Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2020’de SDN’de en çok okunan haberler

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

2020 hem dünya hem de ülkemiz için zor bir yıl oldu. Savaşlar, depremler, felaketler peş peşe geldi. Covid-19 salgını ise bu zor yıla damga vurdu. SDN ekibi bu kaotik yılda en yeni ve güncel teknoloji haberleriyle gündemi takip etmenizi sağladı. Peki, 2020’de SDN’de en çok okunan haberler hangileri oldu dersiniz? Gelin hazırladığımız listede bu yıl SDN okurlarının ilgisini hangi konu başlıklarının çektiğine birlikte bakalım…

Wikipedia’da 2020 yılında en çok neler okundu?

Wikipedia'da 2020 yılında en çok okunun başlıklar arasında şaşırtmayacak şekilde koronavirüs yerini alıyor ancak şaşırtıcı bazı isimler de var. İşte Wikipedia'da dünyanın en çok okuduğu başlıklar:

2020’de SDN’de en çok okunan haberler

Koronavirüs sebebiyle yılın başından beri eve kapanan milyonlarca insan, yeni hobiler edindi, yeni diller öğrendi veya uzun zamandır okumayı ertelediği kitapları okumaya karar verdi. Bir yandan da dizi ve film izleme rekoru kırdı. İnsanların alışkanlıklarını değiştiren bu süreçte, mobil kullanımlarda da önemli bir artış yaşandı.

Mobil oyunlar ve uygulamalar talep rekoru kırdı. Zoom gibi pek bilinmeyen uygulamalar kullanıcı patlaması yaşarken, mobil oyun harcamaları ilk kez mobil uygulama harcamalarını geçti. Bu değişim teknoloji haberlerine de yansıdı. Video konferans uygulamaları, oyunlar ve uygulamalarla ilgili haberler ilgi odağı oldu.

En çok okunan haberler arasında rehber niteliği taşıyanlar da vardı. Kullanıcılar en çok ‘Instagram nasıl kapatılır? Instagram hesabı silme, Facebook hesabı silme, en iyi Torrent siteleri’ ve benzeri, pek çok soruna çözümü SDN’deki içeriklerde buldu.

İkinci el otomobil haberlerine ilgi arttı

ShiftDelete.Net üzerinde en çok okunanlar arasında bu yıl skandallar ile daha çok adını duyduğumuz ‘ikinci el otomobil piyasası’ yerini aldı. Biz de sizlere Türkiye’deki otomobil fiyatlarını, güncel vergileri ve ikinci el piyasası gibi haberleri aktif bir şekilde aktarmaya çalıştık. Bu noktada ‘İkinci el otomobil fiyatları için bakanlık devreye girdi!’, başlıklı haberimiz kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı. İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan ani yükseliş ve dengesiz fiyatlar vatandaşların konu hakkında yazılan haberleri takip etmesine neden oldu.

İkinci el otomobil fiyatları için bakanlık devreye girdi!

İkinci el otomobil alım satımı için bakanlık devreye giriyor. Yeni düzenleme ile herkes aracını satamayacak ve fiyatları yükseltemeyecek.

Akıllı telefonlar listede

Bu yıl akıllı telefon piyasası koronavirüs salgını olmasına rağmen oldukça hareketli geçti. Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi ve diğer pek çok akıllı telefon üreticisi yeni cihazlarını piyasa sürdü. Bazıları çok sevildi, bazılarıyla hayal kırıklığı yarattı. Genel anlamda bakıldığında akıllı telefon satışları önemli ölçüde artış gösterdi.

Bu noktada mart ayında yayımladığımız ‘En iyi kameraya sahip telefon unvanı el değiştirdi!‘ haberi en çok okunan ve dikkat çeken haberler arasında yer aldı. Akıllı telefon piyasasının bu kadar dikkat çektiği 2020 yılında en iyi performansı sunan cihazlar da insanlar tarafından fiyatı ne olursa olsun tercih edildi.

En iyi kameraya sahip telefon unvanı el değiştirdi!

En iyi kameraya sahip olan telefon unvanı el değiştiriyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Huawei P40 Pro DxOMark puanı ile en iyi kameraya sahip telefon unvanını devraldı.

SDN’de en çok okunan haberler arasında Epic Games damga vurdu!

Epic Games 20207de verdiği oyunlar ile gündem oldu. GTA 5’i kısa süreliğine ücretsiz veren Epic Games, oyunseverleri o kadar heyecanlandırdı ki, sunucularının çökmesine neden oldu. Bir haftalığına ücretsiz bir şekilde satın alınabilen ve sonsuza kadar oyunseverlerin kütüphanesinde saklayabileceği oyun Mayıs ayının en çok konuşulan konusu haline geldi ve SDN’de de oldukça dikkat çeken ‘GTA 5 ücretsiz oldu: Ücretsiz GTA 5 indir [Epic Games] ‘başlıklı haberimiz, devam eden aylarda da konuşulmaya devam etti.

GTA 5 ücretsiz oldu: Ücretsiz GTA 5 indir [Epic Games]

Epic Games GTA 5 ücretsiz kampanyası ile oyuncuları sevindirdi. İşte tüm detayları ile ücretsiz GTA 5 / bedava GTA 5 rehberi: GTA 5 indir

Epic Games’in 15 gün boyunca ücretsiz oyun vermesi de yılın sonlarına doğru çok okunan haberlerde listeyi değiştirdi.

Epic Games ücretsiz oyun listesi sızdı mı?

Epic Games'in 17 Aralık'ta vereceği ücretsiz oyunlar listesinin sızdırıldığı ileri sürüldü. 15 gün boyunca ücretsiz olacak listede 'kült oyunlar' dikkat çekti.

En çok okunan haberler arasında elbette akıllı telefonlarla ilgili gelişmeler de var. Kullanıcılar artık akıllı telefonlardan en iyi kamera performansını bekliyor. Haliyle akıllı telefon alırken de bu noktaya dikkat ediyorlar. ‘En iyi kameraya sahip telefonlar!‘ başlıklı haberimiz on binlerce kez okundu.

En iyi kameraya sahip telefonlar!

DxOMark'a göre en iyi kameraya sahip telefonlar listesi ile karşınızdayız. İşte kamerası en iyi telefonlar ve bu telefonların özellikleri!

SDN’nin en çok okunan konu başlıklarından biri ise güncellemeler olud. Akıllı telefonlara gelecek yeni güncellemeler milyonlarca kişinin dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor. iOS, Android güncellemelerinin yanında EMUI ve MIUI gibi arayüzlerin hangi telefonlara geleceğini takip eden teknolojiseverler, bu yıl SDN’nin en çok okunan haberlerinin arasında güncellemelerin de yer almasını sağladı. ‘Android 10 güncellemesi alacak telefonlar‘ başlıklı haberimiz ise yine en çok dikkat çeken güncelleme haberlerinden birisi oldu.

Android 10 güncellemesi alacak telefonlar

Eylül ayında yayınlanan Android 10 güncellemesi için kollar sıvandı. Android 10 güncellemesi alacak telefonlar listesi ile karşınızdayız.

Ruhu Çenet’e gözaltı…

Gizemli içerikleriyle tanınan YouTuber Ruhi Çenet’in gözaltına alınması ise oldukça dikkat çekmiş ve internet gündemini bir süre meşgul etmişti. Ruhi Çenet emniyet mensupları tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı ancak kısa sürede gündem olmayı başarmıştı. SDN’nin konuyla ilgili ise haberi çok okunanlar listesine girdi.

Ruhi Çenet, emniyette sorgulandı!

Ruhi Çenet bugün bir gözaltı haberiyle gündemde. YouTube kanalının katıl sekmesinde sunduğu videolardan dolayı Ruhi Çenet gözaltına alında!

İnsanlıktan gizlenen icatlar her zaman ilgi çekmeyi başarıyor. Kablosuz elektrik teknolojisinin, elektrikli otomobilin ve dijital depolama sisteminin varlığını geçmişteki mucitlere borçluyuz. Bazı buluşlar ne yazık ki günümüze ulaşmayı başaramadı. İşlevsellikleri ile kendi döneminin çok ötesinde olan bu buluşlar, günümüzde kullandığımız teknolojiyi bile aşıyor. Zira günümüzdeki teknoloji o buluşların sağladığı işlevselliği elde etmemize yardımcı olamıyor. ‘Kaybolmasaydı hayatınızı değiştirecekti! 6 kayıp icat‘ başlıklı haberimiz yüzbinlerce kişiye ulaşmayı başardı.

Kaybolmasaydı hayatınızı değiştirecekti! 6 kayıp icat

İnsanlıktan gizlenen icatlar, gizemliliğini korumaya devam ediyor. Bu icatlardan bazıları mucidinin hayatını sonlandırdı. Neden ve nasıl?

Akıllı telefon pazarının en hızlı telefonları da teknolojiseverler tarafından merakla takip edildi. Her ay güncellenen bu liste yeni telefonların listeye eklenmesiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. SDN’de de dikkat çeken bir diğer haber de ‘En hızlı Android telefon açıklandı! İşte ilk 10 model’ başlıklı haber olmuştu.

En hızlı Android telefon açıklandı! İşte ilk 10 model

AnTuTu tarafından, her ay olduğu gibi en hızlı Android telefonlar açıklandı. İşte en hızlı Android telefon unvanının sahibi ve diğer modeller!

iOS kullanıcıları ‘iOS için en iyi müzik uygulamaları‘nı en çok okurken, Xiaomi kullanıcıları da ‘MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi telefonlar’ başlıklı haberi en çok okudu.

iOS için en iyi müzik uygulamaları!

App Store’da yer alan en iyi müzik uygulamalarını siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. İşte, iOS için en iyi müzik uygulamaları 2020 listesi...

MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi telefonlar

Xiaomi'nin uzun süredir beklenen yeni kullanıcı arayüzü MIUI 12 tanıtıldı. Bu sayede MIUI 12 güncellemesi alacak telefonlar netlik kazandı.

WhatsApp, Apple…

2 milyar yüklenme ile dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp’ın çalışmayacağı telefonlarla ilgili haber de sıralamadaki yerini aldı. Hem iOS hem de Android telefon kullanıcıları için destek sayfasını güncelleyen WhatsApp, uygulamanın artık çalışmayacağı telefonları ayrı ayrı açıklamak yerine farklı bir yol izledi. 1 Ocak itibarıyla iOS 9 ve üstü sürüme sahip olan kullanıcılar WhatsApp kullanmaya devam edebilecek. Android tarafında ise 4.0.3 sürümünden daha eski versiyonlara sahip telefonlar için maalesef ki artık WhatsApp çalışmayacak.

WhatsApp’ın artık çalışmayacağı telefonlar açıklandı

WhatsApp'ın çalışmayacağı telefonlar belli oldu.  Hem iOS hem de Android telefon kullanıcıları için destek sayfasını güncellenmiş oldu.

Apple’ın iPhone 12’yi tanıttığı lansmanı ve yeni modelle ilgili haberler SDN’nin çok okunanlar listesinde zirveye oturdu. ‘Apple yağmalanan iPhone fabrikası için ceza kesti!’ haberi de okuyuculardan büyük ilgi gördü. İşçilerin ücretlerini alamadığı için isyan ettiği Hindistan’ın Wistron fabrikasında yaşayanları SDN yakından takip etmiş, gelişmeleri okuyucularına rakiplerinden önce duyurmuştu.

Apple yağmalanan iPhone fabrikası için ceza kesti!

iPhone yağmalaması ve protestosu için sonuçlar gelmeye başladı. Milyonlarca dolarlık hasar alan fabrika için Apple cezayı kesti:

Teknoloji alanında Türkiye’nin bir numaralı internet sitesi olan SDN’nin haberleriyle ilgili düşüncelerinizi yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

Yorum Ekleyin