Yerli ürünler için önemli karar!
Yeni düzenleme ile birlikte Türkiye’de üretilen ürünlerin Ticaret Bakanlığınca tespit ve ilan eden şekil, logo veya işaretleri kullanma zorunluluğu getirildi. Böylece yerli ürünler etiket ile belirtilecek.
Yerli ürünler rahatlıkla ayırt edilebilecek!
Ticaret Bakanlığı yerli ürünler için önemli bir adım attı. Alınan karar ile birlikte yerli mallar tüketiciler tarafından rahatlıkla ayırt edilebilecek.
Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, üretim yeri Türkiye olan mallar için bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretin bulunması zorunlu hale getirildi.
Yerli ürünlere uygulanacak olan bu etiket uygulamasıyla, malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih de ürünlerin üzerinde yer alacak.
15 gün sonra yürürlüğe girecek yönetmelik ile birlikte, etiketlerin okunabilir, düzgün eksisiz ve yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler içermemesi zorunlu hale getirildi.
Yerli ürünlerde bulanacak olan etiketlerin, tarife ve fiyat listeleri tüketiciler tarafından rahatlıkla görünüp okunabilmesi gerekecek. Ayrıca bu etiketlerin hangi mala ait olduğu açıkça belli olacak.
FIRSAT ÜRÜNLERİ

Teknoloji dünyasının bağrında gencecik bir yazar olan Deniz, teknolojiye olan merakını okurlara aktarmaktan büyük bir zevk duyuyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Yerli ürünler için önemli karar! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Yerli ürünler için önemli karar! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Yerli ürünler için önemli karar! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
MIUI 12.5 açık beta 28 Xiaomi modeli için geldi
- 2
WhatsApp’tan ilk geri adım!
- 3
BiP ve Yaay kullanıcılarına internet müjdesi
- 4
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
- 5
Xiaomi'den ABD'nin 'kara liste' hamlesine cevap
- 6
Çöpe Bitcoin atan adamdan astronomik bağış teklifi
- 7
Samsung kutu içeriğini aşamalı olarak azaltacak
- 8
En değerli mobil oyunlar açıklandı! İşte zirvedekiler
- 9
Signal mesajlaşma uygulaması çöktü mü? İşte detaylar
- 10
Microsoft Teams yeni özelliğe kavuşuyor
En yeni Videolar
- 1
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
- 2
Ofisi dumana boğduk, Mia Air ile kurtulduk!
- 3
Galaxy S21 Ultra inceleme: Dünya ile aynı anda
- 4
MSI Stealth 15M oyun dizüstü bilgisayarını inceledik!
- 5
Mehmet Demirkol ile Samsung TV sohbeti!
- 6
HP ZBook Create G7 incelemesi
- 7
BİM'den 219 TL'ye oyuncu faresi! SteelSeries Rival 3
- 8
Instagram da WhatsApp gibi 'hain' çıktı (Video)
- 9
3 boyutlu yazıcıyla Xbox kolundan uçak simülatörü yaptık
- 10
Hangi uygulama ne kadar verimizi alıyor? (Video)
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
2020'de en çok kazanan YouTuber: Ryan Kaji
- 2
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 3
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 4
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 5
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 6
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 7
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 8
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 9
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 10
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 11
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 12
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 13
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 14
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 15
Huawei Freebuds Pro inceleme
Motor yerli mi motor 😀
Vatana millete hayırlı olsun o zaman
Logo yu tasarladıkları yazılım yerli mi? Logonun formatı? Tasarladıkları bilgisayarın işletim sistemi CPU su. Nasıl yerli olacak? 😀😂
sen yerli misin? Sen olaya o şekidle bakarsan 7 göbek geriye gitsen belkide sen ingiliz çıkarsın.
İşte buna ihtiyacımız vardı!
Paintte tasarlamış olabilirler
Hiç bir şeyden memnun olmayan insanlar haline geldik. Bırakın yapsınlar nesi rahatsiz ediyor sizi
Arkadas yazmayayim diyorum yine tutamiyorum urettigin seyin ham maddesini nereden aliyorsun? bugday vs hepsi ithal tarlaya ekmekle yerlimi oluyor? hay beyninizin loplarina.
Tarimi halletsinlerde Coca Cola da Made in Turkey isim hakkindan paralar ABD ye gidior…
Yerli üretim olabilir ama firma sahibi yabancı ise milli değildir. Yani bu ülkede üretir bu ülkede satar ama kazancı birgün alıp gidebilir. Tek yerli etiketi olmaz milli olmasınında üzerinde durulmalı.
Burdan yerlimi diye dalga geçen adamlara sesleniyorum yerlilikle dalga geçeceğinize üretken olunda kendiniz üretin elin gavuru sizin gibi hazırcı değil
Bu güzel evet ama bunu yapacağınıza yerli ürünlerde vergi indirimine gidin,millette yerliye yönelsin,burda üretilen teknolojik ürünler televizyon,telefon, beyaz eşya ucuz mu yani ? İthal lerle aynı para… Fiyat bize yerli olduğunu hissettirmeli her ne kadar birçok parça dışarıdan alınsa da.
Bir yerden başlamak güzel, inşallah içinde haram malzeme olmayan, yani helal etiketi de olur belirgin bir şekilde. Ne alacağımızı 3-5 metreden anlarız.