SDNTV

    Yerli otomobil ne kadar iyi? Togg T10X inceleme

    Yerli otomobil markası Togg T10X ne kadar başarılı? Tolga Cem Küçükyılmaz ve Samet Jankovic yerli otomobili inceledi.

    Türkiye’nin yerli elektrikli otomobil markası Togg, 30 Nisan’da teslimatları başlamıştı. Yoğun talep sonrası pek çok kişi sipariş ettiği Togg modeline kavuşamamış olsa da, yerli otomobili alan müşteriler de mevcut. Biz de takipçimizin satın aldığı Togg T10X modelini inceliyoruz.

    Daha önce pek çok farklı video ile yer verdiğimiz Togg’u bu sefer detaylı bir şekilde inceliyoruz. Bakalım artılarıyla, eksileriyle Togg T10X kullanıcılara neler sunuyor? Cevabı Togg T10X inceleme videomuzda.

    Togg T10X inceleme

    Togg T10X iki ayda gerçekleştirdiği satışlarla elektrikli SUV segmentinde pazar lideri konumunda. Mayıs ve Haziran aylarında 808 adet T10X’i kullanıcılara teslim eden marka, elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 28,9’luk paya ulaşmayı başardı.

    160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD arkadan itişli modelin, iki farklı batarya seçeneği mevcut. Ayrıca batarya seçimine göre de 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip. Ek olarak, T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP), 88,5 kWh olan ise 16,9 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunuyor.

    Otomobilde 12,3 inç gösterge ve 29 inç bilgi eğlence şeklinde 2 ekran mevcut. Ancak ikisi bir arada 41,3 inçlik uçtan uca ekran deneyim sunuyor. Ek olarak 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet, Wi-Fi hot spot özelliği ve Snapdragon işlemcili dijital kokpit olduğunu da söyleyelim. Ayrıca tüm bu özellikler T10X’de standart olarak sunuluyor.

    Standart olarak sunulan 7 adet hava yastığı mevcut. Ek olarak, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri seviye sürüş asistanı da güvenli bir sürüş sağlıyor ve de gelecek modellerde 3. seviye otonom desteğiyle birlikte bu özellikler de gelişecek.

    Otomobilin içerisindeyken telefon, tablet veya dizüstü bilgisayara gerek duymadan tüm toplantılarınıza katılabilir ve görüntülü görüşebilirsiniz. Bunu da dikiz aynasının üzerinde bulunan araç içi kamera ve ön konsolda yer alan ekran aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

    ÖzelliklerVeriler
    Motor160 KW/ 320 KW
    Beygir gücü218 HP/430 HP
    0-100 hızlanma<7.6 sn/ <4.8 sn
    Menzil314 km/ 523 km
    Otonom sürüş2. seviye
    Aks açıklığı2890 mm
    Euro NCAP5 yıldız hedefleniyor
    Motor seçenekleriArkadan itişli/ Dört çeker
    Batarya seçenekleriStandart (52,4 kWh) / Long Range (88,5 kWh)
    Elektrik tüketimiWLTP16,7 kWh/100 km – 16,9 kWh/100 km
    ŞarjRapid şarj teknolojisi
    2023’te
     28 dakikada yüzde 20’den 80 dolum
    2025‘te 8 dakikada yüzde 80 dolum

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    11 Yorum

    1. MC

      daha fazla para verilip tesla alacak kadar iyi

    2. zdf

      Tabi yurtdisindan sparisler zamaninda yetisirse. Italyadan getirttirilen otomobillere yerli deyince yerli oluyorsa iyiymis.

    3. Mustafa

      ●Yerli otomobile devlet tarafından sağlanan destekler; Gümrük Vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası, vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kâr payı desteği, yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi şeklinde.
      ●Öte yandan, Togg’un Farasis işbirliğinde kurduğu batarya üretim şirketi Siro da, proje bazlı devlet yardımı alacak.
      Siro, Aralık 2021’de açıklanan Proje Bazlı Devlet Yardımı kapsamında, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıl boyunca gelir vergisi stopajı desteği, nitelikli personel desteği, 10 yıl boyunca enerji tüketim harcamalarına ilişkin yüzde 50 destek, hibe desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi bir dizi destek almıştı.(Habertürk)
      ●Ve bunun yanı sıra,
      Asil ve Yedek 48.000 kişiden × 60.000₺ = 2.880.000.000₺
      peşinen ortalama 2.500 aracın parasınıda verdik, bunun yanı sıra, zamanında teslim edilemeyen araçlara da, kura sıralamasına göre dağıtılmayan araçlara da tamam dedik,
      4,4 lük araçta teslim almıyoruz, aracın testini yapan, karşılaşılan kusurlarını,verdiği hataları da dile getiren bizleriz, bunlardan dolayı da çıkıpta şikayetlenmedik, çoğu arkadaşımızın elektrikli araçlarla alakalı ne bilgisi vardı ne de tecrübesi, bunun yanı sıra ne kredi durumu belliydi nede teslim tarihi buna rağmen yerli ve milli dedik destek olduk, çünkü çoğu arkadaşımız Togg a milli duygularının ağır basmasından dolayı destek oldu, fakat Togg un ve batarya üreticisinin aldığı desteklere, talihlilerin yatırdığı 2.880.000.000₺ rağmen, yapılan bu zam şahsen benim yerli ve milliliğe olan inancımı alt üst etti. Ahaber de çıktı Asil talihlere zam yok diye haber yaptı. Açıkçası kimse böyle bir zammı beklemiyordu.
      Şuan aldığım bir senelik maaşım, yapılan zammı karşılamıyor.
      Şimdi soruyorum Sizlere Haksızmıyız!! Lütfen sesimize kulak verin.

      1. mega

        kime güvendiğin önemli

    4. Anonim

      Günde 3-4 araba üretmekle olmaz. 84 milyonluk bir ülkenin talebini karşılayamaz.

    5. adem

      Cebinde kaç para var 5 tl mi?

    6. Hüseyin

      Nasip oldu biniyorum olağanüstü isteyen herkese nasip olsun

    7. Anonim

      Kendi yerli ve milli aracimiza yurtdisindan gelenler kadar vergi veriyoz sözde kendi arabamiz

    8. Hüseyin

      Kendi yerli ve milli aracimiza yurtdisindan gelenler kadar vergi veriyoz sözde kendi arabamiz

    9. EMEKLİ

      CUMHURBAŞKANI MEMUR MAAŞINI ALSIN CUMHURBAŞKANI YARDIMCI İŞÇİ MAAŞINI ALSIN BAKAN ASKARİ ÜCRETİ ALSIN MİLLETVEKİLİ DE EMEKLİ MAAŞINI ALSIN GÖRSÜNLER ADALET NASILMIŞ

    Diğer yorumları gör (10) Yorum Yap

    Yorum Yaz