YouTube, reklam engelleyicilere karşı mücadelesinde kararlı bir adım atarak, platformda kullanılmalarını önlemek için küresel bir politika uygulamaya başladı. Mayıs ayından bu yana kademeli olarak uygulamaya konulan bu girişim artık tüm dünyada geçerli.
Reklam engelleyicileri, YouTube’un hizmet şartlarını ihlal ediyor
YouTube yaptığı resmi açıklamada, reklam engelleyicilerin platformun Hizmet Şartlarını ihlal ettiğini ileri sürerek, küresel çapta içerik oluşturucular için çeşitli bir ekosistem yaratma konusundaki kararlılığını vurguladı.
YouTube’da video izlerken bir reklam engelleyici kullanmaya çalışan kullanıcılar, artık video oynatıcıda reklam engelleyicilerin platformun Hizmet Koşullarını ihlal ettiğini belirten bir mesajla karşılaşacak. Sitede video izlemeye devam edebilmek için, kullanıcıların youtube.com için reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmaları gerekiyor. Bu işlem için AdBlock, Adblock Plus ve uBlock Origin gibi popüler uzantılar için ayrıntılı talimatlar verildi.
Google’ın popüler uygulamasına veda: Podcast YouTube Music’e geliyor!
Google'ın yeni hamlesiyle Podcast’ler artık YouTube Music platformuna geliyor. Bu da bir platformun kapanacağını doğruladı.Alternatif olarak YouTube, kullanıcıları reklamsız bir izleme deneyimi sunan YouTube Premium’a abone olmaya da teşvik ediyor. Temmuz ayında yapılan fiyat ayarlamasının ardından ABD’de aylık 29,99 TL (veya yıllık 299,90 TL) olarak fiyatlandırılan abonelik hizmeti, aylık 59,90 TL’lik beş üyeye kadar aile planı ve aylık 19,49 TL’lik öğrenci fiyatlandırma katmanı dahil olmak üzere çeşitli seçenekler sunuyor.
Bu süreç boyunca kullanıcılar, diğer dijital yayınlarda da görülen bir uygulama olan reklamlara izin vermeleri için birden fazla istemle karşılaşacaklar. Platformun önemli kullanıcı tabanı ve yaygın popülerliği göz önüne alındığında, YouTube’un bu politikayı uygulamasının önemli olduğunu belirtmemiz şart.
YouTube Music, ‘göz almayan’ bir arka plan test ediyor
YouTube Music için Google, göz almayacak degrade bir tema test ediyor. Şimdi Yürütülüyor kısmında yer alacak bu arka plana göz atalım.YouTube bu politikayı uygulayarak, reklamların içerik oluşturucuları desteklemedeki ve milyarlarca kullanıcı için çeşitli içeriklerin erişilebilirliğini sürdürmedeki önemini pekiştirmeyi amaçlıyor. Bu küresel çaba, YouTube’un geniş kitlesi için sorunsuz bir izleme deneyimi sağlarken, gelişen bir içerik oluşturucu topluluğunu teşvik etme taahhüdü veriyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.
Yıllardır kullandığım Reklam engelleyiciler zamandan kazandırıyor. Tabi anlaşılan Youtube cebine giren parayı az buluyor. sen de abartılı reklam politikası yapmasaydın biz de reklamsız Youtube olayına kaçmazdık. İkinci bir yönü de şu, Şu an bu sert u dönüş Yutube2un çakılmasına neden olacaktır. Evet rekor bir trafiği var ama sonuçta bunu aniden direksiyon kırarak viraj alırsan başına geleceklere de katlanırsın. İnsanların reklamsız ya da daha az reklam alan yerlere kaymasına neden olursun. bugün youtube bir bağımlılık yarattığını düşündüğü için bu ani dönüşü yaptığı belli. Ancak hiç bir şey vaz geçilemez değildir. Kenarda köşede alternatiflerin de yıldızının parlaması yakındır. Kaldı ki, bir şeyin yasaklanması her zaman alternatif çözümleri getirir. İnternetin karanlık suları zaten bu yüzden ortaya çıkıyor. Youtube2un bu ısrarı çok sürecek gibi görünmüyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak ta var…
ters etki yaratacak. ben opera kullanmaya başladım bir akıllı da ben değilim. youtube geliri artacak derken tarayacı kullanıcısını kaybedecekler
Youtube finansman için reklama ihtiyacı olabilir ve bu kabul edilebilir makul sayıda olmak şartıyla. Ancak insanları çıldırtacak sayıda reklam vermesi kabul edilebilir değil. Youtube da 10 dakika video izlediğimde engellenen ve çoğunundanda haberimiz olmayan 141 adet reklam- takip engelemiş gösteriyor reklam engelleme eklentisi.
30 40 Tl gibi rakamlar düşük gelebilir.
Youtube ,spotyf,netfilx,cep telefonu,ev interneti vb her üyeliğe para verilirse büyük rakamlar yapar.
Konuyu sadece youtube üzerinden 1 kahve parası deyip küçümsemeyin.
Bize Engel olamazsın Eyy Youtube Bükemediğin Eli öpeceksin
Reklamında bir sınırı olmalı. Denetleyen varmı? Yok!!! 10 dakikalık videoya 5 tane reklam konulmaz.