Geçtiğimiz yıl, zararlı yazılımların ve siber saldırıların tavan yaptığı bir yıldı. Daha da kötüsü güvenlik uzmanlarının beklentisine göre bu yıl saldırılar daha da artacak.

Gelişen dünya ile beraber yöntemlerini değiştiren hacker’lar, gerek kullanıcıların bilgilerini gerekse direkt olarak cüzdanlarını hedef alıyor. Peki, 2016’da hangi güvenlik tehditleriyle karşı karşıyayız ve bu tehditlerden kendimizi nasıl koruruz?

360 milyon dolar kayıp!

Kullanıcıların son dönemde en sık karşılaştığı zararlı yazılımların başında CryptoLocker veya Ransomware adıyla bilinen fidye yazılımları geliyor. Genellikle mail üzerinden kullanıcıların bilgisayarına bulaşan bu zararlı yazılım, güvenilir gibi görünen e-mail eklerinin içerisinde yer alıyor.

Anti-virüs için para ödemeyin!

Dosyayı güvenli zannederek açan kişinin bilgisayarındaki tüm bilgiler o an kitleniyor. Bilgileriniz silinmemesi ve verilerinize tekrar erişebilmek için ise tek yapabileceğiniz zararlı yazılımın size söylediği banka hesabına belli bir miktar para göndermek.

Son derece başarılı bir zararlı yazılım olan CryptoLocker, bu yolla geçtiğimiz yıl hackerlara yaklaşık 320 milyon dolar para kazandırdı.

16-05/30/rans.jpg

Ransomware’den korunmak için dikkatli olmanın yanı sıra iyi bir anti-virüs kullanıyor olmanız gerekli. Bu konuda hem ücretsiz yapısı hem de Sandbox gibi hizmetleriyle 360 Total Security, ShiftDelete.Net olarak tavsiye ettiğimiz bir anti-virüs yazılımı.

Programın Sandbox özelliği sayesinde riskli olabilecek programların Sandbox’ta çalıştııyor ve böylece olası virüsler veya güvenlik tehditleri kendi sisteminizden uzak tutuluyor.

360 Total Security’nin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz

Fidye yazılımlarına özel koruma

360 Total Security’de fidye yazılımlarından korunmak adına Sandbox harici kullanabileceğiniz bir başka özellik daha var. Direkt olarak dosyalarınızı fidye yazılımları tarafından kitlenmesine karşı koruyan bu özelliğik, uygulamanın ayarlar bölümünde “Aktif koruma” seçeneğinin altında yer alıyor.

16-06/03/360-total.jpg

Bu özelliği aktif ettiğinizde fotoğraf, müzik, döküman ve diğer her türlü dosyanız ransomware gibi dosya kitleyen yazılımlara karşı korunuyor.

Kredi kartı ve diğer şahsi bilgi hırsızlığı

Kişisel verilerin çok değerli olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Hacker’lar da odağını birçok farklı yöntem ile kullanıcıların bilgilerini çalmaya yöneltmiş durumda.

Bugün baktığımız zaman banka işlemlerimizi, alışverişlerimizi ve diğer pek çok işimizi PC üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu da, korunmadığımız durumlarda bizi hackler’lara karşı açık hedef hâline getiriyor.

16-05/30/2-1464636136.jpg

2015 verilerine göre hacker’lar veri hırsızlığı ile 16 milyar dolar elde etti. Sadece ABD’de yaşayan kullanıcılardan 12.7 milyon dolar çalındı.

Böyle bir kimlik hırsızlığı ile karşı karşıya kalma riskini en aza indirmek için mutlaka güncel ve etkili olduğundan emin olduğunuz bir anti-virüs yazılımı kullanmalısınız. Bu noktada 360 Bulut Motoru, 360 QVMII, Avira ve BitDeffender motorlarını bir arada kullanan 360 Total Security, en güncel güvenlik tehditlerine dâhi karşı koyan yapısı ile öne çıkıyor.

16-05/30/virus-scantr-ac73658c.png

Ayrıca bilgisayarımız ile bağlandığımız Wi-Fi ağlarına da çok özen göstermemiz gerekiyor. Bu noktada yine 360 Total Security yazılımında bulunan WiFi Güvenlik Kontrolü özelliği, güvenli bir internet bağlantısı gerçekleştirmek için fazlasıyla önemli.

360 Total Security Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz

Sizce bu yıl hangi zararlı yazılımlar öne çıkacak?