Telefonlarımıza yüklediğimiz uygulamalar artık hayatımızın birer parçası halini aldı. Gerek sosyal medya uygulamaları, gerek dijital servisler ve oyunlar bunlara örnek olabilir. Bir uygulama Android ya da iOS için yayımlandığı zaman milyonlarca kez indirilebiliyor. Zirveyi merak edenler için 2021 yılında en çok yüklenen uygulamalar listesiyle karşınızdayız.
En çok yüklenen uygulamalar
Bu yılın ikinci çeyreğine gelmemizle App Store ve Play Store’daki uygulamalar güçlerini gösterdi. Bu yılın başından beri en çok indirilmiş olan uygulamalar şu şekilde:
10 – MX TakaTak
Ülkemizde pek popüler olmasa da MX TakaTak, dünya genelinde en çok yüklenen uygulamalar arasında. TikTok’un bir alternatifi olarak adını duyuran uygulama özellikle Hindistan’da çok meşhur. Zaten Hindistan gibi kalabalık bir nüfusta popüler olan uygulamalar rahatlıkla dünya genelinde de en çok indirilenler arasında olabiliyor.
9 – Messenger
Dijital marketlerde bu ismi kullanan çok uygulama olduğu için belirtelim: Facebook Messenger‘dan bahsediyoruz. Facebook döneminde dünyanın en popüler uygulamasıydı ve tekel halindeydi. Akıllı telefonların yaygınlaşmaya başlamasıyla zekice bir adım atıldı ve Facebook’taki mesajlar bağımsız bir uygulamaya taşındı. Günümüzde Facebook popülerliğini yitirmekte olduğu için bu uygulama da WhatsApp gibi alternatiflerin önüne geçemiyor. Yine de Whatsapp, Instagram ve Facebook mesajlarının Messenger’da buluşturulması uygulamanın unutturulmamaya çalışılmasını gösteriyor.
8 – Snapchat
Bugün her sosyal medya uygulamasında gördüğümüz “hikayeler” özelliğini ilk olarak Snapchat ile kullanmıştık. Sonrasında fotoğraflarla haberleşme konseptindeki bu uygulamadan özelliklerin çalınması sürekli halini aldı. Yine de Snapchat hala en çok yüklenen uygulamalar arasında.
7 – Zoom
Zoom’un adını duymak bir yana; çoğunuzun güne bu uygulamayla başladığına eminim. Aslında Zoom, alternatiflerinden çok farklı özellikler sunmuyor. En büyük artısı, görüşmelere 100 katılımcının katılabilmesidir.. Pandemi sürecinde görüşme ihtiyacımızı karşılamakta büyük rol oynayan Zoom, şaşırtıcı olmayan bir şekilde 7’nci sırada.
6 – Moj
Bu uygulama da kulağa yabancı geliyor olabilir. Tıpkı MX TakaTak gibi, Moj da bir TikTok alternatifi. Bu alternatiflerin çıkış noktası ise Hindistan’da TikTok’un yasaklı olması. Hindistan gibi dev bir pazardaki potansiyeli değerlendirmek isteyen şirketler kendi uygulamalarını yayımladı.
5 – Telegram
Bu yılın başlarında en çok konuşulan olaylardan biri, WhatsApp’ın yeni gizlilik politikası olmuştu. Verilerinin Facebook ile paylaşılmasını istemeyenler Telegram gibi alternatiflerin arayışına girmişti. Telegram dışında Signal gibi uygulamalar da tercih edilse de WhatsApp’tan kopan kitlenin büyük kısmı Telegram’a yönelmişti. Dolayısıyla Telegram, 2021’de en çok yüklenen uygulamalar arasında.
4 – WhatsApp
WhatsApp yıllardır zirveye oynayan uygulamalardan bir tanesi. Akıllı telefonlar için olmazsa olmaz olan mesajlaşma uygulamalarının en popüleri olması, onu vazgeçilmez bir uygulamaya çeviriyor. Dünya genelinde 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim.
3 – Instagram
Z ve X kuşaklarının vazgeçilmezlerinden olan Instagram, sosyal medyanın en hızlı popülerite yakalayanlarından biri. Facebook çatısı altına girdikten sonra hızlı bir yükseliş yakalayan uygulamayı bugün duymayan yoktur diye tahmin ediyoruz. Instagram, Facebook’un karmaşık yapısına uymayarak sadece fotoğraf paylaşmayı esas aldığı için insanlar kolaylıkla alışabildi. 2021’de bile bu avantajı onu ilk 3’e sokuyor.
2 – Facebook
Facebook’u genelde boomer kuşağı kullanıyor. İstikrarlı bir kitleye sahip olan Facebook’un rakipleri ise yine aynı şirketin çatısı altındaki Instagram ve WhatsApp olabiliyor. Dolayısıyla Facebook’un düşüşü hiçbir zaman ana şirketi bitirmeyecek. Facebook, internetin her eve girmeye başladığı yıllarda son derece detaylı yapısıyla sevilmişti. Facebook üzerinde anılar, sözler, notlar, fotoğraflar, videolar, etkinlikler ve daha fazlasını paylaşabilirsiniz. Hatta oyunlar oynayabilir, sayfalar ve gruplar oluşturabilir, zaman tünelinizde size dair her şeyi anlatabilirsiniz. İşte bu karmaşık yapı, gençler tarafından sevilmediği için Facebook eskisi kadar popüler değil.
1 – TikTok
Listenin yükselen yıldızı TikTok, 2019’dan beri çok büyük bir ivmeye kapılmış durumda. Bir dakikadan kısa videoların paylaşıldığı uygulama, sihirli algoritmasıyla kullanıcıları saatlerce ekrana kilitleyebiliyor. Bir konseptin öncüsü olan TikTok uzun yıllar boyunca en çok yüklenen uygulamalar listesinde olacak gibi görünüyor.
Bu 10 uygulama arasından kaç tanesini kullanıyorsunuz? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.
uygulama olarak sadece WhatsApp kulanıyorum.
En gereksizi Tiktok ve Alternatifleri bence.
Facebook un instagramdan fazla indirilmesi bana garip geldi peki Dayı Ve Dedelere?
Aslında Facebook pek çok telefonda yüklü olarak geliyor.