2019 yılının sonunda tanıtılan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, ülke dışında da merak uyandırmış durumda. Fabrika inşaatının yakın zamanda başlaması planlanırken, 2022 yılının sonuna doğru ilk aracın yollara çıkması bekleniyor. Son gelen haberlere göre ise yerli otomobil, Kocaeli’ndeki Bilişim Vadisi için olan ilgileri artırdı.
Yerli otomobilin Kocaeli Bilişim Fuarı’nda bulunması, dünya devlerinin de dikkatinden kaçmadı.
Yerli otomobil, Kocaeli’ndeki Bilişim Vadisi için olan ilgiyi artırdı
Bilişim Vadisi’nin bulunduğu Kocaeli ile fabrikanın açılacağı Bursa illeri arasında, elektrikli ve otonom araçlar için ekosistem oluşturuluyor. Yerli otomobilin Bilişim Vadisi’nde yer alması ise, dünyaca ünlü otomotiv devlerinin dikkatini çekmiş durumda. 2019 yılının Aralık ayında yapılan tanıtımın ardından, vadide bulunmak isteyen firmaların sayısı yüzde 50 artmış durumda.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yerli otomobil ile birlikte Bilişim Vadisi de hareketlenmiş durumda. TOGG’un ortakları ve üretim sürecinde yer almak isteyen uluslararası teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi için Kocaeli’ne gelmeye ve burada ofis açmaya karar verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuyla ilgili, “Çevreyi kirletmeyen, elektrikli ve bağlantılı bir mobiliteyi hayata geçirerek ülkemizdeki tedarik sanayisinin de dönüşmesine katkı sağlayacağız.” ifadesine yer verdi. Ek olarak, Avrupa’nın tamamen elektrikli ilk SUV modelinin 2022’nin sonuna doğru yollara çıkması hedefleniyor.
Ek olarak Bakan Varank vadi ile ilgili, “Aralık ayından bu yana vadiye olan firma başvurularında yüzde 50’lik artış görüldü. Yerleşik firma sayısı 79’dan 112’ye çıktı. Otomotiv sektörüne hizmet veren uluslararası teknoloji şirketleri için burası bir cazibe merkezi olmaya başladı. Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip EDAG, vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden FEV ile sözleşme imzalandı.” açıklamasında bulundu.
Girişimciler de unutulmamış durumda. Bakan Varank, teknoloji temelli girişimciler için 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başlandığını da belirtti.
Tayyip hiç fabrika açmadı diyenler, Türkiye de üretim sıfır diyenler, Tayyip geldi geleli, dünya da Türkiye nin adı bile anılmıyor diyenler burada mı
Durumda kelimesini ne çok kullanmışsınız. Dilin biraz daha akıcı kullanılmasına özen gösterin.
Beyin out