Yerli pil üreticisi ASPİLSAN, ABD ve Avrupa’ya kafa tutacak!

5

Türkiye’nin yerli lityum iyon pil üreticisi Aspilsan, dünya pazarında oynamaya hazırlanıyor. Halihazırda powerbank ve pil üretimleri gerçekleştiren şirket, hem ABD pazarına açılmak hem de Avrupa’daki payını büyütmek için yeni adımlar atmaya başladı.

ASPİLSAN, ABD’ye açılmak için sertifika başvurusu yaptı

Aspilsan, yerlilik oranı en yüksek şirketler arasında bulunuyor. Hisselerinin de yüzde 98’lik bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın elinde bulunuyor. Bu nedenle yıllardır TSK’nın ihtiyacına göre, kara, hava ve denizde kullanılan cihazlara özgü pil ve bataryalar üretiyordu.

Fakat artık yalnızca ülkemiz değil, tüm dünya için önemli bir merkez olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda 1.5 milyar TL’lik yatırım ile kurulan Avrupa’nın ilk silindirik lityum iyon pil tesisi, (aynı zamanda dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor) geçtiğimiz yıl üretime başladı.

ASPİLSAN üretimi yerli pilin fiyatı yarı yarıya düştü!

Konuyla ilgili Teknofest’te açıklamalarda bulunan Aspilsan yöneticisi, gerekli sertifikaların alınmasının ardından ABD pazarına yöneleceklerini söyledi.

Lityum iyon piller, elektrikli otomobillerin ve güneş enerjisi santrallerinin temel bileşenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yerli üretim pillerin de hafif elektrikli araçlar, elektrikli bisiklet, elektrikli süpürge gibi alanlarda kullanılabileceği ifade edildi.

Yıllık 220 MWh kapasiteyle çalışıldığında 21 milyon 600 bin adet pil üretilebileceği kaydedilen tesisin, hem Türkiye’nin hem dünyanın ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayabilecek durumda olduğu ifade edildi.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yerli pil üretimleri dünyaya kafa tutabilir mi? Yorumlarınızı hemen aşağıdaki bölümden bekliyoruz.

5 YORUMLAR

  1. 3kw lık Güneş enerji pili üretilse vatandaşa ucuz verilirse vatandaş güneş panelini alır gündüz güneşten gece şebekeden kullanılır enerji ihtiyacımız azalır diye düşünüyorum.

  2. Dünyada lityum git gide azalıyor. özelliklede bu elektrikli araba saçmalığınsan sonra… yakında telefonların pilleri telefondan pahalı olacak elektrikli araba işinden vazgeçilmezse…

  3. Bu kadar masraf edildi tesis kuruldu, ise, pazarlama talep çok olacağı öngörülüyor ise, vardiyalı 24 saat çalışılsın, hem ekonomiye faydası olur, hemde işsizlik sorununa Bi nebze çözüm olur, müşteri talebini anında karşılarsan, pazarın çok büyür. Türk milleti olarak bizde gurur duyarız.!

  4. Türkiye’nin en büyük eksikliği çalışan beyinlerin az oluşu ve etkisiz hale getirilmeleridir.
    TOGG yapıldı, talep çok ama maalesef üretim çok az.
    Birisi çıkıpta her model için farklı illere
    Fabrikalar kuralım ve yanınada batarya fabrikası kuralım da dünyanın bir adım önünde gidelim diyemiyoruz.
    Yazıklar olsun size.
    Bu kafayla bir yerlere varamayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version