Yerli yazılımlar konusunda birçok firma, farklı çözümler bulmaya çalışıyor. Video konferans uygulamasına alternatif geliştiren ASELSAN, kullanıcı verilerinin yurt dışına gitmesinin önüne geçmek istemişti. Şimdi de HAVELSAN, Bariyer yazılımı ile birlikte siber güvenlik alanında çözüm sunuyor. Veri sızıntılarının önüne geçmeyi amaçlayan HAVELSAN Bariyer, yurt dışına bilgi aktarılmasını engellemek istiyor.
Son zamanlarda, özellikle siber güvenlik ve bilişim alanındaki yerli yazılımlara olan destekte giderek artıyor.
HAVELSAN Bariyer ile veri sızıntılarının önüne geçilecek
HAVELSAN’ın Bariyer yazılımı, geçen yıl aldığı EAL 4+ Sertifikası ile Türkiye’de ilk kez Uluslararası Ortak Kriterler kapsamından geçer not aldı. Yazılım ayrıca, alanında TRTEST Ürün Uygunluk Sertifikası‘nı kazanan ilk ürün olmayı da başardı. TRTEST-TSKGK-DLP-01 Kriteri kapsamında, yazılımın uygunluğuna karar verildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer almak için en önemli aşamalardan birisini geçen DLP Bariyer, önemli verilerin taşınma ve kopyalanmasının engellemenin yanı sıra yurt dışına çıkarılan verilen korunmasını da sağlıyor. Bunlara ek olarak, e-posta içeriklerinin takip edilmesi ve engellenmesi, ziyaret edilen web sitelerinin takip edilmesi ve engellenmesi, USB veri cihazlarına ve akıllı telefonlara kurum verilerinin aktarılmasını engelleme gibi birçok özellik de yazılımda bulunuyor.
Konuyla ilgili HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, “Parmak izi teknolojisini de içinde barındıran HAVELSAN Bariyer, sunduğu özellikler ile Türkiye’nin ilk yerli ve milli DLP-veri sızıntısı önleme ürünü. Başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, kritik kurumlarımızın veri güvenliğinin sağlanması için en ideal ürünü ortaya çıkardık. Süreç içinde ürün geliştirme çalışmalarımız devam edecek.” açıklamasında bulundu.
Ahmet Hamdi Atalay, yerli yazılımın Nisan ayından itibaren Yüksek Seçim Kurulu tarafından kullanılmaya başlandığı da belirtti.
Yeni siber güvenlik yazılımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Havelsandan WhatsApp alternatifi yok mu? Tüm ülke bu uygulamaları kullansın ne işmiz var bizim ABD’li şirkette yabancı şirketleriyle
bip kullan
Whats app benzeri uygulama yapmak tabiki kolaydir havelsan icin fakat araba motoru gibi dusun, buna izin vermezler, birisi yapsa 50bin tane patent davasi acarlar.
…Yüz bu kadar sene geri kaldığımız mesafe-i terakkiden inşâallah mu’cize-i Peygamberî ile şimendifer-i kanun-u şer’iye-i esasiyeye amelen ve burak-ı meşveret-i şer’iyeye fikren bineceğiz.
Bu vahşet-engiz sahra-yı kebiri kısa zamanda tayyetmekle beraber, milel-i mütemeddine ile omuz omuza müsabaka edeceğiz.
Zira onlar kâh öküz arabasına binmişler, yola gitmişler.
Biz birdenbire şimendifer ve balon gibi mebâdiye bineceğiz, geçeceğiz.
Belki câmi’-i ahlâk-ı hasene olan hakikat-i İslâmiyenin ve istidad-ı fıtrînin ve feyz-i imanın ve şiddet-i açlığın hazma verdiği teshil yardımıyla fersah fersah geçeceğiz.
NASIL Kİ VAKTİYLE GEÇMİŞTİK.
Risale-i Nur Tarihçe-I Hayat