21 Nisan 2011 tarihinde kurulan Zoom, ücretsiz üyelik ve ücretli üyelik olmak üzere iki farklı kayıt sistemine ev sahipliği yapıyor. Son günlerde güvenlik açıkları ile gündeme gelen iletişim yazılımı, bu konuya odaklanmayı tercih etti.
Zoom ücretsiz üyelik için kötü haberi verdi: Yeni sistem
Kullanıcılara sesli ve görüntülü konuşma hizmeti sağlayan bu yazılım, bazı kişilerin güvenini zedeledi. Zira 9 yıldan beri faaliyet gösteren Zoom, birçok kişinin bilgisayarını riske attı. Peki yeni sistem neden hem üzücü hem sevindirici?
Zoom yönetimi, bundan böyle sadece ücretli üyelik kullanan kullanıcılar ile kurumlara güçlü bir şifreleme sistemi sağlayacak. Ne yazık ki bu koruma Zoom’un ücretsiz olan sürümünde yer almayacak.
Yeni koruma mekanizmasının Zoom’a ödeme yapan kişileri oldukça iyi bir şekilde koruyacağı açıklandı. Zoom’un güvenlik danışmanı Alex Stamos, ücretsiz üyelik kullanan bazı kişilere güçlendirilmiş olan şifreleme hizmeti verileceğini ifade etti.
Stamos, yeni sistemden Zoom’un ücretli olmayan sürümünü kullanan politikacıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşları temsil eden bireylerin yararlanabileceğini düşünüyor. Zoom yetkilileri bu husus hakkında henüz kesin bir karara varmadı.
300 milyon kullanıcıya hizmet veren bu yazılım, görüntülü konuşmaların güvenliğini artırmak adına yeni bir güvenlik takımı kurdu. Bazı kurumlar tarafından yasaklanan Zoom, üstündeki bu kötü imajı temizlemek istiyor.
Facebook’un eski güvenlik şefi Alex Stamos, Zoom’un İcra Kurulu Başkanı Eric Yuan hakkında şunları söyledi: “Eric Yuan şu an farklı argümanları inceliyor. Yönümüzü Zoom’un ücretli versiyonunu kullanan kişilere ve şirketlere çevirdik.”
Güçlendirilmiş şifreleme sisteminin ne zaman aktif edileceği henüz belli değil. Avantajlı ve pahalı olan bir şifreleme hizmeti sunmak isteyen Zoom, Facebook’un Messenger uygulamasını geçmek istiyor.
Zoom’u ücretsiz bir şekilde kullanan kişiler maalesef güvenlik konusunda ücretli kullanıcılar kadar avantajlı olamayacak. Bulut tabanlı iletişim yazılımının bu hamlesini nasıl yorumluyorsunuz?
Zaten face watsap duo vs uygulamalarından sonra hikaye niyetine anlatırız