Türkiye savunma sanayii tarafında çalışmalarına devam ediyor. Teknoloji tarafında ürettiğimiz en katma değerli araçlar olan İHA’lar, daha fazla bölgeye ulaşıyor. Aksungur( Anka-2) için TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil bir açıklama yaptı. “Daha çok yük taşıyabilen, daha çok havada kalabilen Anka-2’mizin (Aksungur) seri üretimine başladık.” diyerek müjdeli haberi veren Kotil, ilerleyen süreçte ismini daha çok duyacağımız Aksungur’u seri üretimle daha fazla bölgeye ulaşacağına vurgu yapıyor.
Tam otonom AKINCI TİHA inişte ve kalkışta başarılı oldu!
Aksungur artık seri üretimde
Daha önce aralık ayında üretime geçileceğinin duyurulduğu İHA için, Kotil, Anka’nın devamı olan Aksungur’un seri üretimine geçtiklerini duyurdu; “Daha çok yük taşıyabilen, daha çok havada kalabilen Anka-2’mizin de seri üretimini yapıyoruz. Anka-2 48 saat havada kaldı. Dolayısıyla uzak yerden kontrol edilebileceği için, Türkiye’nin herhangi bir noktasında kumanda merkezinden her tarafa gidip gelebiliyorlar. Bugün dünya turu atmıyorlar ama inşallah yakında dünya turu atan İHA’larımız olacak.” dedi.
Anka-2 yani bir diğer adıyla Aksungur, yüksek faydalı ve yük kapasiteli İHA olarak tanımlanıyor. Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için Anka-Aksungur İHA Sistemi; gündüz/gece istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden orta irtifa uzun havada kalışlı bir insansız hava aracı sistemi olarak konumlandırılıyor. Anka-Aksungur 40 bin ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkân veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna yer veriliyor.
Anka-2 Aksungur‘un motor tipi, PD-170 çift turbo dizel olurken, 2X170 HP( deniz seviyesi, ISA) motor gücüne sahip. Kanat açıklığı 24M, azami kalkış ağırlığı ise 3.300 kilogram oluyor. Bu araç tam otonom operasyon sağlarken, çift yedekli; otomatik uçuş kontrol sistemi, otomatik kalkış ve iniş sistemi, elektrik güç üretim sistemi ve yedekli şifrelenmiş sayısal veri linkine sahip.
Araçta aynı zamanda zorlu şartlarda buzdan koruma sistemi, SATCOM ile görüş hattı ötesi operasyon esnekliği ve DO-178 B uyumlu yazılımının yanında DO-254 uyumlu donanım mevcut.
Maşallah bu türden gelilmeleri heyecanla bekliyoruz.
Kisa sures 4 haneli uretim rakamlarina ulasilir insaallah..
Pazular güçleniyor
Artık görüntüden bile korkarlar
Ebatlar büyüyünce hava savunma sistemlerine yakalanma oranı da artıyor, umarım önleyici tedbirler alınmıştır.
Hayırlı olsun. Güzel bir gelişme ilerde jet motorlusunu bekliyoruz Temel amca.
Devletimiz maşallah iyi calisiyor turkiyenin gorecegi daha guzel gunler icin uretim ve uretim yapmaliyiz ki devlet de yapiyor bizde halk olarak her seyin yerlisini kullanarak guzel gunlere dahada destek verebiliriz
Birazdan sövmeye gelirler sana.
kutlarım….başarılarının devamı dileğiyle….
Olaya bir de şu açıdan bakın..Bugün bir ihanın seri üretime geçince maliyeti düşecek..s300 ve s400 gibi hatta yeni çıkacak s500 gibi çok yüksek maliyetli füzelerle ancak etkisiz hale geyirilebilir..yani milyon dolarlık hava savunma silahları bizim teknolojimizi etkisi hale getirmek için kullanılacak..bunu da kur zarar kıyasına göre göze almak zorunda düşman..ayrıca deniz altı ve denizde de insansız araç çalışmaları devam ediyor..hadi bakalım kim tutar bizi..
Bu alanlarda çalışan mühendislerin sayısını enaz 10 katına çıkarmak lazım
tek kelime şahane, yapanları Allah nazardan esirgesin mühendisimiz bol olsun. AMŞN
F 35 ten sihaya düştük iyi mi
F-35 kategorisi farklı İHA/SİHA kategorisi farklı..Dünya askeriyesi insansız otonom araçlara yönlenirken biz niye geri kalalım .Bu gün bir uçağı havalandırmakla bir İHAyı havalandırmak aynı ekonomiye sahip değil . İHA daha ekonomik .!
tamam peki. hicbir şey yapmadan oturalım. ya herseye bir kusur bulunmaz ki…
Çok şükür. Erteleye erteleye bir hâl oldunuz