Bizde sizler için veri kaybetme ve bu verileri kurtarma sorununu derinlemesine araştırdık ve en çok kullanılan 10 adet ücretsiz veri kurtarma yazılımını oluşturduk. Aşağıda sizlerle paylaştığımız bu liste içindeki yazılımlarla kaybettiğiniz verileri kurtarabilir veya sildiğiniz dosyaları geri döndürebilirsiniz.

Top 10 listemizin onuncu sırasındaki yazılım Avira UnErase Personal. Bu yazılım sabit diskiniz üzerinden sildiğiniz dosyaları geri getirmenize yardımcı olacak bir çözüm sunuyor. 402 KB büyüklünde olan yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::Glary Undelete}

Glary Undelete yazılımı ücretsiz ve kullanması kolay olan bir yazılım. FAT 12 / 16 / 32, NTFS ve NTFS5 dosya sistemlerini destekleyen yazılımı sabit diskiniz üzerinden sildiğiniz dosyaları hızlıca geri getirmek için tasarlanmış. Yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak:: ADRC Data Recovery Software Tools}

Listemizdeki bir sonraki yazılımın adı ADRC Data Recovery Software Tools. ADRC Data Recovery Software Tools yazılımının içerdiği bu uygulama sabit diskiniz üzerinden silinen dosyalarınızı kurtarmak için tasarlanmış. Tüm dosya sistemlerini destekleyen yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::FreeUndelete}

FreeUndelete yazılımı silinen dosyalarınızı kurtarmak için tasarlanmış. NTFS, FAT 32, FAT 16 dosya sistemlerini destekleyen yazılım 866 KB büyüklüğünde. Yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::Undelete Plus}

Undelete Plus yazılımı silinen dosyalarını kurtarabildiği gibi geri dönüşüm kutusundan sildiğiniz dosyaları da kurtarabiliyor. FAT 12 / 16 / 32, NTFS ve NTFS5 dosya sistemlerini destekleyen yazılım 584 KB dosya büyüklüğüne sahip. Yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Ayrıca yazılım CompactFlash, SmartMedia, MultiMedia ve Secure Digital hafız kartlarından da veri kurtarabiliyor.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::SoftPerfect File Recovery}

SoftPerfect File Recovery yazılımı, sabit diskten, USB belleklerden, bellek kartlarından yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları kurtarmanız için tasarlanmış. Bu yazılım FAT 12, FAT 16, FAT 32, NTFS ve NTFS5 dosya sistemlerini destekliyor. Kolay kullanım özelliklerine sahip yazılım 247 KB dosya büyüklüğüne sahip.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::TOKIWA DataRecovery}

TOKIWA DataRecovery yazılımı oldukça ufak boyutlara sahip ve kolay kullanım özellikleri sunan bir yazılım. FAT 12 , FAT 16, FAT 32 ve NTFS dosya sistemlerini destekleyen yazılım EFS ile şifrelenmiş dosyaları da kurtarabiliyor. 198 KB büyüklüğündeki yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::Panda Recovery}

Panda Recovery yazılımı, geri dönüşüm kutusundan veya Shift + Delete yolu ile kalıcı olarak silinen dosyaları kurtarmanıza yarıyor. NTFS dosya sistemini de destekleyen yazılım hemen hemen tüm dosya türlerini kurtarmanız için biçilmiş bir kaftan. Aşağıdaki linkten indirebileceğiniz yazılım dosya büyüklüğü 2,12 MB.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak::PC INSPECTOR File Recovery}

TOP 10 listemizin ikinci sırasında PC INSPECTOR File Recovery yazılımı bulunuyor. Dosya sistemini otomatik olarak tanıyan yazılım FAT 12, 16, 32 ve NTFS dosya sistemlerini destekliyor. Ağ sürücülerinden veri kurtarma özelliğini de destekleyen yazılımın dosya büyüklüğü 5,83 MB. Yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

{pagebreak:: Recuva}

TOP 10 listemizin birinci sırasında yer alan yazılımımızın adı Recuva. En popüler yazılımlardan biri olan CCleaner uygulamasının yaratıcıları tarafından hazırlanan Recuva ücretsiz veri kurtarma yazılımları arasında bir adım önde koşuyor.

Hali hazırda kullanılan tüm dosya sistemlerini destekleyen yazılım sadece 646 KB büyüklüğünde. Diskleriniz üzerinde kaybettiğiniz resim, video ve MP3 dosyalarınızı kolaylık kurtarabilen yazılımı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

:: Bu yazılımları kullanırken yaşadığınız deneyimleri bizimle paylaşın? Yapılması gereken ince ayarlar var mı?