Ülkemizin en önemli girişimlerinden birisi olan yerli otomobil, 5 büyük şirketin ortak girişimiyle geliştiriliyor. Bu beş babayiğitten birisi olan Zorlu Holding yerli pil için çalışmalara başladığını duyurdu.
Yerli otomobili üretecek şirketler!
Zorlu Holding yerli otomobil için yerli pil üretecek!
Değişen otomobil sektöründe yarışa katılabilmek için Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek olan Ortak Girişim Grubu çalışmalara başladı.
Ortak Girişim Grubu’nda yer alan 5 babayiğitten birisi olan Zorlu Holding ise kendi üzerine düşen noktada ilk adımları atmaya hazırlanıyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise proje hakkında yeni bilgileri paylaştı.
Bursa’da düzenlenen “Otomotiv Buluşmaları” organizasyonuna katılan Zorlu Holding, buraya gelen yurtiçi ve yurtdışı davetlilerle ikili görüşmelerini yaptıklarını anlattı. Bunun yanı sıra Zorlu Holding’in yerli otomobilin pili üzerinde çalıştığını açıkladı.
Yerli otomobil üretimine dair açıklamalarda bulunan Zorlu, geleceğin elektrikli otomobillerinde olduğunu ifade ederken elektrikli otomobillerinde IT, pil ve motordan oluştuğunu dile getirdi.
Konuşmasına: “Vestel, Türkiye’de ilk 4.0’a geçecek kurumlardan biridir. 4.0’ın yazılımlarını da robotlarını da kendi içimizde yapıyoruz. Grubumuz bu hususta katkı sağlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pil konusunda çalışmalarımız var. Geçen hafta Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışını gerçekleştirdik. Kobalt ve sülfat rafinerisi kurduk ve bunların ham maddesi de Türkiye’de.” diyerek devam eden Ahmet Zorlu, “Yola çıktık. ‘Ya Allah, Bismillah‘ diyoruz. İnşallah sonunu da iyi neticelendiririz. Ülkemiz ve grubumuz adına hayırlısı olsun diyorum.” açıklamasını yaptı.
Eğer işler yolunda giderse ilk prototipin 2019 yılında üretilmesi planlanırken yerli otomobilin 2021 yılında satışa sunulması hedefleniyor.
çakma yerli otomobile çakma yerli pilde geldi… komedi tekrarlıyorsa sonu seçim var demek…
Otobomil çıktığında koşa koşa almaya ilk senin gibi çakma insanlar gider oda ayrı bir ironi tabii
pardon da bir çok parçası yabancı olan vestel venus telefonlarının bataryası yerli üretim gayet vestel fabrikasında yapılıyor. Aynı şekilde elektrikli arabalarında önemli bir kısmının batarya olduğu aşıkar olduğuna göre işin çakma kısmını bize anlat da bizde öğrenelim. Ayrıca sizde bu ülkenin bir vatandaşınız siz ne yaptınız çağı yakalamak için ?
Batarya bile olsa hatta cihazın kapağı bile olsa yerli üretim olduğuna inanmıyorum dolar karşısında paramız bu kadar değersizken bunlar mümkün değil, sen bir üretici olsan aynı batarya Çinde 10 tl ye üretilirken kendi fabrikanda 40 tl ye üretmeye razı olurmusun?
mevzu yerli ise razı olurum cemal kardeşim bu bizim yükselmemiz için gururumuz için bir yapıt bir arabamız var diyelim şuan neyi ucuz alıyorsun ki çinde 10 tl ye yaptıracaksın ?
Uydurma evladim. Adamlar sadece fabrikasini satin aldilar, fabrikayi Turkiyede kurdular. Yani makine ve gerec temini yapildi. Otomobil tamamiyle yerli kaynaklar ile ve kendi bilim adamlarimiz ve muhendislerimizin yogun calismalari ile gelistirilmeye, uretilmeye, iyilestirilmeye calisiliyor.
Pil olayı riskli iş, Note 7 gibi patlamasın da…
100 km menzili olan bir pil gelirse şaşırmayın
Hic yoktan iyidir karde. Ayrica oto fuarinda bir Turk firmasi 700km den fazla giden bir otobus tanitti.
hiç bişey bilmeden çakma makma bilmem ne deyip duruyorlar. Volvo ilk olarak bilye üreterek işe başladı şimdi görüyoruz ne halde. hem hangi otomobil markası herşeyini kendi üretiyor… Koca BMW Renault un motorunu kullanıyor. Boş beyinlerle konuşmayın zira konuştuklarınızda boş oluyor.
@kerem_asdfghjkl
ufak atta civcivler yesin… BMW kendi motorunu kendisi üretiyor… çakma yerli cadillacı savunmaya çalışırken komik oluyorsun…
Merceden c sınıfı araçların motorlar renault Bmw araçların sanzumanı vw den alınıyor .
Bu arada dünyanın en iyi carbon fiber üreticisinin türkiyede tesla bentley gibi firmalara üretim yaptığını biliyormusun yoksa
Cahil olmayın ülkende üretim yapılmaya çalışılıyor Yapılmasa bile çalışılıyor
Boş boş konuşmayın
BMW, ZF şanzımanı kullanıyor.
mercedes motoru değil sadece motor bloğunu alıyor oda motorun yarısı sayılır cahil cahil yorum yapma rezil olma…
Mesela elektrik motoru geliştireceksin. Geliştirdiğin motoru nereye takıp test edeceksin? At arabasına mı? Cadillac’tan temin edilen araç teknoloji geliştirmek için satın alınmış olan bir “platformdu”. Projenin bugün geldiği durumla değil henüz başından beri araç zaten sıfırdan tasarım ve geliştirme ile yapılacaktı. Herkes olayı her zaman olduğu gibi yine siyasete çekiyor. Benim siyasetle işim yok. Zira siyaset yaparak bilim, teknoloji üretemezsiniz. Yapılır yapılmaz. Ayrı bir konu. Hepimize zaten zaman gösterecek ama sektörün içinden birisi olarak şahsi fikrim aracın kesinlikle yapılması yönünde. Bu nedenle kimseye siyasi ideolojieri yüzünden projeyi karalatmam. Herkes herşeyi bilecek diye bir kural yok ama herkes bilmediği bir konu hakkında yorum yapacak cürreti kendisinde buluyor. Eğer bildiği halde tam tersi yorum yapıyorsa ben o kişide de zaten art niyet ararım. Siz hangisisiniz? Bilgisiz mi art niyetli mi?..
Sektörün çok içinde olduğunuz belli. Bir parçayı 10 sene öncesinin platformunda test edeceğine test bench’inde test edersin. Büyük ihtimalle platform da baştan geliştirilecek ve ödenen paralar da çöpe gitmiş olacak. Çünkü platform zaten geçerliliğini yitirmiş bir platform, zorla diriltmeye gerek yok. Önemli olan projeyi körü körüne savunmak değil, doğruya doğru yanlışa yanlış demek.
Kimseyi inandırmak zorunda değilim. Bu yazdıklarınız bir nevi sizin kendi temennileriniz. Ben ise doğru veya yanlış yol izlenmiş olsun projenin daha önceki dönemlerinde Tübitak’ın yaptığı çalışmalardan bahsettim. İzlenen yolu doğru veya yanlış bulduğumu ifade etmedim. Bu yüzden yanlış bulduğunuz noktalardaki fikirlerinizi Tübitak’a iletiniz. Tübitak projeye şuanda da destek verebilir. Dolayısıyla teknoloji elde edilmek için “platforma” harcanan para boşuna gitmeyedebilir. Elde edilen teknolojiler kullanılabilir. Ayrıca platform konusunda da eğer hedeflenen 2019 yılında prototip araç çıkarmaksa platform zaten 0’dan geliştirilemez. Yetişmez. İmkansız değil ama zor. Yetiştirilirsede helal olsun derim. Dolayısıyla hazır bir platform kullanılmalı. Cadillac kullanılsında demiyorum. Anlatabiliyor muyum?
yerli otomobil demişiniz ama bu cadilliac’ın çakması bildiğin
😀 Yerli pil mi? Güldürmeyin, Lityum madenimiz vardı da haberimiz mi yok ? Neden bütün pil fabrikaları Çin’de acaba ? Birinci sebep , hammaddenin çin’de olması.İkinci sebep pil fabrikalarının çevreyi inanılmaz kirletmesi.
gözüne girsin bu haber Türkiyede dünyadan en fazla BOR madeni var,nikel madenleri dünyaya biz ihraç ediyoruz ama malesef bu güne kadar saf olarak. şimdi devletimiz BOR amdeninden çıkanları mümkün mertebede işleyerek satmayı planlıyor..vs..uyuma..https://www.dunya.com/gundem/039maden039i-buldu-ilk-nikel-tesisini-kuracak-haberi-172935
Belki lityumdan yapmayacaklar pili. Belki pili organik bir maddeden yapacaklar. Belki pil onlarca yil kullanilabilir olacak. Bekleyip gorelim. Bilim insanlari pil sektorune yogunlastiginda bakarsin daha verimli bir organik pil uretirler.
Lityum pil mi? Haberde nikel ve kobalt diyorki!..
Merhaba arkadaşlar, çakma fln deyip geçmeyin. Var olan icaat edilmiş olan birşeyi yeniden icat etmek saçma bence. Tabiikide başka arabaların parçaları kullanılacak mantıklı olan bu hem zamandan hemde maliyetten kar edersin. Maksat maliyetin büyük kısmını bizim ülkemizde tutup kendi ülkemizin piyasasını güçlendirmek bence. Hem parçaları bir araya toplayıp bir bütün hale getirip onu yürütmek bile bir başarı olacaktır ülkemiz için. Kolay bir iş değil. Saygılar
ANLAYANA….