YouTube her gün bir çok yeni içerikle kullanıcılarına güzel deneyimler yaşatırken, tekrara düşmekten geri kalamıyor. Bunun için, YouTube iş ortaklığı konusunda yeni bir önlemle bir çok telifsiz içeriği silerek, bu içerikler ile iş ortaklığı sağlayan kanalları şok etti!
YouTube iş ortaklığı planlarını değiştirdi!
YouTube asıl gücün, içerik oluşturucularından ziyade platformun kendisi olduğunu şimdiye kadar yayınladığı tüm iş ortaklığı sözleşmelerinde vurguladı.
Geçtiğimiz Ocak ayında şirket, yeni YouTube İş Ortağı Programı’nı yayınlamıştı. Bu program ile platform üzerinden para kazanmayı amaçlayan içerik oluşturucular, içeriklerindeki reklamlardan para kazanabileceği gibi premium kullanıcılarının izlediği videolardan da gelir elde edebileceklerdi.
Ancak bununla birlikte, son bir yılda en az 4000 saatlik izlenme ve en az 1000 abone gereksinimi ekleyerek, yeni kanal hazırlıklarına başlayan içerik oluşturucuları için iş ortaklığı süreçlerini zorlaştırmıştı.
Asıl olay birkaç gün önce YouTube’un kendi forumunda, bazı kanalları İş Ortağı Programı’ndan çıkartmış olduğunu açıklamasıyla başladı. Bu çıkartmanın nedenini ise “tekrarlayan içerikler” olarak açıkladı. Çünkü YouTube’a göre bu tarz içeriklerle platform, yalnızca tekrara düşmüyor, aynı zamanda içeriklerinin değerini de kaybediyor.
Bir de bu olayın telif kısmı da var, buna en önemli kısım diyebiliriz çünkü bu noktada YouTube adil olmak adına telif haklarını elinde bulunduran videolar doğrultusunda kopyalarını kaldırdı. Hatta bazı kullanıcıların, içeriklerinin kopya olmamasına rağmen “yinelenen içerik ihlali” sonucunda videoları silindi ve kanallarının da iş ortaklığı feshedildi.
Bu olay yüzünden içerik oluşturucular YouTube’a tepki gösterseler de, şirket yanlış tespit sonucu kanallarının iş ortaklıklarını kaybeden içerik oluşturucular için, 30 günlük bekleme süreci içerisinde tekrar başvuru yapan ve gerekli incelemeleri olumlu tamamlayan kanallarının tekrar iş ortağı olarak devam edeceğini bildirdi.
Sizce şirket, YouTube iş ortağı programı ile yeni içerik oluşturucuları zorlayacak mı?
Youtube premium ve music Türkiye’ye geldi hayırlı olsun, music 3 ay premium bir ay ücretsiz ancak dolar üzerinden ücretlendirilmesi düşündürücü ..
Sonuçta biz ne dersek diyelim sonuç değişmiş gibi görülsede sonuç hep aynı olacak! Demedi deme you tube