Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES 2019‘da DOF Robotics rüzgarı esti. DOF Robotics fuarda ödüllü yazılımı olan Hurricane 360 VR‘ı gösterdi.
Robotik teknolojiler sektörüne büyük fayda sağlayacak olan bu ürün, kendi etrafında 360 derece dönme kabiliyetine sahip. Özellikle eğlence merkezleri için düşünülen bu sanal gerçekçek çözümü, fuar katılımcıları tarafından büyük bir ilgi ile karşılaştı.
Hurricane 360 VR nedir?
Artırılmış sanal gerçeklik olarak geçen bu ürün, VR teknolojisinin potansiyelini bir üst noktaya taşıyor. Biz de sizin için bu ilginç eğlence ürününe yakından bakıyoruz. İyi seyirler!
Marvel Studios ve Universal Studios gibi dünyaca ünlü markalarla çalışan DOF Robotics, ülkemizi uzun bir süredir ürettiği yerli yazılımlarla temsil ediyor. Bju yüzden eğlence sektörüne yeni bir soluk getirecek olan Hurricane 360 VR firma için oldukça önemli bir konumda.
82 bin TL değerindeki inanılmaz kamera!
11K VR çekim yapabilen kamera, hem yetenekleri hem de fiyatıyla bizi etkilemeyi başardı. Insta360 Titan, CES 2019'un en çok dikkat çeken ürünlerinden biri oldu.Daha önce de birçok fuardan başarıyla dönen Hurricane, CES 2019’da da katılımcıların ilgi odağı oldu. Her hareket bölgesi için 6 farklı sensör kullanan platform, kullanıcılara su, yağmur, patlama ve sis gibi efektleri direkt olarak yaşatabiliyor. Siz de bu video hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Konyalı robotlar da gitseydi , bütün dünya görseydi.
Arkadas wow nedir video izlerken sinir oldum su whow whaw cumleleriniz ne kadar ozenti
Urun yerli isim yabanci :))))
Ürün yerli değil. Hatta kullanılan hiçbirşey yerli değil. Klasik avm lerde gösterilen roller coaster. Millet eğlensin diye koymuşlar. VR bu değil. Çok çok üst düzey bişey istiyorsanız arizona sunshine oyununu oynayın o zaman waouwww diye bağırırsınız
Arkadaşlar, firmayı biliyorum. %100 yerli sermaye ile tamamen kendi bünyesindeki mühendislerle tasarladığı ürünleri ihracat yapıyor ve ülke ekonomisine katma değerli fayda sağlıyor. Onlarca mühendis ve çalışanı bulunan firma aynı zamanda istihdam sağlıyor. Ürettiği ürünlerin küçük bir kısmını (motor sürücü gibi) yurtdışından alıyor. Birçok ödülü ve başarısı mevcut. İnternette araştırırsanız aldığı ödülleri yaptıkları işleri görürsünüz. Kaç tane Türk şirketi varki yüksek teknoloji ürünlerini Çin’e ve Amerikaya ihraç eden. Olumsuzlukları eleştirelim ama bizden olan iyi şeylere sahip çıkalım, Destek verelimki sayıları artsın. Böylece cari açığı olmayan bir ülke haline gelebilelim.
Makineyi görmeden, geliştirme sürecini bilmeden atıp tutmak kolay.
Bir hayalden bu günlere, bir çok sürecine bizzat tanık olmuş biri olarak;
Amerika’da 2 yıl önce 100 yıllık Orlando Fuarı’nda ödül aldığında da yanlarındaydık, bu yıl CES gibi Dünya’nın en önemli fuarlarından birinden inovasyon ödülü aldığında da yanlarındaydık.
Ürünün “ismi” ya da kullanılan “motor” bir yana, Avrupa
ve Amerika standartlarına uygun geliştirilmiş ve F16’nın manevra anındaki G kuvvetine eş değer bir mukavemete dayanıklı bir ürünü yerli mühendislerle yapmak öyle 7-8 sözüm ona “babayiğitin” bir araya gelip araba yapmasına benzemez.
Adamlar kendi patenti olan bir ürünü yerli mühendisle yerli sermaye ile yapıyor, Çin ve Amerika dahil (ki bunlar arasında Marvel, Universal gibi eğlence sektörünün devleri var) onlarca ülkeye İHRACAT yapıyorlar. Bloomberg, NBC dışında bir çok görsel ve yazılı basında adından söz ettiyorlar bizim millet de kahvede ahkam kesen yazlı amcalar alakasız yorumlar yapıyor.
Eleştiri yapmak kolay ki yapmayın demiyorum. Ama yapmadan önce bir aynaya bakın bu güne kadar neyi başardım diye bir kendinize sorun.