Google, İki Adımlı Kimlik Doğrulama (2FA) sistemiyle kullanıcıların hesaplarına ekstra koruma getiriyor. Parolanın yanı sıra ‘isteğe bağlı’ olarak sunulan bu özelliği kullanmanın birkaç farklı yöntemi var. İsterseniz her girişte telefonunuza SMS olarak gelecek tek seferlik güvenlik kodları ile hesabınızı koruma altına alabiliyorsunuz.
‘Oturum açma istemi’ de İki Adımlı Kimlik Doğrulamanın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Uygun telefonlarda uzun süredir kullanılan bu istemler, hesabınıza erişmeye çalıştığınız zaman size giriş izni vermek isteyip istemediğinizi soruyor. İzni verdiğiniz takdirde başarıyla giriş yapabiliyorsunuz. Google, 2FA ile ilgili tartışma yaratacak bir karar aldı.
Google Chrome’dan önemli bir derdi bitirecek yenilik!
Google Chrome tarayıcının yeni sekme sayfasına Fotoğraflar entegre oluyor. Bu özellik geliştiricilerin kullanımına açıldı.İki Adımlı Kimlik Doğrulama, YouTube Studio için zorunlu olacak
Google, “Oturum açmayı daha güvenli ve kullanışlı hale getirme” başlığıyla yayınladığı blog yazısında ilerleyen dönemler için yeni kararlarından bahsetti. Parolalara ek olarak ikinci bir kimlik doğrulama sistemi sayesinde, saldırganların bir hesabı ele geçirme şansının önemli ölçüde azaldığını ifade etti.
Bu doğrultuda İki Adımlı Kimlik Doğrulama özelliğini varsayılan olarak açacağını belirten şirket, değişiklikten 150 milyon Google hesabı sahibinin etkileneceğini dile getirdi. Açıklamaya göre 2021’in sonuna kadar bireysel kullanıcı hesaplarında İki Adımlı Kimlik Doğrulama özelliği otomatik olarak aktif hale gelecek.
Buna ek olarak YouTube içerik üreticilerine de zorunlu olacak. Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2 milyon YouTube içerik üreticiye 2FA’yı zorunlu tutacağız” dedi. 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek karardan sonra YouTube Studio platformuna erişmek için İki Adımlı Kimlik Doğrulamanın aktif olması gerekecek.
İki Adımlı Kimlik Doğrulama özelliği, SMS veya Google Authenticator uygulaması aracılığıyla kullanılabiliyor. Peki sizin hesabınızda bu aktif mi? Güvenli buluyor musunuz? Fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.