Tanınmış Linux donanım üreticilerinden System 76, kendi Linux dağıtımı olan POP!_OS ile karşımıza çıkıyor. Çeşitli dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar sunan şirket, şimdiye kadar bunları Ubuntu ön yüklü olarak sunarken artık kendi dağıtımına geçiş yapacak.
Ubuntu 17.10 Artful Aardvark çıktı!
POP!_OS neler sağlıyor?
Diğer Linux dağıtımlarından farklı olarak POP!_OS bilgisayarı iyi bilen kullanıcıları hedef alıyor. Yani programcılar, bilim insanları, robot bilimciler ve maker’lar bu dağıtımın kitlesi içerisinde yer alıyor. Dağıtımın kullanıcılara çalışabilecekleri temiz bir palet sunma amacı taşıdığının da altı çiziliyor.
Fotoğraf yöneticisi, müzik yöneticisi, oyun veya grafik programları sunmayan işletim sistemi bu anlamda tertemiz bir başlangıç vadediyor. Böylece kullanıcılar, geniş açık kaynaklı ekosistemi kullanarak ihtiyaçlarına göre işletim sistemini özelleştirebilecek. Öte yandan, diğer dağıtımlardan farklı hiçbir yenilik beklentisi içerisinde olmamanızı baştan söyleyelim.
İşletim sistemi ile kullanıcılara işletim sistemi ile donanım arasında tutarlı görsel deneyim sağlanması da istenmiş. Tabii ki bu sistem de popüler GNOME masaüstü motorunu kullanıyor.
İşletim sistemi için iki farklı sürüm indirilmeye sunulmuş durumda. Bunlardan birisi X86_64 bilgisayarlar içinken, diğer ise NVIDIA grafik çipsetleri için. System 76 tarafından POP!_OS tabanlı bilgisayarların da piyasaya sürülmeye başladığı duyuruldu. İndirme bağlantısı için buraya tıklayabilirsiniz.
:: Bu Linux dağıtımının geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz?
ms botlarının aklını alır… bu tikiler Linux dağıtımı kullanmayı beceremez… zekaları yetmez…
linux mint yukle gec hic ugrasma
Linux mint yükledim, hiç bir sistem değişikliği yapmadığım halde çöktü ve sorun için hiç bir linux forumu yardım etmedi. Linux pişmanlıktır, Windows a deva, en azından her sorunun bir çözümü mevcut.
Yıllardır hata ileti raporu gönderiliyor ama nereye gittiği belli dğeil. Yaşadığın sorunu anlatamadıysan cevabını da alamazsın.
Son yıllarda “rolling sistemler” bir hayli yaygınlaştı.LinuxOS’in bu denli geliştirilip çeşitliliğinin artacağı hiç aklıma gelmezdi doğrusu.