Yerli otomobilin ilk kullanım yeri belli oldu

19

Yerli otomobilin Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılması ardından ülkemizde yerli otomobil hakkındaki heyecan arttı. Yerli otomobil özellikleri hakkında birçok bilginin ortaya çıkması ve yerli otomobil tasarımı için yapılan olumlu yorumların ardından yerli otomobil için güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Yerli otomobil rakipleri ile karşı karşıya! İşte sonuçlar

Yerli otomobil DHMİ tarafından kullanılacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi müdürü Hüseyin Keskin, yerli otomobil hakkında tweet attı. Yerli otomobil için heyecanlı olduklarını belirten Keskin, bu aracı 2022 yılında kullanmaya başlayacaklarını belirtti.

Attığı tweet üzerinden yerli otomobilin bilgisayar üzerinden düzenlenmiş görselini atan Keskin, “KarbonsuzHavalimanı” projesini  bu otomobil ile yürüteceklerini de belirtti. Yerli otomobil, havalimanlarında sıkça kullanılan “Follow Me” aracı olarak kullanılacak. Havalimanına inen veya havalimanı içerisinde herhangi bir yere gitmesi gereken uçaklara yol gösterecek.

Yerli otomobilin elektrikli motoru, havalimanında uçaklara yol gösterecek olan yerli otomobilimize güç verecek. Bu motor, elektrikle çalışacağı için karbon gazı dünyaya salmayacak. Keskin bu duruma istinaden tweetini “#TürkiyeninOtomobili #Togg ile gelecek nesillere nefes olmak için sabırsızlanıyoruz! #DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor!” cümlesi ile bitirdi.

Yerli otomobil için iki farklı motor seçeneği

Tüm tekerlerden yani dört çekişli motora sahip olan model, 400 beygir gücündeve 0 – 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Arkadan itişli motora sahip olan yerli otomobil ise 200 beygir gücünde 0 – 100 km hıza 7.6 saniyede ulaşıyor.

Yerli otomobilin tanıtılmasının heyecanı ülkemizeki tüm kurumları heyecanlandırmış durumda. Yerli otomobil için şimdiden birçok kurum sipariş vereceklerini ve otomobili gururla kullanacaklarını belirtti.

19 YORUMLAR

  1. Yerli arabamız güzel fakat benim anlamadığım şu bütün devlet daireleri vs. 2022 için sipariş veriyor da biz kullanıcılara 2030 yılında falan mı gelecek? Anlaşılan bizim gibilere sıra gelemeyecek….

  2. 2022 diyorlarsa 2027 de ancak gelir. Zaten 2005 den beri bu yerli oto muhabbeti yapılıyordu. Bizim oto çıkana kadar, diğer küresel markaların daha uygun fiyatlı araçları her tarafı dolduracak. Ayrıca hangi yandaş, kaymağını yiyecek. Köprüler, otoyollar, hastaneler gibi alım garantisi yapılacak. Vatandaş boşuna beklemesin. Olan yine vatandaşın, parasına olacak.

  3. İşin garibi asgari ücretle çalışanlar bu arabaya en çok sevinenler. Çıksa bile alamıcan bu sevincin niye. (Not: bu araba çıkmaz zaten 🤔)

  4. Araba güzelde 2022 nedir?o zamana kadar model eskir be.. ayrıca iç ekranlar dandik oled tesla gibi olmalıydı. Aracı tanıtıyorsanız 1 2 ayda satışa sunmalısınız ki heyecana hitap etsin. 2 yıl sonra için heyecan meyecan kalmıyor. 2 yıl dediğin kısa süre değil sonuçta..

  5. “2015 Ekim ayında, “Yerli otomobil üretimi Sakarya’da planlanıyor. 3 yıllık üretim sürecinin ardından 2019 yılında banttan inecek. Yerli otomobil, 2020’de satışa sunulacak” denilmiş. Bu “Yerli otomobil” ne oldu? Bu proje çöpe mi gitti? Google da gördüm de, dikkatimi çekti. Biri bana ülkemizde üretilen röno,honda fiattan farkı bedir güzelce anlatsın.

    • aynen kardeşim karamsar ol binemeyiz yapamayız inkar etmek en güzeli o olmaz bu olmaz bos bos oturup saga sola sallayalım kafa rahat

  6. bir kaç güne kalmaz bu konunun üzeri örtülür, belki bir kaç yıl sonra hükümet değişirse. Zaten olacağı olmayan araba, bak dış güçler, fetocular engel oldu diye çok köşe yazıları çok tartışma programları izlitcez. Siz merak etmeyin. Ben medyum Memiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version