Karantina süreci insanları eve kapatmış olsa da ilginç fikirlerin da ortaya çıkmasını sağlamış durumda. İyi yanından bakın, salgına yönelik her geçen gün olumlu gelişmeler yaşanırken, Jude Pullen dünyadaki radyo istasyonlarına ulaşmanın ilginç bir yolunu keşfetti. Pullen yerküre şeklinde inşa ettiği cihaz ile dünyadaki radyo istasyonlarını bulmayı sağlıyor. Radyo istasyonu yerküresi olarak adlandırılabilecek olan RadioGlobe, açık kaynaklı kodları sayesinde herkese ulaşıyor.
Radyo istasyonu yerküresi: RadioGlobe
Yerküre modellemesini hepimiz biliyoruz. Lise yıllarında coğrafya derslerinde kullanılan bu yerküre modelini kendisine ilham alan Pullen, tasarladığı cihaz ile dikkat çekiyor. Cihazda kurduğu düzenek sayesinde dünyanın hangi bölgesine denk gelinirse o an yayın yapan radyo istasyonuna ulaşabiliyor.
Karantina sürecinde sıkılan Jude Pullen, kişisel YouTube kanalı üzerinde bu ilginç tasarımını paylaştı ancak bu fikrin altında elbette tasarımcı bir ruh var. Jude Pullen, Dyson ve LEGO gibi büyük şirketlerde çalışmış bir isim. Tasarımlarını daha fazla kişiye ulaştırmak isteyenler için kurduğu DesignSpark topluluğunun onuncu yılı dolayısıyla RadioGlobe adını verdiği bu cihazı oluşturdu.
Kolay elde edilebilen parçaların yanında Raspberry Pi’den yardım alan Pullen, ortaya yaklaşık 2 bin radyo yayınına ulaşın radyo istasyonu yerküresini oluşturmuş oldu.
Herkesin evinde radyo istasyonu yerküresini yapması için yazılım tarafında açık kaynak kodlarını tercih eden mucit, aynı zamanda çalışmanın bütün dokümanlarını da blog sayfasında paylaştı. Eğer siz de böyle şeylere meraklı iseniz evinizde bu tasarımı yapabilirsiniz.
Gerekli bağlantıları buraya bırakıyoruz.