Bildiğiniz üzere yapay zekanın geldiği nokta artık akıl almaz bir seviyede: Eskiden yapay zeka modellerini saatlerce eğiterek, uzun uğraşlar sonucunda bir başkasının sesiyle bir şarkı yapıp bunu YouTube gibi platforrmlarda yayınlayabiliyordunuz. Bu sürecin kısalması, sosyal medyanın AI ile yapılan şarkılarla dolmasına neden oldu. Ancak bu süreçte sona geliyor olabiliriz.
Celal Şengör, yapay zeka ile yapılan esere çok sinirlenmişti
YouTube, yapay zeka (AI) tarafından üretilen ve gerçek kişileri taklit eden içeriklerle ilgili artan endişeleri ele almak için yeni kurallar uygulamaya koydu. Kullanıcılar artık AI teknolojisinin kendi görünüşlerini ve seslerini taklit ettiği videoların kaldırılmasını talep edebilecekler.
Bu politika değişikliği, teknolojinin yanıltıcı içerik üretme potansiyeline odaklanmak yerine, bireylerin gizlilik haklarının korunmasına öncelik veriyor. YouTube, kaldırma taleplerini değerlendirirken çeşitli faktörleri göz önünde bulunduracak. Bu faktörler arasında içeriğin yapay zeka ile yapılıp yapılmadığı, gerçekçilik düzeyi ve bireye bir zarar verip vermediği gibi etkenler yer alıyor.
İnsanlar yapay zekalara aşık olabilir mi? Endişelenmeli miyiz?
Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, bir YouTube kullanıcısı Celal Şengör’ün sesini eğiterek kendisine bir ilahi okutmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Fatih Altaylı, Şengör’ün bu duruma çok sinirlendiğini ve videoyu yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.
Bu anlamda yeni dönemde artık sürecin mahkemeye taşınmasına gerek kalmayacak. YouTube, kullanıcıların yapay zeka ile kendi seslerini ve görüntülerini taklit etmesine karşın bir itiraz sürecini değerlendirmeye alacak ve gerekirse video kaldırılacak.
Sizler bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.
cümleye ”celal şengöre müjde” diye başlamanıza kahkaha attım ahahhahahah süpersiniz 😀
Güldürebildiysek ne mutlu… 🙂