Zamanı bükecek! Star Trek tarzı warp motoru yarışı başladı

59

Yakın zamanda bilim insanlarının warp motoru üzerinde önemli bir ilerleme kaydettiklerine dair haberler yayıldı. Şimdi ise bu araştırmalar hakkında daha fazla bilgi ve uygulanabilirlik için ilginç bir zaman çizelgesi ortaya çıktı. Bu motor türü, uzay gemilerini ışık hızının ötesine taşıyarak uzak yıldızlar ve galaksiler arasında seyahat etmeyi mümkün kılacak. Peki, bu motor nasıl çalışıyor ve gerçekte mümkün mü? İşte detaylar…

Warp teorisyenleri, şu anda dünyadaki ilk işlevsel warp motoru inşa etmek için egzotik yeni tahrik sistemleri üzerinde bir yarışın başladığını söylüyor. Applied Physics (AP) düşünce kuruluşunun kurucusu ve yakında çıkacak iki warp motoru araştırma makalesinin ortak yazarı Gianni Martie, The Brief ile yaptığı röportajda, “Gerçek bir uzay yarışının içindeyiz,” dedi. “Keşfedilecek ve icat edilecek daha çok şey var, ancak şimdi önümüzde yeni adımlar var.”

zamani-bukecek-star-trek-tarzi-warp-motoru-yarisi-basladi

Bilim insanları, bu son araştırma ilerlemelerinin dünya güçlerini soğuk savaş tarzında bir yarışa sokabileceği konusunda uyarıyor. Warp çağı, insanlık tarihinin hem eşsiz fırsatlar hem de büyük zorluklar getirecek önemli bir anı olacak. AP ekibi, bu yeni sınırda ilerlerken inovasyon ve sorumluluk arasındaki dengenin, warp teknolojisinin avantajlarını kullanırken istikrarlı ve barışçıl bir dünya sağlamak için hayati önem taşıyacağını vurguluyor.

Star Trek efsanesi geri dönüyor! Yeni film için tarih verildi

Star Trek hayranlarının yakından tanıdığı bu futuristik warp motoru fikri, düşündüğümüzden daha yakın olabilir. Bunun nedeni, teorik olarak halihazırda var olan malzemelerle çalışılabilmesi. Bu keşif, bir sonraki büyük atılım için bekleme süresini büyük ölçüde kısalttı.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Warp motorları gerçek olabilir mi? Bu teknolojinin getireceği fırsatlar ve zorluklar neler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz…

59 YORUMLAR

  1. Laf olsun diye yazmayın. Şuraya yalandan fa olsa şuradaki çalışmalar falan filan diye bişeyler ekleyin. Çok yalın bir yazı kahve de konuşsak Bundan 10 kat fürürizim katarız.

  2. Belki yapılmış bile olabilir ama işin sonunda yine yazılım ve algoritma var çünkü bu hızın sonunda nereye çarpacağımız ya da içinden geleceğimiz belli değil…

      • Evet robotları koyabilirler boyle bir gemiye ama guvenli bir yolculuk olacaksa neden insan olmasın? Sonuç olarak insan sonda yapmayacak,warp motorlu gemi yapacak..

    • Başka bir paylamşımda gördüğüm warp motoru ise şöyle zilindir uzayaracının etrafında iki dev magnetik pervane ön kısmı hızlı bir şekilde dönerek solucan deliği acıp uzay zamanınını büküb varacağın yere gendisini cekdirmekle görevli arka kısmı ise solucan deliğini kapatmakla meşgul malum bu magnetik pervane saturn büyüklüğünde olması gerekiyormuş.Bence bu Araç çok daha uygun olabilir.

      • Warp motorunun çalışma mantığında solucan deliği oluşturmak yok hocam. Uzayı bükmek var. Bi çok yerde sörf örneği ile açıklamışlar. Gayet iyi bi sekilde anlaşmasına yardımcı oluyor çalışma şeklinin.

  3. Işık hızını geçmek nasıl mümkün olacak acaba, ışık hızına ulaşsan dahi o hızda gitmek için zaten madde olamazsın fotona dönüşürsün. Şimdi kalkmış diyorlar ki ışık hızını geçeceğiz, geçersin de geçtiğin zaman filmlerdeki gibi uzay gemisinde seyir edemezsin.

    • Kardeş sen önce ılık hızı ile gitmek ve warp moturunun çalışma prensibini bşr anlamaya çalış istersen. Sorun hız değil, iki nokta arasında ilerlemenin farklı yolları.

    • En mantıklı yorum gibi görünüyor.Zira ışık hızına ulaşınca madde nin anlamı değişebilir resmen foton olabilirsiniz.Ama uzayı bükme konusu bilimkurgu dan ibaret.Teknolojimiz için imkansız bir kavram.Belki evrende bunu başarabilen bir ve birden fazla ırk olabilir.Ama onlar bu işe bi el atarsa neden olmasın 😄

  4. Dünyada harp motorları yerine Warp motorları üzerinde çalışılsaydı dünya ve uzay teknolojisi bugün bambaşka bir yerde olurdu ışık hızına ulaşabilsek ondan sonra her adım bir süpriz olur.

  5. Ben bu motorun düşmüş olan ele geçirilmiş uzaylıların gemilerinin araştılması sonucunda ortaya çıktığını sanıyorum. Ve bu sayade tamamlanacağına inanıyorum. Yakalananan uzaylılar sayesinde olacak. Teknoloji transferi denilen şey işte bu.

  6. Işık hızını geçebilmek için yakıt olarak ışığı kullanmamiz gerekir ışığı darp ederek ışıktan daha hızlı gitmek mümkün olabilir bu ancak uzay boslugunda denenecek bir deneydir

    • İmkansız diil Füzyon teknolojisiyle mümkün boşuna mı yapmaya çalışıyorlar ki yaptılar da ayrıca solucan deliği ve ışınlanma da seyahat için çok uygun.

    • Katılıyorum şuan en büyük enerji kaynağı kara-delik bile büyüklüğüne va enerjisine bağlı olarak belli bir mesafeyi büküyor siz evrenler arası büküm diyorsunuz ki bunu yapınca evren ve yörünge diye bir şey kalmaz 🙂

  7. Warp motoru görseli için pervanesi olan bir cihqz koymak herhalde Türklere has bir durum. Uzayda püfür püfür pervane ile warplarız işte🤣🤣🤣

  8. Sittin sene de geçse, sittin milyon senede geçse mümkün değil.Tanrı insan oğlunu en çok 6,5 G ile siınırlamıs, onun ötesi(öldükten sonra)7 G ahiret katı, 8G melekler katı, 9G peygamberler katı,10 Allah katı, sonrası 0, insanlığın, dünyanın resetlenişi, silbaştan….

    • Bence bu yorum( G örneğinden sonraki ifade( onun ötesi öldükten sonra) doğru ifade arzın dahi değiştirileceği bilgisi Kuran’da mevcut yani her şey kontrol altında. İnsan daha kara madde diye isimlendirdiğini çözememiş uzayda nasıl yol alacak orda itme gücü elde edecek atmosferik ortam Yok kara maddeye tutunan bir sistem bulmadan hiç hayal aleminde gezmesin insanoğlu Kuran’da cennetler arasında ziyaretlerden bahseden ayet var ne kadar aklız alı bilmem ama bu uzay seyahatleti ahret hayatı diye tariflenen şekle göre olacak gibi duruyor. Derin mevzu.

  9. Evet bu uzay boşluğunda mümkün dünyada çok ağır olan bir nesne uzayda hiçbir ağırlığı olmayan bir nesle oluyor yani parmağınızla ittirip hareketleniyor birde bunu sıkıştırıp motor gücüyle ittiğinizde ışık hızının üzerine çıkmış oluyor o hızı yapamaması için hiç bir engel yok tamamen mümkün geç bile kalındı

  10. Warp motorları olabilir atomik partiküllerin manyetik ortamda itme gücünü nükleer seviyeye çıkarılmasıyla çekirdek patlatmadan sadece nötron ve protonlarin hareketiyle bu yapılabilir bence çok basit

  11. Yani bu ilk defa bu firma ve hatta bu gezegen de buldu öyle mi..kolony gezegeniyiz bunu asla unutmayın savaşımızı görün..mitelikli dolandırıcılık var bu ülkede.

  12. Bu konuda bildiğim kadarıyla teoride mümkün ancak yüksek enerji lazım, pratikte bu enejiyi sağlamak çok zor. Bu enerji için anti madde lazım, bir uzay aracını götürecek anti madde geresimi çok masraflı bir iş. İlerde mutlaka bu sorunuda çözeceklerdir.

  13. Zaman bükülebilecek bir şey değil buna inanan hulka da inanır. Yok ışık hızına ulaşınca zaman sururmus yok zamanı bukmek bilme ne saçmalık hepsi.

  14. Işık hızında seyahat imkansız gerçekleşse bile insan bu teknolojinin içerisinde seyahat edemez. Bunların hepsi safsata yalan ilgi çekme haberleri. Zaman makinesi icat etmek ne kadar imkansizsa ışık hizinda seyahatte aynı şey kâle almayın bunları.

  15. Işık hızında 1000 kat hızında motor icat edilse bir işe yaramaz. Nedeni uzayda milyarlarda hareketli gök taşları var yapılan uzay gemisi hiç bir zaman max. hızda kullanılamaz. Mutlaka bir astroite çarpar. Galaksiler arası seyahat (stargate) ancak solucan delikleriyle olur. Yorum yapanların yaptıkları yorumlar sadece zeka seviyelerini ele veriyor. Saygılarımla

  16. Heyecan verici bir haber. Yazmış olduğum iki uzay operasında bu fikri kullandım.Zaman 2120..Yani daha çok erken diyorum.Teorik bazda bazı çalışmalar olabilir ama ışık üstü hız sağlayacak bir büküm motoru için bence bir yüzyıl var..

  17. Bu işler jet itme gücü ile, pervaneler ile vb. gibi ilkel sistemlerle olmaz. Aslında bir boşluk olmayan Uzay manyetik denizini ve kuantum itgi gücünü kullanarak olur. Bunun için ise önce kuantum şifresini çözmek gerekiyor. Herşey bu kilit açılınca ortaya çıkacak. Ve tüm konularda çözüme ulaşılacak.

  18. Bu işler jet itme gücü ile, pervaneler ile vb. gibi ilkel sistemlerle olmaz. Aslında bir boşluk olmayan Uzay manyetik denizini ve kuantum itgi gücünü kullanarak olur. Bunun için ise önce kuantum şifresini çözmek gerekiyor. Herşey bu kilit açılınca ortaya çıkacak. Ve tüm konularda çözüme ulaşılacak.

  19. Şimdilik imkansız.Zira ışık hızına bizi ulastirabilecek bir motor un, uranyum yakıt la nükleer itki yapabilecek bir reaktör motor olması gerekir ki oda mümkün görünmüyor.

  20. Yarışacaz derken, Dünyanın içine düşeceği kara deliği yapsınlar da.. Tümden el-fatiha.. Malum wrap motoru zamanı büküp giden motor.. sadece kendidini mi.. çevresini de bükecek..

  21. boyle bir teknolojı hayal urunu ben şahsen zaman ve uzayın bukulmesıne ınanmıyorum dıyelımkı bukulme motru yapıldı busefer bukulme esnasındakı ılk sanıye 3 veya 4 işik hızına yada daha fazlasına ulaşacaktır insan ıcın uygun yada madde ıcın uygun olacagını sanmıyorum made icin yıne sonsuz enerji ınsanda o sanıye atomlara ayırıl dıye dusunuyorum

  22. Fikrimi yazayım bu yazı boş bunu tartışın madem yıldız ve gezegenler aslında boş olduğunu sandığımız uzayı büküyor, yapın bir motor bükülen boşluktaki maddeyi kullanarak yolculuk yapsın.. Beyin yakmayın 😉

  23. Bence bu yorum( G örneğinden sonraki ifade( onun ötesi öldükten sonra) doğru ifade arzın dahi değiştirileceği bilgisi Kuran’da mevcut yani her şey kontrol altında. İnsan daha kara madde diye isimlendirdiğini çözememiş uzayda nasıl yol alacak orda itme gücü elde edecek atmosferik ortam Yok kara maddeye tutunan bir sistem bulmadan hiç hayal aleminde gezmesin insanoğlu Kuran’da cennetler arasında ziyaretlerden bahseden ayet var ne kadar aklız alı bilmem ama bu uzay seyahatleti ahret hayatı diye tariflenen şekle göre olacak gibi duruyor. Derin mevzu.

  24. 1990 ların başında marsa insan yolladık ve koloni kurulması için çalışmalar başlatıldı yolculuk 6 ay sürüyor Hepinize günaydın bu teknoloji artık gün yüzüne çıkarılacak onay verdiler sonunda suanda nerdeyiz onu diyeyim işınlanma konusu ve yıldız geçitleri boyutlar arası kapılar bunlar tespit edildi ve yapay zeka 3.0 ile şifreler kırıldı andromedia galaksisinde kepler 32 -36 ddgc cıkıyor 2009da habell la bakdık :)) aslıkda 2012 de ordaydik !!! Fazla ütopik geldi size bu kadar sır tutmak yasam süremde gereksiz kaldı 4 milyar yıl ömru kalan dünya canlıları evrimleşecek biz insanoğlu tırtıldan kelebege misalı 5 jenerasyon kaldı zamanda ileri gidebiliyoruz geçmişe atlamayıda başardık 194 yaşında olmak bazı bilgileri paylaşmamı sağladı sabır 2087 de olanlardan kaçamaz ve degişdiremeyiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version