Gün içinde yapmamız gereken işler üst üste biriktiğinde, hepimiz bu işleri sıraya koymakta ve zaman yönetimi konusunda zorluk yaşayabiliriz. Bu durum, toplantıdan toplantıya koşmak zorunda kalan ve tüm işlerin sorumluluğunu üstlenmesi gereken yöneticiler için çok daha zordur.
Çalışanların zaman zaman yaşadığı işleri yetiştirememe, plansızlık, organizasyon eksikliği gibi durumları her gün yaşamak durumunda kalan yöneticilerin tek başlarına işlerini düzenli tutması, planlı hareket etmesi ve işlerini organize etmesi neredeyse imkânsız gibidir.
Düzensiz ve dağınık bir yönetici ya da patron demek, tüm çalışanların stres dolu bir ortamda çalışmak zorunda kalması, motivasyonsuzluk ve niteliksiz işlerin ortaya çıkması demektir.
Zaman zaman bu durumları yaşayan ya da düzensiz yöneticilerle çalışmak zorunda olan okuyucularımız için, durumla baş etmelerini kolaylaştırabilecek ve daha huzurlu bir iş ortamı yaratabilecek önerileri derledik. İşte dağınık bir patronla çalışmak zorunda olanlar için hayat kurtarıcı stratejiler;
1. Yöneticinizle konuştuğunuz her konuyu not alın
Bir çok yönetici, düşüncelerini aldığı geri bildirimleri okuyarak organize edebilir. Aklınızda olan bir fikri, yapılması gereken bir işi, sizinle paylaştığı şeyleri mutlaka not alın ve uygun zamanlarda yöneticinize bu notlarla küçük hatırlatmalar yapmayı deneyin.
Diğer öneriler için sonraki sayfaya tıklayınız.
{pagebreak:::: 2}
2. Fazla detaycı olmamaya çalışın
Yaptığınız işlerde fazla detaya kaçmaz ve karmaşık yolları seçmezseniz, hem patronunuza hem de kendinize ekstra iş çıkarmamış ve karışıklık yaratmamış olursunuz. Yöneticinizle olan ilişkinizde anlaşılmaz konuşmalardan daima kaçının. Zaten kafası bir sürü konuya dağılmış olan birisinin kafasını daha çok karıştırmak akıllıca olmayacaktır.
3. Yöneticinizle olan iletişiminizde dengeli olmaya çalışın
Yöneticiniz sizin için bir süpervizör gibidir. Onunla
olan iletişimlerinizde saygı çerçevesini korumaya ve ona mümkün olabilen
her konuda yardımcı olmaya önem gösterin. Yapılması gereken işleri
hatırlatıcı mailler göndermek ya da incelenmesi gereken dosyaları yöneticinizle paylaşmak bu konuda size oldukça yardımcı olacaktır.
4. Aksaklıkları iyi yönetin
Yöneticinizle konuşmanız gereken şeyleri boş zamanlarında araya kaynayarak ona iletmek yerine, toplantılarınızın saatini ve yerini önceden planlama yoluna gidin. Bu sayede patronunuzun ya da yöneticinizin sizinle görüşmek için hazırlıklı olmasını ve daha planlı hareket ederek kafasında karışıklığa yer olmamasını sağlayabilirsiniz.
Eğer o an halledilmesi gereken önemli bir işiniz varsa, bunun için boş bir ofis ayarlayabilir ve konuşmanız gereken konuyu burada konuşabilirsiniz.
5. Planlı çalışın
Her gün yöneticinizle beraber toplantılarınızda yapılmasını istediği 3 konu belirleyin ve bunları en az 1 gün öncesinden ajandanıza not edin. Bu notları yöneticinizle beraber gözden geçirin ve geri bildirimlerini alın. Bu notları kullanarak her toplantıdan önce birkaç dakikanızı toplantının genel gidişatını açıklamak için ayırın. Eğer toplantıyı siz organize ediyorsanız işe önce toplantının amacını belirterek başlayın.
herseyi biz yapacagiz o zaman!!!
yoneticiye ne is kaldi!!!
bence tembel olmalı insan çalışmamalı yatış süper bir şey 🙂
Neden hep biz anlayışlı oluyoruz, neden hep biz düşünüp uğraşıyoruz, neden hep biz organize ediyoruz… neden hep biz… Yönetici, patron, artık her ne ise görevi ne? herşeyi çalışanlardan beklemesinler, kendileride çalışacaklar… kendileri organize edip, kendileri düzeltecek, kendileri düzenli olacaklar… anlayışlı ve halden anlar olacak, çalışanını ezmeyecek ve gereğinden fazla yormayacak. kendileri koltuklarında yan gelip yatarken, bütün işi çalışanına yaptırıp, sonrada ben yaptım deyip asalaklık yapmayacak. Çalışanına saygı gösterip, saygıyla dinleyecek, 5 lira maaş verip 500 liralık iş beklemeyecek. HERŞEYDEN ÖNCE ADAM OLACAK…