YouTube Topluluk Kuralları, etkisini ve gücünü sürdürmeye devam ediyor. Politik ve kötü niyetli içerikleri barındıran videolara izin vermeyen popüler video barındırma mecrası düğmeye bastı.

YouTube bir özelliğini daha kullanıma kapatıyor!

YouTube bir özelliğini daha kullanıma kapatıyor!

28 Eylül 2020 itibariyle YouTube Topluluk Katkıları özelliğinin kullanımdan kaldırılmasına karar verildi. İşte YouTube'un gerekçesi!

YouTube Topluluk Kuralları Çinli kanalları zorluyor

COVID-19 salgını yüzünden Çin’i hedef alan kişileri kötüleyen ve ABD’nin yaptırımlarına tepki gösteren bazı Çinli kanallar, düşüncelerini YouTube aracılığıyla paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medya platformları için hazırladığı raporlarla tanınan Graphika, YouTube ile Çinli kullanıcılar arasındaki dijital savaşı gözler önüne serdi.

“Return of the (Spamouflage) Dragon: Pro Chinese Spam Network Tries Again” isimli bu raporda, ceza alan kullanıcıların Çin tarafından hazırlanan siyasi ideolojiyi dünyaya yaymaya çalıştığından bahsedildi. Graphika, Çinli kullanıcıların Facebook ve Twitter üzerinde de etkili olduğunu söyledi.

YouTube Topluluk Kuralları

YouTube, nisan ayından haziran ayına kadar toplam 2596 adet kanalı cezalandırdığını ve bu kanalların iyi niyetli olmadığını açıkladı. 15 yıllık video barındırma platformu, bu yılın ilk çeyreğinde Çin adına siyasi propaganda yapan 277 adet kanalı devre dışı bırakmıştı.

Ceza alan kanalların Çin’i destekleyen kanallarda yayımlanan görüntülerden yararlandığı ve dili hem Çince hem de İngilizce olan uzun metinler kullandığı belirtildi. Ayrıca bu kanallar tarafından düzenlenen siyasi operasyonların kamufle edilmesi için basketbol ve TikTok videolarından da faydalanıldığı söylendi.

YouTube video paylaşma kuralları

Google, Çin’in yanı sıra Rusya ile İran’ın da sosyal medyada çok aktif olduğunu ifade etti. YouTube nisan ayında 186 adet, mayıs ayında 1312 adet ve haziran ayında 1098 adet kanalın fişini çekti.

Google ile YouTube, ceza alan Çinli kanalların videoları için “eş güdümlü nüfuz operasyonları” tanımlamasını kullandı. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.