İş dünyasındaki isimleri bir araya getiren sosyal medya uygulaması Linkedin, aynı sektörde yer alan kişilerin birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlıyor.

Kurumsal haberler ve projelere dair son haberler hakkında bir bilgilendirme platformu görevi de gören uygulamanın, şimdiki süreçte başı dertte gibi gözüküyor.

Deep Web hakkında her şey bölüm #1

Deep Web hakkında her şey bölüm #2

117 Milyon Linkedin Hesabı Deep Web’de Satıldı

Google gibi arama motorlarının ulaşamadığı web sayfalarının tümüne verilen ad olan Deep Web’de gerçekleşen satış 117 milyon Linkedin kullanıcısını zor duruma sokacak gibi gözüküyor.

Toplamda 2 bin 200 dolar(5 bin Bitcoin) tutarında bir meblağa satışa çıkarılan Linkedin hesaplarının SHA1 algoritması yardımıyla çalındığı ifade ediliyor.

SHA1 algoritması kullanılarak bir dizi işlem sonrası ele geçirilen 117 milyon Linkedin hesabı, 72 saat süren bir çalışma ile ele geçirildi ve Deep Web’de satışa sunuldu.

16-05/19/linkedin-hack-1.jpg

Linkedin üzerinde söz konusu saldırıya maruz kalan kullanıcıların birçoğunun Gmail, Hotmail, Yahoo, Mail.ru platformlarını kullandıkları ortaya çıktı.

Daha önce Rus hackerlar tarafından çalınan 272 milyon e-posta hesabınla ilişkili olduğu saptanan olayda, söz konusu e-posta adresleri ile Linkedin’de bulunan kullanıcıların bu olayda da mağdur oldukları Reuters’da ifade edildi.

Kullanıcılar Sorunu Nasıl Çözebilir?

Kullanıcıların sorundan bariz kurtulma gibi bir durumları şu anki durumda mümkün olmasa da, alacakları birtakım önlemler, onları ileriki süreçteki benzer olaylardan koruyabilecek.

Farklı site/sosyal medya sitelerine, farklı e-posta adresleri, kullanıcı adları ve şifreler ile giriş yapmak kullanıcılar adına en büyük güvence olacaktır.

Alınabilecek diğer bir önlem ise şifre konusunda olacaktır. Farklı ve kişi ile doğrudan bağıntısı olmayan şifreler(doğum tarihi, evlilik yıl dönümü vb.) kullanıcı adına daha güvenlikli bir koruma sağlayacaktır.

16-05/19/linkedin-unvanlari-940x470.jpg

Saldırı Linkedin İçin İlk Değil

117 milyon kullanıcı hesabının çalınmasına ve satılmasına yönelik gerçekleşen saldırı Linkedin için ilk değil.

2012 yılında 6 milyon Linkedin kullanıcısının hesabı çalınmış; dönem kullanıcı sayısına bakıldığında yüzde 90 oranına varan kullanıcı mağduriyete uğramıştı.

:: 117 milyon Linkedin hesabına yönelik olarak gerçekleşen saldırı hakkında ne düşünüyorsunuz?