Techinside Google News
Techinside Google News

Zuckerberg 13 milyar dolarlık Facebook hissesi satacak

Facebook’un kurucusu Zuckerberg, yeni yaptığı bir açıklama ile önüzmüdeki 1,5 sene içinde 75 milyon adet Facebook hissesini satacağını açıkladı. Hisselerin bugünkü değeri 12.7 milyar dolar ediyor. 1,5 sene içinde bu değerin 15 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Zuckerberg’ün ayrıca, 35 milyon hisseyi daha satma ihtimali bulunuyor ancak şu anda bu konuda kesinleşmiş karar yok. Facebook’un kurucusunun bu satışlardan elde ettiği kazancı ise yine kendisinin 2015 yılında kurduğu  Chan Zuckerberg Vakfı’na aktarması bekleniyor. Vakıf ismini Mark’ın ve eşi Priscilla’nın soy adlarından alıyor. Vakfın amacı ise bilim, teknoloji ve sosyal alanlardaki problemlerin çözümü için çalışmalar yapmak. Bir diğer deyişle, Zuckerberg, Bill Gates’in yolundan gidiyor.

- Advertisement -

Mark Zuckerberg, daha önce yaptığı bir açıklamayla ömrü boyunca yapacağı bağışlarla Facebook’taki hisselerinin %99’unu devredeceğini vurgulamıştı. Chan Zuckerberg Vakfı’na devredilmek için satılan hisseler de bu kapsama giriyor.

Zuckeberg için bu bağışların ayrı bir önemi de bulunuyor. Toplum karşısında bağış sever bir iş adamı olarak yaratacağı imajın, yakın gelecekte ABD başkanlığına aday olması beklenen Zuckerberg’ün siyasi yaşamına olumlu etki yapması bekleniyor.

 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir