YouTube, Twitch ve DailyMotion gibi platformlar içerik üreticiler birden fazla yöntem ile kazanç elde edebiliyor. Bu makalemizde YouTuberlar ne kadar kazanıyor? sorusuna cevap verdik.
YouTuberlar ne kadar kazanıyor?
Google, Adsense reklam hizmeti web sitelerinde olduğu gibi YouTube kanallarında da kullanılabiliyor. İçerik üreticileri gelirlerini Adsense reklamlarından CPC (Tık başına ödeme) ve CPM (Bin gösterim başına ödeme) ile elde ediyor.
Bazı reklamverenler tıklama başına, bazıları ise görüntüleme başına ödeme yapıyor. Bu sebepten dolayı YouTube gelirleri için genellikle ortalama değerler belirtiliyor.
Adsense sisteminde reklam ücretleri için 3 farklı kategori mevcut. ABD, İngiltere, İtalya, Kanada ve Fransa gibi ülkeler en yüksek ücretlendirme ile birinci kategori ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye ise Japonya, Arjantin ve Taylan gibi ülkeler ile birlikte ikinci kategori ülkesi olarak karşımıza çıkıyor.
Dünya genelinde en çok kazanan 25 YouTuber
Birinci kategori ülkelerinde yaşayan YouTube kullanıcıları tarafından izlenen reklamlar, içerik üreticilerine diğer kategorilere göre daha fazla kazanç sağlıyor. Örneğin Birinci kategorideki ülkelerdeki kullanıcıların ziyaret ettiği YouTube kanalı 1.000 izlenmeye karşılık ortalama 18 dolar kazanç elde ediyor. (Bu tarz hesaplamalar YouTube kanalının türüne göre değişiklik göstermektedir.)
YouTube içerik üreticileri, oluşturdukları içerik türlerine göre de değerlendiriliyor. Dünyanın en çok kazanç elde eden YouTuber’ı Ryan Kaji, oyuncak kutu açılışı videoları çekiyor.
En çok kazanç elde edilen kategoriler ise şu şekilde:
- Eğlence
- Yemek
- Oyun
- Güzellik ve moda
- Müzik
- Spor
- Bilim ve teknoloji
- Seyahat
YouTuberların kazanç elde edebilmesi için 1.000 abone eşiğini geçmesi gerekiyor. Ayrıca herkese açık 4.000 izlenme saati de partnerlik şartları arasında yer alıyor.
İçerik üreticiler kullandıkları platformların reklamları haricinde sponsorluk ve ortaklık programlarıyla da kazanç elde ediyor. Ülkemizde de giderek gelişen ortaklık programları, sosyal medya fenomenleri tarafından da tercih ediliyor.
Kanalım var yeni 1000 abone oldum para kazanmayı açabiliyorum. Vergi sıkıntısı çıkar mı açarsam?
Çıkar tabiki
UCAN KUS VERGİ ÖDÜYOR HABERİN YOKMU 🙂
söyle kanalını abone olalım
cıkıyo
5 milyon izlenmeye 700 bin TL mi alıyorlar şimdi
Kesintileriyle falan azalıyodur
Hyr knk 1 milyonda ortalama 36-37 bin TL oluyor
Sen daha sponsorlu anlaşmaları gör. Sponsorlarla beraber paranın içine ediyorlar.
1milyon izlenmeye 1000tl den biraz fazla veriyor.
MEZARCI veya Barış G aylık ne kadar kazanıyor
Mezarcı YouTube dan 750k kazanıyor tahmini barış g daha fazla
Kardeşim oyun mu bu 750bin ne kimse o kadar kazanamaz kazansa şu an milyonerdi
aga yarısı ülkeye vergi olarak gidiyor 750 bin alıyorsa 500 bin 550 bin vergiye gidiyor saten 100 bin desen inter parası elektirik sabah akşam birsürü pc açık sonra editciye para vericen derken sana kalan saten 4 bin 2 bin falan oluyor
YouTube den değilde anlaşmalardan kazanıyorlar asıl parayı ki 750k falan olmuyor o para 750k kazansa 500k şık arabaya mı biner
Lan o zaman ülkede çalışan işci kalmaz kafayı mı yediniz:)
Sdn kaç para kazanıyor youtubeden onuda açıklarmısınız
1 milyon izlenme başına 500 dolar + sponsorlar dahil değil 1 ayda 30 video atsan hepsi 1 milyon izlense minimum 15000 dolar
babam bana bir milyon izlenme aldı. kolay mı ya öyle bir milyon izlenen içeriği her gün yapmak? içerik üretim süreçleriyle ilgili bişey bilmiyoruz galiba, türk kafasıyla hesap yapıyoruz.
nasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
sizene olum paralarından
ABİ ben youtober dım eskiden bi çallenge koydum ayın sonuna kadar 1m abone olamazsak kanalı kapatıyorum diye diğer ayın 1inde abonelere baktım ve sonuç: Aralık ayın 1’i abone sayısı: 999.999 sonra ben çıldırdım tabii ama ne yaparsın işte hayat kanla gitti