HP, Mayıs 2009’da ProLiant DL360 ve DL380 G6 sunucularıyla, Energy Star yeterliliği taşıyan ürünler pazarlayan ilk üretici oldu. Az enerji tüketimiyle Energy Star etiketi taşımaya hak kazanan Proliant G6 sunucuları, HP’nin, çevre dostu düşük maliyetli ürünler sunmak için harcadığı çabayı gözler önüne seriyor (Avatar’ın Arkasındaki Bilgisayar Gücü).
HP müşterileri, ProLiant platformu ile sanallaştırmadan faydalanarak, sunuculara ayırdıkları bütçede en yüksek yatırım getirisini elde ediyor. HP, pazara esnek ve ihtiyaca göre ölçeklenebilir sunucular sağlamaya devam ediyor ve bu sayede, müşterilerin iş kesintisine uğramadan bakımı yapılabilen güvenilir ürünler aradığı günümüzde, sanallaştırma sistemiyle özelleştirilebilen seçenekler sağlıyor.
HP 20. yılında işlemciler, network sistemleri ve depolama sistemlerinin bir arada kullanıldığı Birleşik Altyapı eğilimi ile ön plana çıkıyor.
Esneklik ihtiyacı dikkate alındığında, Web 2.0 ve ofis dışı kaynak kullanımına dayanan bulut bilişim teknolojileri de pazarda ağırlığını ortaya koymaya başlıyor. Donanım ve platformların ihtiyaca göre kullanıldığı bu “çıplak” veri merkezi yaklaşımında ProLiant SL ürün grubu ankastre sistemlerin rafta işgal ettiği yeri yüzde 28 azaltarak enerji tüketiminde ekonomik bir alternatif sunuyor.
Ankastre sistemler ayrı birer bilgisayar kasası yerine kızaklı raf donanımları olarak geliştirildiği için sunucularda yer tasarrufu sağlamak mümkün oluyor (HP’den Çevreci Bilgisayarlar).
HP’nin ProLiant serisinde sunduğu ve özellikle donanıma takılan algılayıcılar ile sunucuların sıcaklığı anında tespit edilerek soğutma sistemleriyle fanlar gerektiği kadar çalıştırılıyor.
Buna HP Insight Control ile donanımın güç tüketiminin doğrudan ihtiyaca göre belirlenmesi eklendiğinde son derece düşük maliyetli sistemler ortaya çıkıyor. Güç tüketimi ve soğutmanın senkronize edildiği bu çözümlerde donanım performansı kullanılan enerjiye oranla üç kata kadar artırılabiliyor.