Sosyal Medya

    YouTube Premium fiyatları tüm dünyada zamlandı!

    YouTube Premium fiyatları Avrupa ve Asya ülkelerinde yüzde 60'a varan oranlarda zamlandı. Türkiye'de durum ne?
    youtube-satiliyor-mu

    YouTube, Premium’un abonelik fiyatlarını 10’dan fazla ülkede artırarak kullanıcıların tepkisini çekti. Avrupa ve Asya’daki bazı pazarlarda yüzde 60’a varan zamlarla karşılaşan aboneler, sosyal medyada duruma tepki gösterdi.

    İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur gibi ülkelerde fiyatlar yükseltildi. Özellikle bazı ülkelerde fiyatların birkaç ay önce de artırılmış olması, kullanıcıların tepkisini daha da artırdı. Bazı kullanıcılar, bireysel abonelik fiyatının yüzde 60 zamlandığını söyleyerek duruma isyan etti.

    youtube-google-gemini-icerigi-hazirlamak

    Google, zammın içerik üreticilerini desteklemek ve hizmeti geliştirmek için gerekli olduğunu savunuyor. Ancak YouTube Premium bazı pazarlarda rakip platformlardan çok daha pahalı hale geldi. Danimarkalı bir kullanıcı, Premium’un yeni fiyatının Amazon Prime, Netflix ve HBO aboneliklerinin toplamından fazla olduğunu belirtti.

    Türkiye ise Premium için yapılan zamdan etkilenmedi. Premium’un bireysel paketi ülkemizde 57,99 TL’den sunulmaya devam ediyor. Aile paketinin ise 115,99 TL olarak erişilebilir olduğunu belirtelim. Ancak son zamlar, ülkemizi de etkileyebilir.

    Öte yandan YouTube, izleyicilerin içerik izlerken duraklattıkları anları değerlendiren yeni reklam formatını daha geniş bir kitleye sunmaya başladı. ‘Durdurma reklamları’ adı verilen bu format, platformun reklam stratejisini değiştiren son yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor.

    youtube reklam

    Bildiğiniz gibi daha önce de YouTube, daha az fakat daha uzun süreli reklamlar ile izleyici deneyimini dengelemeyi denemişti. 2023 yılında da geçilemeyen reklamlar platforma eklenmişti. Premium ile reklamlardan kurtulmak mümkün.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    32 Yorum

    1. Anonim

      Youtube bitmiş batmış artık yeni bir platform lazım. Küfürlü başlıklar içeren, terbiyesiz videolar öneriyor, aylardır duruyorlar, ne silmiş ne düzelttirmiş ne kanalını kapatmış, üstelik üye girişi yapmasam bile. Yani çoluk çocuk gençler aynı videoları görüyor.

      1. Android Kullanıcısı

        Ayarlardan Kısıtlı modu açarsan çıkmıyor

        1. Anonim

          Yani sende görüyorsun o videoları. Yetişkinim ben kısıtlamaya gerek yok ama yetişkinim diye videonun başlığında küfür içermesi, küfür görmem gerekmiyor. Bu videoları yükleyenlerde yetişkin ama mağarada yetişmişler.

      2. sami

        Terbiyesiz videolar önermiyor, sen terbiyesiz dediğin videoları izlediğin için karşına öyle videolar çıkıyor. Ayrıca çocuklar için YT Kids var zaten sadece çocuk içerikleri bulunuyor.

      3. Anan

        Ne izlersen onu önerir, madem ki okadar rahatsızsın o tür şeyler izleme ozaman.

        1. Anonim

          Senin gibiler için hazırlıyorlar, ancak sen ve kabilen izler küfürlü başlık içeren videoları.

      4. Hakan

        Sen izlemesen önermez kardeşim. Demek ki izliyorsun ki önüne getiriyor. Adam masa başından sana video önermiyor sonuçta. Bir algoritma var.

      5. Phic.

        Helal olsun dostum yerden göğe haklısın, YouTube resmen zeka geriliği yapıyor. Bakın videolara insanlara saçma salak aptalca hareketler üretme yok ciddiyet yok saygı yok ahlak yok. Örnek olarak da hiç iyi ortam oldğunu düşünmiyorum hatta 7den 77 ye tehlikeli. Youtube acil kendine gel düzel videoları düzenle engelle.

      6. Yanıt

        kral walla dediğin durumları hiç yaşamadım ben öyle küfürlü başlıklar içeren terbiyesiz videolar falan önerilmedi hiç, algoritma denilen bir şey var senin ilgilendiğin/ izlediğin / muhtemelen ilgini çekip tıklayıp izleyeceğin videoları senin önüne çıkarıyor, bunlar da senin Google aramaların / youtube aramaların gibi şeylere bağlı olarak öneriliyor, yani ortada YouTube bitmiş, batmış gibi bir durum yok. Senden kaynaklanan bir durum o.

        + Olarak YouTube televizyon değil isteyen istediğini belirtir küfürlü başlık da koysa başka bir şey de yapsa sorun olmamalı, izlemezsin önerilmez zaten öyle şeyler fakat bunun çözümü sansür uygulamak değil sansür uygulamak hiçbir şeyin öyle çözümü olmaz. iyi günler dilerim.

        1. Anonim

          Nasıl küfürlü başlık koysa sorun olmaz, videonun içeriğinde fevri bir çıkışla ya da yeterli eğitimi almadığı için küfür etmiyor, videonun başlığına küfür ekliyor. Hadi kendine saygın yok, çevrendeki kadınlara da mı saygın yok, insanlar öyle bir başlık görmek zorundalar mı? Algoritma benim ilgimi çekecek videoları öneriyormuş. Nasıl bir mantığınız var, ne sanıyorsunuz, ben bir araştırma yaparken, başına sonuna küfür mü ekliyorum, böyle arama yapan biri olabilir mi? İlgimi çeken şeyden mi şikayet ediyorum. Parmaklarınızdan önce beyninizi kullanın.

      7. Ali

        Çoluk çocuk için Youtube Kids var, bir zahmet orada takılsınlar.

      8. Anonim

        Youtube senin google geçmişine göre videolar öneriyo anonim kardeş 😉

        1. Anonim

          Sen öyle sanıyorsun. Öncelikle geçmişim, çerezim yok. Ben küfürlü video aratmıyorum anonim kardeş, kendileri terbiyesiz.

      9. Anonim

        İzlemezsem önermezmiş, siz ayakta uyumaya devam edin. Hepinize tek, tek yazamadım kusura bakmayın. İyi uykular.

    2. Magirus - Deutz

      umarım Google bir gün batar

    3. Android Kullanıcısı

      Bende bir an 57,99 TL den 155 TL ye çıktığını zannetmiştim 😀

    4. GelirİdaresiÇaycısı

      3 yıllık abonelik vardı şimdi Bi 10 yıllık daha alayım stok olsun, 😜😁

      1. Anonim

        reklam engelleyici kullansana premium’a yatırım yapacagina

    5. BBHonor

      Dünyada önce ucuzdan reklam izlemeyin derler daha sonra alıştırırlar ve büyük büyük kazıklar getirirler ve sonrasında da buna oturun derler.

    6. Famous

      İnşaallah YouTube sende batarsın

    7. Samyeli90

      Aile paketi kullanıyoruz bence en uygunu o reklam izlemek için girmiyorum ben youtube kimse kusura bakmasın

    8. ANONE

      O zaman adblock eklentisine devam….

    9. Wer5

      Şerefsizler, kan emici vampirler, Yahudi dölleri, ibneler

    10. Anonim

      İos kullananları anlamıyom herşeye para para para. Android özgürlük istedin gibi apk yükle youtube vanced yükle hrrşey belleşş

    11. Phic

      Zahmet neden zahmet zam zam zam ah aq bacı minco iPhone keşkek etli çorba

    12. Caylak

      Tamam shiftdelete.com hemen abone oluyoruz ya da aboneliği uzatıyoruz. Allahtan siz varsınız da uyarıyorsunuz insanları. Hakkınız ödenmez

    13. Anonim

      Ulkemizde okadar yazilim sirketi var yokmu 1 tane youtubeye karsi bi sistem kuracak yazilimlari

    14. Mesut

      57 TL gayet uygun bence.2 senedir Premium kullanıyorum.

    15. Ersin

      Aile paketi kaçpara oldu

    16. Alfabe

      Haber başlığında tüm dünyada zamlandı deyip Türkiye’de fiyatı Aynı demek tüm dünyada zamlandı haberinin yalan olduğunu gösteriyor doğru mudur

    17. Anonim

      Premiun uyelik satin alacaktim fakat aylik 13.99 dolar diyor. Nedenini anlamadim. Bu kadar zam olamaz heralde.

    Diğer yorumları gör (31) Yorum Yap

    Yorum Yaz