Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yıldız Savaşları
İçerdiği konsept ile Türkiye’de tek olan Yıldız Savaşları’15 robot yarışması, geleceğin robotik teknolojisine yön verecek robot tasarımları ile de izleyicilere görsel bir şov sunacaktır.
İlk senesinde 385 robot ve 1500’ten fazla katılımcıyı ağırlayan yıldız savaşları, ikinci senesinde robot ve katılımcı sayısını artırmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin dört bir tarafından lise ve üniversite öğrencilerinin, ayrıca ilgili herkesin katılabileceği bu yarışma, YTÜ adına markalaşacak bir organizasyondur.
Yarışma 5 kategoriden oluşmaktadır. Geleneksel robot yarışması kategorileri Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo ve Serbest Kategorinin yanı sıra, Yıldız Savaşları Özel Kategorisi ile bu alandaki robot yarışmalarından farkını ortaya koymuştur.
Ayrıca organizasyona destek veren firmalar ile bir fuar alanı oluşturularak öğrenciler ve firmalar arasında bir platform oluşturmak, organizasyonun bir diğer amacıdır. Bu amaç ile firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından organizasyonda robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecektir.
“Bu Savaşın Yıldızı Sen Ol! “ sloganıyla yola çıkan Yıldız Savaşları ekibi bu sene de herkesi yepyeni bir çizgi izleyen kotegorisi konseptiyle buluşturuyor.Hızın, kararlılığın, görevleri yerine getirmenin ön planda olduğu bu yeni nesil çizgi izleyen kategorisinin ayrıntılarına http://yildizsavaslari.yturok.com/cizgi-izleyen/ linkinden ulaşabilirsiniz.
Yıldız Savaşları Özel Kategorisi’nde uzaktan kumandalı robotlar 3m x 5m’lik kapalı arenada kıyasıya mücadele edecektir. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeyi amaçlamaktadır. 2’li eşleşmelerin sonunda dereceye giren ilk 3 robot ödüllendirilecektir.
Yıldız Savaşları bu sene etkinliği bir adım daha ileri taşıyarak büyük bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğu bilincinde olan Robotik ve Otomasyon Kulübü, 3-11 Yaş arası küçük dostlarımızı robotlarla buluşmaları adına etkinliğe davet ediyor ve hayallerindeki robotları çizmelerini istiyor. Bu sene ilk defa gerçekleşecek olan bu buluşma sonunda küçük dostlarımız çizdikleri robotları fuaye alanında sergileme imkanı da bulabilecekler.
Yıldız Savaşları ekibi Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. Ekip 12-15 Şubat tarihleri arasındaki Win Metal Working Fair’e ve 19-22 Mart tarihleri arasındaki Win Automation Fair ‘a katılıp Yıldız Savaşları’15 in lansmanını yapacak.Yarışma tarihinden önce Yıldız Savaşları Arena’yı ve Özel Kategori robotlarını merak eden robotseverler için fuarlar Tüyap Fuar Merkezi’nde.
Katılımcılar; seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilir, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilirler. Ayrıca görsel bir şova dönüşecek olan kategorilerde yarışmacı veya izleyici olarak bulunarak bu heyecana ortak olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için;http://yildizsavaslari.yturok.com/ web sitesini ziyaret ediniz.
:: Etkinlik hakkında düşünceleriniz nelerdir?
FIRSAT ÜRÜNLERİ

" Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yıldız Savaşları konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yıldız Savaşları ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yıldız Savaşları ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Netflix, Türkiye ofisi için müdür arıyor
- 2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü
- 3
Adobe Flash Player bitti, trenler durdu!
- 4
Tesla'nın nöbet modu bir hırsızlık olayını kaydetti
- 5
İran’dan Signal’e erişim engeli
- 6
Hyundai, Yeni Tucson'una "Sportif" dokunuş katıyor
- 7
Cyberpunk 2077 tüm özel içeriğin kapılarını açıyor
- 8
Uzay istasyonuna yolculuğun dudak uçuklatan bedeli
- 9
Clubhouse’daki güvenlik açığını görüntüledik: Bir Türk!
- 10
Galaxy Watch 3'ün EKG özelliği 31 yeni ülkeye geliyor
En yeni Videolar
- 1
Pandemi döneminde bankacılık nasıl değişti?
- 2
iPhone 12 Pro Max'i 'zırhlayıp' test ettik!
- 3
Xiaomi'nin en güçlü telefonu Mi 11 incelemesi
- 4
Performansı yeterli mi? MSI GL75 Leopard inceleme
- 5
Yarıyıl tatili için hangi Oppo'yu alalım?
- 6
Dışı da içi de sizi yakan 3 ısıtıcıyı inceledik!
- 7
3D yazıcıda ofis için neler bastık?
- 8
Akıllı saatleri en uygun fiyata bulduk, liste oluşturduk!
- 9
Clubhouse uygulamasını denedik
- 10
Alanı YouTuber yapan Fujifilm X-S10 incelemesi
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Kamerasıyla dikkat çeken OnePlus telefonların evrimi
- 2
iPhone 12 Pro Max'i 'zırhlayıp' test ettik!
- 3
Xiaomi'nin en güçlü telefonu Mi 11 incelemesi
- 4
Hangisiyle görüşsek: En iyi video konferans uygulamaları
- 5
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 6
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 7
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 8
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 9
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 10
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 11
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 12
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 13
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 14
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 15
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!