Popüler video paylaşım platformu YouTube, Kasım ayında yaptığı duyuruyla dislike yani beğenmeme butonunda radikal bir değişime gitti. Şirket bazı içerik üreticilerin dislike butonu üzerinden saldırıya maruz kaldıklarını belirtti ve bu nedenle beğenmeme sayılarını platformdaki bütün videolar için gizleme kararı aldı.
YouTube bu kararı içerik üreticileri korumak için almış olsa da, izleyicilerin birçoğu bu durumdan memnun olmadı. Çünkü beğenmeme butonu bir içeriğin kaliteli / işe yarar olup olmadığı hakkında az çok fikir veriyordu ve videoya tepki göstermenin en önemli yollarından biriydi.
Tesla, araç kazalarını YouTube’a yükleyen çalışanını kovdu
Tesla, FSD kazaları paylaşımları yapan bir mühendisini işten çıkardı. Tesla, otopilot hatalarının ifşalanmasını istemiyor.YouTube videolarına emojiyle tepki verilebilecek
YouTube videolarında beğenmeme butonuna alternatif olarak “Zamanlanmış Tepkiler” özelliği test edilmeye başlandı. Özellik kullanıma sunulduğunda, bir videonun belirli bir saniyesine kahkaha, kalp, gülen surat, şaşkınlık ve benzeri emojiler bırakılabilecek ve izleyiciler, toplam tepkileri yorumlarda görebilecekler.
Zamanlanmış tepkiler, test aşamasında olduğundan tüm videolarda kullanılamıyor. Özelliğin aktif edildiği bir videoya denk gelirseniz, yorum bölümünü açtığınızda karşınıza çıkacak olan tepki paneline dokunarak emoji bırakabilirsiniz. Aynı panelde videonun o dakikası için verilmiş toplam tepkiler de herkese açık bir şekilde gözükecek.
YouTube konuyla ilgili açıklamasında “Topluluğun sizin için önemli olduğunu biliyoruz, bu nedenle YouTube’da topluluk duygusunu güçlendiren daha fazla özellik sunmaya kararlıyız. Zamanlanmış tepkilerle eğlenin ve yorumlarda ne düşündüğünüzü bize bildirin.” dedi ve yeni özelliği kısa süre içerisinde genel kullanıma sunacağını aktardı.
Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.
Güzel bir gelişme bence
aşşşırı bos bir özellik youtubeun dislike sayılarını gizleme sebebi dislike rekorunun kendisinde olmasıdır sahsen bir sorunun çözümüne youtubedan video izleyerek bakan bir insanım ise yarayıp yaramadığını da like ve dislike sayılarından anlıyorum