Siber dolandırıcılar, zararlı uygulamaları yüklemenizi sağlayan pek çok yöntem kullanmakta. Bu yöntemler sayesinde haberiniz dahi olmadan, cihazınızın önemli dosyalarına ve içeriklerine sızmayı başarabiliyorlar. Üstelik bu yöntemler yalnızca kullanıcıları kandırmakla kalmıyor, bazı geliştiriciler de bu yöntemlere kurban gidebiliyor. Play Store’da 200’den fazla virüslü uygulama tespit edildi.
Android’deki Virüslerden Korunma Yolları
Play Store içinde 200’den fazla virüslü uygulama tespit edildi!
Siber güvenlik şirketi Check Point, geçtiğimiz günlerde yeni çalışmalarına yönelik raporları yayınladı. Söz konusu raporlarda belirtildiğine göre şirket, Play Store’da bulunan 200’den fazla uygulamada virüs tespit etti. Virüs barındırdığı tespit edilen uygulamalardan bazıları, milyonlarca indirilmeye sahip. Bununla birlikte bu uygulamalardan pek çoğu da uzun süredir Play Store’da yayın halinde.
Check Point’te çalışan güvenlik araştırmacıları, yeni bir kötü amaçlı yazılım türü tespit etti. Söz konusu yazılım, uygulama içerisinde saklanıyor ve fark edilmiyor. Bununla birlikte cihazınızı reklam için kullanarak, sizin üzerinizden gelir kazanıyorlar. Bu yazılımı taşıyan uygulama sayısı yaklaşık 200 adet, bu uygulamaların toplam indirilme sayısı ise 150 milyonun üzerinde.
SimBad olarak adlandırılan kötü amaçlı yazılım, kendisini meşru bir reklam sunma platformu olarak tanıtıyor. Geliştiricilerin fark etmediği bu yazılım, bu sayede Play Store’a da sorunsuz bir şekilde giriş yapabiliyor. Bu yazılıma sahip uygulama cihaza yüklendikten sonra, kullanıcıya fark ettirmeden kötü amaçlı yazılımlar da gizlice indiriliyor.
Bu süreçten sonra arka plan üzerinde sürekli çalışmaya başlayan yazılım, cihazı yeniden başlattığınızda da otomatik olarak aktif hale geliyor. Bununla birlikte yazılımın komut aldığı merkez sistem üzerine eklenen linkler de, kullanıcı tarafından fark bile edilmeden ziyaret ediliyor.
Korunmak için ne yapmalı?
Google Play Store üzerinde virüslü uygulama problemi, oldukça sık bir şekilde yaşanıyor. Bu konuda yapabileceğiniz en önemli şeyler, bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirmemek ve tanınmayan yapımcıların uygulamalarına dikkatli yaklaşmak olacaktır. Ayrıca virüslere karşı bir antivirüs uygulaması da yüklerseniz, ek destek sağlamış olursunuz.
Apple zararlı yazılım takımı iş başında… Apple sadece zarar vermede iyidir…
Okuma özürlü olduğun belli
google play’den bahsediliyor sivri zeka:))
kıt sheeple virüsün kaynağı apple…
Apple düşmanlığı gözleri kör etmiş gerçekten de… 😀
Appstore mükemmel iphone işi biliyor
Korunmak için o uygulamaları mağazadan hemen silmeleri lazım.
Korunmak için google play store kaldırmaları lazım
Bu haber sayesinde ne kadar yazılımcı varsa artık daha dikkatli olacaktır önceden fark edemiyorsa bile.
Umarin okumussunuzdur cunku android acik sistemli yani tespitlemeler icin cok ugrasmayip virus taramasindan geciriyolar ve bazi uygulamalar bu radarin altindan geciyor. Appstore a bi uygulama atmak icin 10larca kisinin bakmasi, goz grecirmesi ve senden para almasi gerekir. Bunun icin cogu appstore uygulamalari parali. Ayrica appstore satilan urunlerden biraz biraz para cekiyor
Çözüm basit. Telefona gereksiz şeyler yükleme olsun bitsin. Kullandığın banka ve operatör uygulamandan başkası ne işine yararki insanların.
200 virüslü uygulama tesbit edilmiş..bu 200 uygulamayı yazsanızda hiç olmasa sizi takib edenler uyarılmış olsa gerçekten çok faydalı olursunuz bunu bekliyorum
Bu uygulamaları yazın daha iyi olur . ☺☺
Arkadaşlar bütün bu virüsler olsun Google uygulamaları olsun hepsi amerikan F B I ayın ajanları tarafından yönetilmektedir.
Edilmesine çok memnun oldum ama isimlerini soyleseydiniz daha iyi olurdu bizde tedbir alırdık . 😏
Viruslu uygulamalarin afini yazsaydiniz ki bizde tedbir alsaydik. Daha iyi olabilirdi .
Hangi virüs programı kullanılmalı acaba?
Anladım da iki örnek var