Qualcomm iki yüksek seviye çipsetle dönüş yapıyor ve Snapdragon 830 modelinde de iki farklı seçenek bulunacak. Bugün duyurulan ve farklı ürün numaralarıyla üretilecek olan yeni Snapdragon çipsetleri arasında performans farkları yer alacak.
Daha önce de benzer Snapdragon stratejisi yaşandı
Hatırlarsanız 2014 yılında Qualcomm, Snapdragon 808 ve 810 modellerini duyurmuştu. Aynı stratejiye dönmeye karar veren firma, yeni 10 nm çipsetlerinde de bunu uygulayacak. Her ne kadar iki çipset arasındaki kesin farklılıkları ve son isimleri henüz bilmiyor olsak da, iki farklı çip olacağından eminiz.
Her ne kadar Snapdragon 820‘de de iki sürüm olsa da, bu yüksek sesle dile getirilmemişti. Xiaomi de giriş seviyesi Xiaomi Mi5 akıllı telefonunu ‘lite’ olarak tabir edebileceğimiz bir Snapdragon 820’le satışa sunmuştu.
Aslında her iki Snapdragon 820 de aynı isme sahipti fakat işlemci saat hızları arasında kayda değer bir fark vardı. Yine de Xiaomi Mi5 dışında Snapdragon 820’nin lite sürümünü kullanan başka bir üretici bilinmiyor.
Snapdragon 820 kesinlike başarılı bir üründü ve 150’nin üzerinde cihazda kullanıldı. Ardından çekirdek hızları artırıldı ve Snapdragon 821 geldi. Bu model de ASUS ZenFone 3 Deluxe, Xiaomi Mi 5s, Xiaomi Mi 5s Plus, LeEco Le Pro 3 gibi önemli telefonlarda yer alırken, son olarak Google Pixel ve Google Pixel XL‘de de Snapdragon 821 yer alacağı açıklandı.
Snapdragon 830 ise söylentilere göre sekiz tane Kryo 200 çekirdeğine, Adreno 540 GPU’ya, LPDDR4X bellek desteğine ve mobil endüstrinin gigabit seviyesinde hız sunan ilk LTE modemi Snapdragon X16‘ya sahip. Snapdragon X16, LTE Cat 16 ve LTE Cat 13 teknolojilerini destekliyor.
Şimdilik Snapdragon 830 zaten oldukça güçlü bir çipset olarak göze çarpsa da, önümüzdeki aylarda, hatta 2017 yılının üçüncü çeyreğinde daha hızlı bir sürümünün gelmesini bekliyoruz. Muhtemelen bu geliştirilmiş Snapdragon 830 modeli de 2017‘nin sonunda çıkacak olan akıllı telefonlarda kullanılacaktır.
:: Yeni Snapdragon 830 hakkında ne düşünüyorsunuz?
800 801 de yaptıklarının aynısı hep zaten
S810'dan sonra performanstan çok enerji tüketimi konusuna çalışmaları gerekiyordu. S810 performans açısında zaten bir telefon için yeterlidir.
810'un Allah belasını versin
Abi bir telefonda bir ozellik cikiyo, yeni modelde o ozellik olmuyo. Sonra cikan modelde daha yeni ozellik cikiyo sonra birsonraki modelde o ozellik yok. Nebicim kapitalist duzen ya. Biz nezaman parasini hakeden bir ürün alabilcez? Pile zaten söz bulamiyorum. 2017 ye geldik nerdeyse ve hala 3 bin küsürlü pillerle telefonlar cikiyo ve 1 gün bile gitmiyo. Okadar oyun cikiyo, madem pili dayanmiyosa ben o oyunu niye kurup oynayayimki? Rezalet baska söze gerek yok.
HTC one m9 kullanıyorum telefon sadece ısınıyor uğraşınca gerisi mükemmel
S810 tek başına bir evin ısınma ihtiyacını karşılayacak bir islemciydi
geeellll vatandaş nükleer başlıklı bunlaaarr gelll…
810 da asırı ısınmadan dolayı batarya tuketımı fazlaydı 820 de 4 cekirdege döduler ve işi bira kurtardılar eğer 830 da da 8 çekirdeğe geçerlerse aşırı batarya tüketimi tekrar ortaya çıkacak 4 çekirdekle dewam edilmeli
snapdragon 820 nin hızı yeterli seviyede.
antutudan 100.000 puan alan işlemci hızlıdır.
%90 kullanıcıları memnun eder. %10 luk kesim zaten uçuktur. onlara ne çekirdek dayanır ne de başka şey. amaçları tırıvırıdır.
apple, samsung bu yarıştan hep galip çıkar. paraları götürür.
snapdragon da apple da eşit seviyede işlemciler üretiyorlar. emin olun anlaşmalı bu hız artışları.
isteseler antutu gibi testlerde 300.000 seviyesini rahat görürler.
fakat bu seviyeyi görmemiz için 3 yıl beklememiz gerekecek. o zamana kadar milyonlarda telefon daha satılacak.
paranızı boşa harcamayın. zamanınızı da.
bu telefon illeti insanları konuşturduğu kadar gençlerin sosyalleşmesinin de önüne geçiyor. salaklaştırıyor. tehlikenin farkında mısınız?
810 ile millete kazık attı 820 ile topladı yine 830 ile patlamasın yine enerji tüketiminde ısnmasında belli olmaz ne yapacakları
Sd iyi işler çıkarsa da telefonlar uygulamaların geliştiği kadar zamana ayak uyduramiyor ve zamanla yavaslayip takilmalara sebep oluyor bunda telefon üreticilerinin güncelleme vermemesinde büyük pay var çoğu insan bu yüzden iphone tercih ediyor iphone telefonlar yillar öncesinin teknolojisi olsa da uygulama calistirmada hala başarılı oluyor sanirsam bu yüzden hala iphone 5s alışveriş sitelerinde en çok satılan ürünlerden biri olurken s5 g3 z2 z3 gibi telefonlar nerdeyse hiç ismi geçmiyor
Snapdragon 810 önceleri ısınıyordu fakat güncellemeler ile şu an gayet sorunsuz çalıştırıyor telefonu. Okuduğum kadarıyla 820 de de aşırı ısınmadan kaynaklı şikayetler var. Zamanla o da çözülür. 830 dan beklettim çok yüksek. 830 çıkana kadar da 810 lu bir telefonla yola devam. Bence mümkünse üreticiler Snapdragon dışında işlemci kullanmasın. Rekabet iyidir ama benim gibi root rom a meraklı iseniz snapdragon geliştirici yelpazesi çok daha geniş.
Bu kadar donanım suan icin asırı gereksiz 2012de cıkmıs s3le bile magazadaki en agır oyun olan gta sa rahat bir sekilde calısıyorken bir tele bu kadar para vermek saçma
offff zaten bu ülkede vergiler kol gibi..birde bu 830 la o akıllı telefonları 6-7 binle kakalarlar bize!!!!
s3 ? mario bile kasıyor
3600 tl ver marıo candy crus oynqmqk ıcın fazla degılmı??? 1000 tl al bır konsol oynq al laptop 3600-4000 arası canavar gıbı ne gerek var valıxcıdıden 1000 tlye gelıyor turkıyede elektronık alınmazzz