Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Bakan Özlü’den yerli otomobil için vergi müjdesi!

    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması için Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacağı açıkladı.
    Yerli Otomobil

    İlk defa 2015 yılının Kasım ayında kamuflajlı bir şekilde gün yüzüne çıkarılan yerli otomobil prototiplerinin, Cadillac BLS ile birebir aynı olması özellikle sosyal medya üzerinde birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

    Detaylarına yukarıda yer alan linkten ulaşabileceğiniz yerli araç için eleştirilerin odak noktası ise, geliştirme sürecinde Cadillac BLS’nın baz alınmasının aksine, aracın neredeyse hiç bir değişiklik yapılmadan yerli otomobil prototipi şeklinde gün yüzüne çıkarılması oldu.

    Reklam
    Reklam

    Büyük bir tepki ile karşılanan ve sonrasında yeniden hesaplanacağı açıklanan Motorlu Taşıt Vergisine yüzde 40 zam kararı için tartışmalar devam ederken, yerli otomobil için sevindirici bir açıklama geldi.

    Yerli otomobili satın alırken ÖTV ödenmeyecek!

    Sabah’ın paylaştığı bilgilere göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve güçlü bir çıkış yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi‘nden (ÖTV) muaf tutulacağını açıkladı.

    Üretim için en az 3, en fazla ise 5 markanın bir araya getirileceğini ve aralarında yabanca grupların yer almayacağını belirten Özlü, önceliğin elektrikli motor, batarya ve yazılım teknolojileri olduğunu ifade ediyor.

    Reklam
    Reklam

    Üretici firmaların görüşlerini alacaklarını açıklayan Bakan Özlü’nün dikkat çeken bir diğer açıklaması ise, araç almak veya kiralamak isteyen devlet kurumlarının yerli araç konusunda teşvik edileceği oldu.

    Aradan geçen süre zarfında aracın tasarımı ve gelişim süreci hakkında elde edebildiğimiz herhangi bir görsel bulunmazken, Nisan ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

    Reklam
    Reklam

    :: Yerli otomobil çalışmaları hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. mehmet cengiz

      mehmet cengize verin o üretsin yerli arabayı, nasıl olsa ülke de ne kadar ihale varsa ona veriliyor.bunun da hakkından gelir nasıl olsa. imam hatip öğrencileri de üretimin de çalışsın. helal araba olur artık 🙂

    2. s

      yerli oto olsun o kadar da…

    3. SiLGEC

      Eleştirilecek başka kısımları vardır ama tasarımı eleştirmemek lazım. Sadece yanlış lanse edildi. Bu prototipin tasarımı, yerli aracın tasarımı olmayacak. Yerli araç, Cadillac BLS ve Saab 9-3’ün kullandığı platformun üzerine inşa edilecek. O nedenle resimdeki araç bir “testbed”dir.

    4. malumadam

      Şahin doğan gibi sanayiden çıkmaz artık ötv vermiyoz ya sanayiye abone oluruz alınca

    5. Bekir

      Yerli bir araba olsun da varsın bi kaç şey eksik olsun, Çin 50 yıl kopyaladı sonra üretmeyi öğrendi. Başka milletlere karşı kendinizi ezik görmeyi bırakın.

    6. Yorumcu69

      Daha arabanın tekeri ortada yok vergi müjdesi veriyorlar. MTV’ye 40% zam gelmiş ver mehteri!

    7. dk

      inş adam akıllı bir şey olur alıp kullanmayı gerçekten isterim

    8. Smt

      Vestel yerli, casper yerli teşvikleri de var ama aynı özellikteki diğer telefonlarla aynı fiyat. Sadece kar marjları yüksek. Umarım araba kategorisinde de aynı durum olmaz

    9. Kaptan 1

      Çok güzel, resmi kurumlara örnek olmak için meclis aralarını değiştirecektir Mi. Bor, doğalgaz, elektrikli otomobil üretebilirsek daha da güzel olur, gençler. Tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.

    10. ah

      Vestel Casper nesi yerli tüm parçaları toplama sadece kasa üretip toplama yapmak yerli mi oluyor

    11. Gokhan

      Eee yine tarih vermedi? Siyaset böyle bişey, sordugun sorunun cevabını alamadığını bile farkettirmiyorlar adama 🙂

    12. Nakata91

      Benim bildiğim yerli otomobil değil, yerli bir otomobil markası oluşturmak, bazı vergilerin olmaması da piyasada tutunmak için olmazsa olmaz bence çünkü çok güçlü firmalar var. Her ne kadar platform yabancı da olsa pazara hızlı ve sağlam bir giriş için için böyle bir yöntem benimsendi diye anlıyorum. Devrim’den sonra elimizdeki en iyi fırsat bence daha iyi olması için yapıcı eleştiriler ile geliştirilmesine halk olarak destek vermeliyiz.

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap