Mobil teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, artık neredeyse cep telefonu barındırmayan hane kalmadı diyebiliriz. Kullanıma sunulmasına 3 aydan az bir süre kalan 3G destekli modellerden, profesyonel fotoğraf makinesi kalitesinde çekim yapan kameralara sahip telefonlara kadar üst seviye mobil ürünler, hem dükkân vitrinlerini hem de birçok kesimden kullanıcının cebini süslüyor. “Artık cep telefonu almayan kalmamıştır herhalde” denen noktada ise telefon satıcılarının imdadına GSM operatörleri yetişti.
Bu haber hoşunuza gidebilir
Birbirinden uygun kampanyalarla kullanıcıları kendi saflarına çekmek için mücadele
eden GSM operatörleri, isteyerek veya istemeyerek, biri ceketini iç cebinde, diğeri pantolonunun arka cebinde olmak üzere iki ve hatta daha fazla cep telefonu kullanan bir kitlenin oluşmasını sağladılar.
{pagebreak::İhtiyaca Uygun Seçim Yapın}
Düşük seviyedeki ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bir telefon arıyorsanız veya var olan telefonunuzdan memnun olmanıza karşın, masraf yapmadan ikinci hattınızı kullanmak için bir model arıyorsanız, 200 TL altı fiyat yelpazesinde bu amaca hizmet edebilecek oldukça kaliteli ürünler mevcut.
Telefon sizin için olmazsa olmaz ise rehberimiz size fazla şey ifade etmeyebilir
Elbette yeni bir mobil cihaz almak için tek neden bu değil. Mevcut telefonunuzun bozulması, pilinin -içerdiği onlarca uygulama nedeniyle- çok çabuk bitmesi, hatta çocuğunuza karne hediyesi almak gibi birçok tutarlı sebebiniz olabilir. Ancak her ne olursa olsun, yeni bir mobil telefon almaya karar verdiğinizde, ilk olarak yapmanız gereken ihtiyaçlarınızı belirlemek.
{pagebreak::Telefondan Ne Beklenir?}
Bir mobil telefondan neler bekliyorsunuz? Örneğin, fazladan yüzlerce lira verdiğiniz kamerasını gerçekten kullanacak mısınız? Yoksa bir hafta tüm akrabalarınızın resmini çekip sonra tozlanmaya mı terk edeceksiniz? 3G yakın geleceğe yönelik bir yatırım olabilir, peki kaçımız otobüste, metroda, yanınızdaki kişi elinizdeki gazetenin ilanlarını bile okuyabiliyorken, evdeki eş-dostla görüntülü konuşma yapacak cesarete sahip(!) İçini MP3 ile doldurmak üzere ekstradan 1GB hafıza kartı aldınız, bu sefer de gün aşırı şarj etme derdi başınıza bela oldu.
İhtiyaçlarınızı belirleyin ve doğru yatırım yapın
Kısacası, bir cep telefonundan beklentilerinizi iyice belirlemeniz ve her açıdan düşünmeniz gerekiyor. 700-800 TL fiyatlarındaki bir modeli almak yerine, aynı paraya kaliteli bir MP3 çalar, giriş seviyesi bir fotoğraf makinesi ve ekonomik bir cep telefonunu birlikte alabilirsiniz. Üstelik işler ters gitse ve herhangi biri bozulsa bile, onu tamir ettirene kadar diğer ikisinden mahrum kalmamış olursunuz. Şimdi, piyasada bulunan 200 TL altındaki cep telefonlarına göz atalım.
{pagebreak::Nokia 1203}
Nokia 1203
Nokia’nın giriş seviye cep telefonu modeli olan 1203, görüntü olarak önceki modellerden Nokia 1110’u andırıyor. Sade bir tasarıma sahip olan cihazın menüsüne alışmak, bildik Nokia modellerinden sonra biraz zaman alsa da, aslında gayet kullanışlı bir menü dizilimine ve kısayollara sahip.
Gayet kullanışlı bir menü dizilimine ve kısayollara sahip
Pil ömrü kitapçıkta maksimum 624 saat bekleme ve 8 saat konuşma süresi yazsa da, normal bir kullanım şekliyle 2 hafta kadar şarja ihtiyaç duymuyor. Yani pil ömrü olarak fazlasıyla yeterli.
Beyaz aydınlatmalı monokrom ekranı, cihaza şık bir hava verirken, el feneri, alarm, hesap makinesi gibi fonksiyonların her zaman emrinizde olmasını sağlıyor. monofonik melodilerin yanı sıra, MP3 zil seslerine de sahip olsa tadından yenmeyecek bir telefon olabilirdi.
Boyutlar: 105.3 x 45 x 13.1 mm
Ağırlık: 78 gram
Fiyatı: 64 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Motorola F3}
Motorola F3
3GSM Dünya Kongresi’nde En İyi Ultra Ucuz Telefon ödülüne layık görülen Motorola Motofone F3, ilk olarak ilginç ve şık tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Siyah gövdenin üzerinde bulunan metalik navigasyon tuşu, F3’e uygun fiyatından bağımsız bir saygınlık kazandırıyor. Elektronik mürekkep teknolojisine sahip olan ekranı, hesap makinesine benzer bir mantıkta görüntü veriyor ve bu sayede çok daha az enerji tüketiyor. Bu da Motorola F3’ün pil ömrünün uzamasına yardımcı oluyor.
F3, cep telefonu özellikli hesap makinesi hissi veriyor
Ancak belirtmekte fayda var ki, sürekli mesajlaşan veya telefon kullanımında hıza önem veren biriyseniz, tek satır ekranı ve numara yazarken, kişi ararken sadece ilk 6 karakterin görüntülenmesi hızınızı epey kesecek. Ayrıca hafıza konusunda SIM kartın verdiği kapasiteyle yetinmek zorundasınız, çünkü Motorola F3, fazladan telefon rehberi hafızası sunmuyor.
Boyutlar: 114 x 47 x 9 mm
Ağırlık: 70 gram
Fiyatı: 59 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Samsung C260}
Samsung C260
Testimizin tek istiridye kapaklı modeli Samsung C260, zarif tasarımıyla dikkat çekici bir sadeliğe sahip. 64.000 renkli CSTN tipi ekranı, 1,52 inç genişliğiyle özellikle mesaj yazmayı sevenlere büyük kolaylık sunuyor. En önemli artılarından biri de WAP 1.2 ve GPRS desteklemesi olan cihaz, sıkı bir mobil internet kullanıcısı iseniz Java desteğinin de eklenmesiyle büyük ağabeylerinin işini görecek kadar iyi.
Kapaklı ve maliyeti düşük bir telefon arıyorsanız C620 alternatiflerinden birisi
0,6 MB dahili hafızası bulunan Samsung C260’ın ayrıca her biri dört farklı numara kaydı yapabilen 500 telefon kişisi kapasitesi var. Ürünün pil ömrü, sınıfının standardına yakın. Tuş kilidi kullanmayı sevmeyen kullanıcıların tuşlara kazara basmalarını istiridye kapak sayesinde engellemesi ve GPRS desteklemesi, C260 için iki tercih sebebi olarak sıralanabilir.
Boyutlar: 88,1 x 45,6 x 19,8 mm
Ağırlık: 74 gram
Fiyatı: 89 YTL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Nokia 7070 Prism}
Nokia 7070 Prism
FM radyo, renkli kapaklar, GPRS erişimi, MMS ve Java desteği… Bir cep telefonundan beklediğiniz tüm temel özellikler, Nokia 7070’de mevcut. Siyah renge sahip kasasıyla prizma efektini başarıyla yansıtan cihaz, kendine göre hoş bir görüntüye sahip. MP3 zil sesi çalabilen cihazın, 64K renkli ekranı, hayat dolu tasarımını tamamlıyor.
Giriş sınıfı mobil telefonlar arasındaki en iyi seçeneklerden biri
11 MB dahili hafızaya sahip Nokia 7070, telefon defterine de SIM hafızası dışında 1000 isim kaydedebiliyor. Ayrıca takvim uygulamasında aylık ve haftalık görünüm sunarak daha verimli kullanım sağlıyor. 416 saat pil ömrü ve 5 saat konuşma süresi sunan cihaz kapaklı telefon severler için ideal seçeneklerden birisi.
Boyutlar: 87.5 x 44 x 15.8 mm
Ağırlık: 78 gram
Fiyatı: 157 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Motorola W218}
Motorola W218
Motorola’nın diğer modeli W218, Motofone F3’ün aksine tasarımdan kısıp özelliklere yüklenmiş gibi görünüyor. 64 bin renkli, 96 x 64 TFT ekrana sahip olan W218, 500 KB dahili hafızası ve 500 kişilik telefon rehberi ile de kendi markasındaki rakibinin bir adım önüne geçiyor. Cihaz, zil sesi olarak standart polifonik melodileri içeriyor.
Ekonomik telefon furyasının öncülerinden Motorola’nın F3’ten sevimli modeli
Rahat menüsü ve telefon numarası girerken ekranı yakınlaştırma özelliği ile alışılması kolay bir cep telefonu olan Motorola W218, tek renk seçeneğiyle F3 kadar olmasa da küçük ve sevimli bir telefon izlenimi uyandırıyor. Cihazın üretici tarafından belirtilen bekleme süresi 300 saat, konuşma süresi ise 450 dakika olarak belirtilmiş.
Boyutları: 109 x 45 x 15 mm
Ağırlık: 78 gram
Fiyatı: 89 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Philips S220}
Philips S220
Uzun bir pil ömrüne, hoş bir tasarıma ve genel olarak zengin özelliklere sahip olan Philips S220’nin şampiyonluğunun önündeki belki de en büyük engel, GPRS veya WAP desteğinin olmaması. Fazladan hafıza sunmaması da diğer bir eksi olarak görülebilir. Ancak 65K renkli ekranı, cıvıl cıvıl arka plan ve ekran koruyucuları, kaliteli FM radyosu ve şık görüntüsüyle Philips S220, giriş seviye cep telefonları arasında kendine hatırı sayılır bir yer edinmeyi de başarıyor.
Pil ömründe sınırları zorlayan Philips, S220 modeliyle yine pil süresine yüklenmiş
16 sesli standart polifonik zil seslerini çalan cihazın 1000 mAh gücünde dayanıklı bir pili var. Takvim, hesap makinesi gibi temel cep telefonu özelliklerini de bünyesinde barındıran S220, hem uzun seyahatlerde şarj cihazı taşımak istemeyip hem de şık bir telefon arayanlar için ideal.
Boyutları: 101 x 43,5 x 18,5 mm
Ağırlığı: 80 gram
Fiyatı: 70 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::LG KG290}
LG KG290
Orta seviye bir cep telefonunun çoğu özelliğini bünyesinde barındıran LG KG 290, FM radyoya sahip, hatta radyoyu hoparlörden de dinlemek mümkün. Ayrıca 256K renkli, 128 x 160 piksel ekranı da, oturaklı bir telefon havasına sahip tasarımını tamamlayıcı nitelikte. Rahat kullanımlı menüsü, bulunduğu sınıf için normal olan pil ömrü ve 99 gram ağırlığıyla LG’nin bu modeli, sınıf arkadaşlarının arasında fark edilmeyi başarıyor.
LG KG290 ile radyoyu hoparlörden dinlemek mümkün
SIM hafızasının yanı sıra 1000 telefon defteri hafızası ve 5 MB dahili hafızaya sahip olan cihazın güçlü ses çıkışı da, alarmını daha verimli kullanmayı sağlıyor. Java desteği ve HandsFree özelliği de bulunan LG KG290, sürgülü kapak tasarımı ile giriş seviye telefonlar arasında göze çarpan bir cihaz.
Boyutlar: 92 x 46 x 17.7 mm
Ağırlık: 99 gram
Fiyatı: 135 YTL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Philips Xenium 9@9k}
Philips Xenium 9@9k
Uzun pil ömründe akla ilk gelen cep telefonu markası haline gelen Philips’in 9@9k modeli ile şikayetiniz daha çok şarj etmeyi unutmanız olacaktır. Uzun periyotlarla şarj gerektiren cihaz 2 aya kadar bekleme süresiyle kullanıcısını rakip telefonlara göre şarj alışkanlığından uzaklaştırarak kötü alıştırıyor (!) Sınıfına göre en-boy oranı benzer ancak kalınlığı pek benzer değil.
Philips Xenium 9@9k sınırsız konuşanlar için ideal bir seçim
2 aya kadar bekleme süresi, 17 saate kadar konuşma süresi ve 35 saate kadar müzik dinleme fırsatı sunan telefonun dahili radyosu da sıkıldığınızda daima yanınızda. MP3 çalabilen ve bunları zil sesi olarak da kullanabilen telefon MicroSD bellek kartı yuvası ile daha fazla veri saklayabiliyor. 1000 rehber girişi, 300 SMS mesaj saklama kapasitesi ve Bluetooth özellikleri de cabası.
Boyutlar: 104.3 x 42 x 18.7 mm
Ağırlık: 108 g
Fiyat: 169 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::General Mobile DST12 Techno}
General Mobile DST12 Techno
Merkezi Amerika Brooklyn’de bulunan General Mobile, ülkemizde çift hatlı telefon bilinirliğini ürünleriyle artıran öncü markalardan birisi. Gençcell’in getirdiği ürünlerden fiyatıyla dikkat çekeni ise GM DST12 Techno. Adından anlaşıldığı kadarıyla daha teknik bir yöntem kullanan GM, cihazın diğer çift hatlı telefonlar gibi büyük ve hantal yapıda olmasını engellemiş.
Küçük ama çift hatlı telefon arıyorsanız, bu seçeneğe göz atın
Cihazın tek işlemcisi olması nedeniyle, bir hat üzerinden konuşma yaparken diğer hattın kapalı sinyali vermesi sizin için problem değilse, küçük ve çift hattın keyfini DST12 ile çıkarabilirsiniz. DST12 MP3 çalabiliyor, FM radyo desteğinin yanı sıra radyo üzerinden kayıt da yapabiliyor. Bluetooth, WAP, GPRS, 1GB hafıza kartı ve daha birçok özelliğe sahip olan ve çift hat sunan DST12 119 TL’ye en iyi alışveriş seçeneklerinden birisini ihtiva ediyor.
Boyutlar: 103 x 45 x 13.2 mm
Ağırlık: 70 gr
Fiyat: 119 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
{pagebreak::Pantech PG1400}
Pantech PG1400
Maliyeti düşük ve tipi düzgün telefonlar arasında gösterilebilecek olan Pantech’in PG1400 modeli 99 TL fiyatının yanı sıra bazı özellikleriyle de dikkat çekiyor. 75 gram ağırlığı ile sınıfının en hafif modellerinden olan Pantech PG1400, CSTN tipi 128 x 128 piksel 64K renkli ekrana sahip. 3 MB dahili hafızası bulunan ve 300 kişiye kadar SIM harici kişi kaydedebilen cihazın VGA kalitesinde çeken kamerası ve FM radyosu bulunuyor.
Pantech markasın giriş seviyesi 99 TL’lik modeli
Maksimum 200 saat pil süresi sunan cihazın bekleme süresi ise 3 saat. Eğer pil süresine takılmazsanız Pantech değerlendirmeye alınabilecek telefonlardan. Polifonik ve MP3 zil seslerini destekleyen cihazın FM radyo kulaklığı da paket içeriğinde yer alıyor.
Boyutlar: 103 x 42.5 x 12.8 mm
Ağırlık: 75 gr
Fiyat: 99 TL
Satın almak ve güncel fiyat bilgisini öğrenmek için burayı tıklayın.
:: Ürünlerle ilgili görüşlerinizi paylaşmak için buraya tıklayın.
Motorola’nın diğer modeli W218, Motofone F3’ün aksine tasarımdan kısıp özelliklere yüklenmiş gibi görünüyor.
Motofone Mu? Motorala Mı? Vodafone Mu ? 😀
Motorola F3 ben mevcut çok kullanışlı bir telefon 🙂
hepsibura dada şu anda 199 tl dolaylarında gerçekten fiyat/performans ürünü telefonlar var hatta 3.2 mp kameralı olan sagem bile var bence 100 tl altı olmalıymış başlık
anlamadım
Çok Merak Ediyorum Bu Telefonu Ve Almayı Düşünüyorum Açıkçası Kaybedilecek Fazla Birşey Yok…
bu telefonun engelleme bolumu varmı arayanın