Yıllar sonra Çernobil’de bir ilk yaşandı!

22

Çernobil faciasının ardından tamı tamına 33 yıl geçti. İnsanlık tarihinin en büyük nükleer faciası olarak gösterilen Çernobil‘de yıllar sonra önemli bir keşif yapıldı.

NASA yöneticisinden uzaylı açıklaması!

Yıllar sonra Çernobil’de yaşam izleri bulundu!

26 Nisan 1986 günü yaşanan nükleer kaza sonrasında bildiğiniz üzere, birçok komplo teorisine konu olan Pripyat şehri kaderine terk edilmişti. Tabiri caizse hayalet bir şehre dönen Pripyat ve çevresinde yüksek radyasyondan dolayı 33 yıldır hiç bir yaşam izine rastlanmamıştı.

Fakat, facianın yaşandığı Çernobil‘de herhangi bir yaşam izinin olup olmadığını araştıran bilim adamı James Beazley önemli bir keşifte bulundu.

Halen girilmesi yasak ve tehlikeli olan kasabaya bir takım kamera ve hareket sensörlerleri yerleştiren Beazley, 33 yıldır hiçbir yaşam izine rastlanmayan bölgede çeşitli yaşam izleri keşfetti.

Beazley’in araştırmasına göre, Çernobil kasabasında kurt, su samuru, kartal, kuzgun, rakun gibi canlı türlerini fotoğraflamayı da başardı. Söz konusu bu canlıların terk edilmiş kasabanın sulak kesimlerinde ve ormanlık alanlarında yaşadığını belirten bilim adamı, böylece 33 yıl sonra bölgede yapılan araştırmalar sonucunda ilk somut verileri de elde etmiş oldu.

Bunun haricinde, doğada oldukça nadir rastlanan siyah leylek, puhu kuşu ve kahverengi ayı türlerinin de söz konusu bölgede yaşamını sürdürdüğünü de özellikle belirtiliyor.

Hayvan sayısında ciddi artış!

Doğobilimcilerin 4200 kilometrelik alanda yapmış oldukları detaylı araştırmalar ile ilgili yayınlanan raporlarda, insanı saniyeler içerisinde öldürebilecek radyasyona rağmen bölgede yaşayan vahşi hayvanların sayısında ciddi anlamda artış gözlemlediği de özellikle vurgulanıyor.

Tabii, şimdilik radyasyonun bölgede yaşayan hayvanlara nasıl bir etkisi olduğu bilinmiyor. Son olarak yukarıdaki kaydırmalı görsellerden de terk edilmiş bölgeden çekilen bazı fotoğrafları da inceleyebilirsiniz.

22 YORUMLAR

  1. Yanlış bilgi veriyorsunuz. yıllardır bölge inceleniyor. türlerin nasıl hayatta kaldığı ve radyasyona karşı nasıl evrimleştiğini inceleniyor. Hatta santralin atık havuzunda bile balık var. Nasıl haber yapıyorsunuz anlamıyorum. hiç mi araştırmıyorsunuz?

    • evet haklısın araştırmadan haber yapıyorlar. yıllar önce oraya bir ekip gidip gerek havuzlarda balıkları, çevrede ise kuşları keşfetmişlerdi.

  2. Merhaba;
    Çernobil videolarını izlediğim de çok üzülmüş ve şaşırmıştım. Böyle bir yeri neden etkin bir şekilde hala kullanmıyorlar diyeceğim elbet bir plan ya proje vardır. Radrasyonu yenmek için yaşam gerekiyor bence(Ağaç,çiçek,çeşitli bitkiler, zamanla da yapay hayvanlar ya da robotlar). 🙂

  3. Zaten yabancı belgeselde orada yaşayan bi kediyi gösterdi yıllar önce. İnsan kadar zararlı bir canlı yok. Her yeri kirlettikleri için sürekli el değmemiş temiz bölgelere yayılmak istiyo insanlar.

  4. Demeki radyasyonda hayvanlara etkili olduğundan ve hayvanların cogalmasindan dolayı orası ilerde oralar radyasyon yaşam alanları olur acaba bize ne etkisi olur

  5. Demekki bu hayvanlar bize süreci gösteriyor 2029 da temizleneceğini söylüyor hayvanlar.
    Aslında bu doğru da olabilir yanlışta. 2029 da temizlencektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version