini söyleyebiliriz. iPhone’daki oyunların kullanıcılar tarafından ilgi görmesi, büyük oyun şirketlerinin dikkatinden kaçmıyor.

Bir yıl önce kullanıma sunulan AppStore, her türden geliştirici için çok büyük bir fırsat yarattı. Bir sene içinde 1,5 milyar adet uygulamanın indirilmesi, daha çok geliştiricinin bu platform için çalışmaya başlamasına yol açtı. Bu uygulamaların içinde en çok ilgi görenlerden biri de elbette ki oyunlar.

Apple’ın App Store’unda iPhone için yaklaşık 13 bin adet oyun bulunuyor. Bunların büyük bir çoğunluğu küçük ve fazla duyulmamış firmalar tarafından geliştirilmiş. Bu oyunların ilgi görmesi ve indirilmesi küçük firmalar için büyük önem taşıyor. EA, Gameloft gibi devlerin arasında kendine bir yer edinebilmek çok önemli.

{pagebreak::Büyük oyuncular}

Büyük oyuncular

Mobil oyunlar konusunda tecrübeli ve ekonomik olarak güçlü olan Electronic Arts, Gameloft ve Glu Mobile gibi firmalar iPhone oyun pazarında büyük avantaja sahipler. Ancak yine bu konuda belli bir tecrübeye sahip olan ngmoco, Digital Chocolate ve Tapulous gibi firmalar da iPhone platformunda kendilerini kanıtlamış durumdalar.

iPhone oyun pastasından en büyük dilimi alan firmanın EA olduğu belirtliyor. En son çıkardığı Sims ile sadece 18 saat içinde oyunlar arasında birinci olan firma, bu yapımı 9,99$’a satıyor. Öte yandan bir diğer büyük firma olan Gameloft’un tek bir iPhone oyunun geliştirilmesi için 200 – 300 bin $ arasında bir para harcadığı söyleniyor. Böyle devler arasında küçük geliştiricilerin bir yer edinebilmesi için oyunlarını öncelikle ücretsiz sunmaları gerekiyor.

:: iPhone’da oyun oynanır mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.