Belgelerin basımı için iş yerlerinde ve evlerde çeşitli yazıcılar kullanıyoruz. Bu kapsamda farklı ihtiyaçlar için piyasada birçok yazıcı bulunuyor. Biz de sizler 1.000 TL altı en iyi yazıcılar listesini derledik.
Listemizde çoğunlukla, uygun fiyatlı ve temel özelliklere sahip cihazlar yer alıyor. Ancak yazıcıları birbirinden ayıran net farklar da var.
Yazıcı alırken nelere dikkat etmek gerekir?
İlk olarak yazıcıları birbirinden ayrıştıran nokta ‘tür’ oluyor. Piyasada genellikle; mürekkep püskürtmeli (kartuş) ve lazerli (toner) yazıcılar görüyoruz. Ancak bunların yanı sıra; papatya çarklı ve nokta vuruşlu yazıcılar da vardır.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuş vardır. 1.000 TL altı en iyi yazıcılar listemizde de çoğunlukla bu türdeki makineler yer alıyor. Kartuşlu yazıcılar özellikle ayda 50-60 sayfa civarında çıktı alacak, ev kullanıcıları için caziptir. Ayrıca kartuşların dolum imkanı var ancak dolum ömrünün olduğunu da ifade edelim.
Ayrıca mürekkep püskürtmeli makineler arasında tanklı yazıcıları da görüyoruz. Cyan, Magenta, Yellow ve siyah tanklara mürekkep dolumu yaparak kullanılır. Bu yazıcıların fiyatlarının biraz daha yüksek olduğunu belirtelim. Ancak sayfa başı maliyeti düşüktür.
Lazer yazıcılar yani toner kullanan cihazlar ise daha çok ofis kullanımı için uygundur. Sık kullanım için uygun olan bu makinelerin, baskı hızı da mürekkep püskürtmeli yazıcılardan üstündür. Diğer yandan toner için de dolum yapılabilmektedir.
Türün yanı sıra yazıcının Wi-Fi teknolojisine, fotokopi ve tarayıcı gibi ek yeteneklere sahip olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Özellikle ev kullanımı için çok fonksiyonlu yazıcılar daha cazip olacaktır.
Tavsiye edilen tüm ürünleri görüntülemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
1.000 TL altı en iyi yazıcılar
Hazırladığımız listede mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılara yer verdik. Bu ürünleri ihtiyacınıza göre değerlendirerek seçim yapabilirsiniz. Cihazlara bakmaya HP DeskJet 2723 All in One ile başlayalım.
HP DeskJet 2723 All in One
Mürekkep püskürtmeli yazıcı, ev kullanımı için dikkat çekiyor. 2 kartuşa sahip cihaz, Wi-Fi özelliğiyle geliyor. Ayrıca tarayıcı ve fotokopi özelliği de bulunan makine, çok yönlülüğü ile öne çıkıyor.
Marka, renkli baskılar için kartuşun 100 sayfa civarında çıktı verdiğini belirtiyor. Ayrıca kartuşların dolum imkanı da var. Ancak dolum ömrü bittiğinde yeni kartuş almanız gerekecektir.
Baskı hızı ise mürekkep püskürtmeli cihazlar için ortalama sayılacak bir düzeydedir. Makine dakikada 7,5 sayfa siyah-beyaz, 5,5 sayfaya kadar da renkli çıktı vermektedir. Cihazın giriş tepsisi ise 60 yaprak kapasitesine sahiptir.
Öte yandan makine fotoğraf kağıdına da baskı yapabilmektedir. Yazıcıdan fotoğraf basmak isterseniz bu ihtiyacınıza da cevap verecektir. Ancak çok sayıda basmanız önerimiz değildir.
Canon E414 Tıpalı Kartuşlu
1.000 TL altı en iyi yazıcılar listemizdeki bir diğer ürün Canon’un oldu. Kartuşlu bir yazıcı olan E414, önceki anlattığımız cihazdan biraz farklı. Bu yazıcı tıpalı kartuş ile geliyor.
Tıpalı kartuş, dolum için daha avantajlıdır. Ancak daha önce dolum yapmadıysanız yine de zorlanabilirsiniz. Bu yüzden kutu içerisinden çıkan kılavuzlara bakarak, yönergeleri takip ediniz.
Wi-Fi özelliğine sahip olan bu cihaz, tarayıcı özelliğine ve fotokopi çekme kabiliyetiyle de çok fonksiyonlu kategorisinde yer alıyor.
Dakikada 4 sayfa renkli, 8 sayfa da siyah-beyaz çıktı veren makine, ev tipi kullanımı için öne çıkıyor.
Canon Pixma E3340
Listemizdeki bir diğer Canon ürünü ise Pixma E3340 oldu. Mürekkep püskürtmeli yapıya sahip cihaz, ev kullanımı için tüketicilerin opsiyonları arasında yer alıyor.
Marka renkli kartuşun 300 sayfaya, siyahın ise 400 sayfaya kadar baskı yaptığını belirtiyor. Ancak tam dolu sayfaları düşündüğümüzde bu sayıların düşeceğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda kartuşların dolum imkanı olduğunu da belirtelim.
Öte yandan Pixma E3340 fotoğraf basma konusunda da kullanıcılarına yanıt veriyor. Canon; makinenin, 10×15 cm boyutunda, 90 adet renkli fotoğraf basabildiğini belirtiyor.
E3340’ın çok fonksiyonlu bir cihaz olduğunu da belirtelim. Makine, fotokopi ve tarayıcı özelliklerinin yanı sıra Wi-Fi teknolojisine de sahip.
HP Laserjet 107A
1.000 TL altı en iyi yazıcılar listemizdeki lazerli (toner) makine ise HP’nin 107A modeli oldu. Makine, ofis kullanımı için öne çıkıyor.
Kağıt giriş ve çıkış kapasitesi 100 sayfa olan cihaz, baskı hızı ile de ofis ihtiyaçlarına yönelik olduğunu gösteriyor. Siyah-beyaz baskı yapan yazıcı, dakikada 21 sayfa çıktı verebiliyor.
Ayrıca toner için ‘chip’ sorunu bu cihazda yaşanmıyor. Özellikle önceki yıllarda; chipli toner zorunluluğu ile kullanıcıların karşısına pahalı toner maliyetleri çıkıyordu.
Öte yandan 1.000 TL altı en iyi yazıcılar listemizde yer alan fakat haberimizde bahsetmediğimiz ürünleri de aşağıdaki linkten görebilirsiniz. Yazıcıların fiyat bilgilerini de aynı bağlantıdan öğrenebilirsiniz.
Sene 2015 gibiydi. Bim’e Ricoh sp 111 model lazer yazıcı geldi. 59 küsür TL’ye aldım. Bir kere tozunu aldım koydum tonere, misss. Eksi yönleri renkli çıktı alamıyorsun ve fotokopi çekemiyorsun ama olsun
alabiliyorsanız mutlaka epson alın bime gelen hp yazıcılara bulaşmayın hatta hp nin kartuşlu yazıcılarına hiç bulaşmayın ben hp deskjet 2620 aldım baskı kalitesine bişey diyemem eyvallah çok güzelde yazdırıyor ama sürekli kartuş arızası veriyor kartuş yandığında 2 li kartuş seti yazıcıyla aynı fiyata geliyo bdn makineyi 155 tl ye aldım 2 sene önce bimden şu anki döviz kuruyla 2 adet hp 304 orijinal kartuş 150 tl ve daha çok mürekkep alan xl versiyonu ise daha pahalı tane olarak hp almadan önce 2 kere düşünün
kesınlıkle hp kartuşlu yazıcı demek çöp demek.
107a nında chipsiz olduğunu ilk burada gördüm ben proğram atıyorlar sanıyordum … Benim Favorim Brother
çipsiz toner ne demek? bunlarda da mı jailbreak var? bıktık ya
Canon E3340 ve E414 den uzak durun kağıt alıcıları çok sorun cıkarır genelde listedeki en iyi ürün 107A sıkıntısız