Bir süredir canlı yayın hizmetine daha fazla kullanıcı kazandırmak isteyen şirket, yeni abonelik hizmeti üzerine çalışmaya başladı. Wall Street Journal’da yer alan habere göre YouTube, Channel Store adını verdiği abonelik hizmetini yakında kullanıcılara sunacak. 2020 yılından beri gündemde olan abonelik sistemi, nihayet geliyor.

Netflix’e yeni rakip geliyor: YouTube Channel Store

Google’ın üst kuruluşu Alphabet, eğlence sektöründe hizmet sunan şirketler ile platforma katılma konusunda görüşmelere başladığını duyurdu. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “YouTube’un yeni hizmeti olan Channel Store, akış hizmetleri için harika bir pazarlama imkanı sunacak. Çünkü izleyiciler, YouTube’da ücretsiz olarak canlı yayınların veya filmlerin fragmanlarını izledikten sonra kolay bir şekilde ücretli aboneliğini başlatacak.” dedi.

Netflix'e yeni rakip geliyor: YouTube Channel Store

Pandemi dönemiyle birlikte başta içerik üreticiler olmak üzere eğlence sektörü hızla gelişti. 2021’de 371 milyar dolar değere sahip olan video akışı piyasası, bu yıl yaklaşık 473.4 milyar dolara yükseldi.

Instagram bazı çalışanlarına daha az ödeme yapıyor! İşte nedeni

Instagram bazı çalışanlarına daha az ödeme yapıyor! İşte nedeni

Instagram, maaş eşitsizliği konusuyla gündemde. İddialara göre San Francisco'daki çalışanlar daha fazla maaş alıyor.

2022’nin üçüncü çeyreğinde hizmete gireceği tahmin edilen abonelik hizmeti, doğrudan Netflix, Amazon ve Apple gibi şirketlere rakip olacak. Analistler, video akış hizmeti sunan platformların toplamda 600 milyondan fazla abonesi olduğunu tahmin ediyor.

Bununla birlikte, YouTube’un sunacağı hizmetin diğer şirketlere şirketlere rakip olma ve hatta onları geçme potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor. Statista’ya göre platformun dünya çapında yaklaşık 2,6 milyar kullanıcısı var.

YouTube’un planlanan hizmetinin başlangıçta ABD’de kullanıma sunulacağı, ancak küresel olarak tanıtılacağı belirtiliyor. Video akış hizmetinin dünya çapında kullanıma ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünyüorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.