Reklam

Yerli 3D Yazıcı

9
Reklam

Uluslararası pazarda teknoloji devleri ile rekabet eden ve sektörün önde gelenlerinden geçer not alan Sintertek, şimdiden dünya devleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Türk mühendislerin geliştirdiği “Solidzer Pro” endüstri tipi 3D Printer, yapılan ar-ge çalışmaları ile dünyadaki üreticilerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Boston Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu Eren Tigrel’in 2013 yılında kurduğu Sintertek; geliştirdiği farklı teknolojilerle her gün değişen bu sektöre başka bir boyut getirmeyi başardı. İhtiyaca göre geliştirilen ve bir tür butik üretim yapan Sintertek, uluslararası arenada bu alanda dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 

Reklam

Sanayi tipi üretilen Sintertek’inSolidzer Pro 3D Printer” modeli; lazer tabanlı katmanlı üretim sistemi ile çalışıyor. Toz malzemeyi katman katman dizerek,  üretilecek olan ürünün şekline göre lazer başlıkla bir araya toplayan teknoloji, yüzyılın icadı olarak tanımlanıyor.

3D yazıcı teknolojisi; atık hammadde maliyetini düşürdüğü, zamandan ve kalıp maliyetinden büyük tasarruf sağladığı ve dayanıklılık testlerinden geçer not aldığı için pek çok sektör tarafından ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Kalıp ve ön üretim için de kullanılan 3 boyutlu yazıcı ürünleri; karmaşık geometrik şekillerin üretimine de imkan sağlıyor ve sağlık sektöründe, otomotiv ve havacılık sektöründe, endüstri, sanayi,  mimari ve yaşam ürünlerinde kullanılabiliyor.

Yüzey kalitesi ve dayanıklılık testlerinden de başarıyla geçen Sintertek 3 boyutlu yazıcı modelleri; injeksiyon yöntemiyle üretilen plastik malzemelerle benzer kalite ve dayanıklılıkta bir performans gösteriyor.

Nihai ürünün fonksiyonelliği yani vida veya yay sisteminin çalışmaya hazır ve entegre olması ise tasarım ve kullanımında çığır açan bir yenilik olarak görülüyor. Bu yüzden Türkiye’de de, kısa zamanda bu teknolojinin kullanıldığı alanların artması bekleniyor.

Yüzde yüz yerli üretimiyle dünya devleri ile aynı platformda yarışan Sintertek, düşük maliyet ve zaman avantajıyla dikkat çekiyor. 

Alemdağ ve Hendek’te 2 farklı fabrikada üretilen Sintertek 3D Printerlar; parçaların çoğunu kendi fabrikasında üretirken, dışarıya yaptırdığı parçalarda da üreticilere yeni teknoloji sistemleri ve yöntemlerini uygulatıyor.

300 kişinin çalıştığı fabrikanın yanı sıra; az adetli ve prototip ya da yaşam ürünleri tasarımları için Maslak’ta “Benim Fabrikam” adı altında bir atölye ve Showroom ile hizmet veriyor.

:: Yerli 3D yazıcı hakkında ne düşünüyorsunuz?

9 Yorum

  1. Bravo tebrik ederim bu girişimci arkadaşı. Diger fakülte okuyup iş yok diye gezen mühendislere kapak olsun.

  2. Helal olsun arkadaşa, Amerika'da öğrenimini tamamlamış ama gelmiş ülkesine hizmet ediyor. Böyle arkadaşlar ayakta alkışlanır.

    Sevgili üretici arkadaşa destek için yazınısı aynen alıp kendi blog sayfamda yayınlıyorum izninizle.

    bu arada üyelik bilgimle yorum yapmak için bir türlü sitenizi giriş yapamıyorum. bilgilerim doğru olduğu halde sürekli hatalı bilgi girdiniz yazıyor.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version